Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky výhradně za tváře členů skupiny Beatles a samozřejmě za skvělé skladby. Film samotný po stránce dialogů dost pokulhává, (ne)herecké výkony brouků - neherců nelze hodnotit. Smyslem tohoto filmu jistě ale nebyla snaha vytvořit něco filmově dokonalého, ale pouze zvýšit u teenagerů popularitu Beatles a prodávanost hudebních nosičů. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Beatles ve filmu zpívají sedm písniček, z toho čtyři složil John (Help!, You´re going to lose that girl, Ticket to ride a You´ve got to hide your love away), dvě Paul (The night before, Another girl) a jednu George (I need you). - - O textu a názvu titulní písně, která je jedním z největších hitů skupiny, John později řekl, že písní opravdu volal o pomoc. Byl v té době závislý na drogách, cítil se vyčerpaný a osamělý, trápily ho deprese a přemýšlel o sebevraždě. Ve filmu to naštěstí vůbec není poznat. - - Na natáčení na Bahamy si brouci vzali samé letní a plážové věci, ale bylo jim tam pak velmi chladno, protože tam zrovna panovala kalendářní zima. - - Při výbuchu nastražené bomby během hraní curlingu šlo o skutečnou nálož. Ringo později vzpomínal, jak s Paulem uháněli několik set metrů daleko a pak se ještě uklidňovali cigaretou marihuany. - - Vztah samotných Beatles k filmu nebyl jednoznačný. "Byl to dobrý film, ale nebyl to náš film," řekl o mnoho let později Paul. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

I pro mě jako pro přislušníka mladší generace jsou The Beatles bezpochyby zajímavý fenomém. A film Help to dobře dokladá. Je neskutečné, že si v nějvětší Beatlmánii mohlo toto trio dovolit i účast v takovém neuvěřitelném úletu. Je ale možné, že plně imponoval s jejich náturou a vlastně dobře symbolizuje uvolněnou dobu, do které Beatles patří.  Já osobně bohužel musím, říct, že ačkoliv se považuji za poměrného příznivce za crazy humoru, tak série nekonečných, bojů a převleků, vychytávek jedné sekty (a aby toho nebylo, později i dvou švihlých vědců) za hombou prstenu Ringa Starra v nejrůznějších kostýmech a prostředích v občas až surrealistickém hávu mi přišla sice zpočátku zábavná a těšil jsem se co bude dál,  když spustili ,,You can lose that girl´´, skoro jsem se cvrnkl,  ale postupně  toho všeho bylo moc a stávala se z toho takřka slátatina. Pár jednotlivých frků určitě vynikne, ale je to prostě hrozně přeplacané. Předchozí takřka dokumentární Perný den mě určitě bavil mnohem více. Dokonce bych si dovolil podotknout, že kdyby se bláznivý příběh spojil s opětovným ponorem do života kapely, působilo by to lépe. Ale jako doklad doby to rozhodně není nezajimavé a jestli se něco od Perného dne nezměnilo, tak to, že Beatlsáci jsou na plátně nesmírně přirození, šarmartní a vtipní.... speciálně třeba na horách (:D,)a ty pokojíčky, bože (:D). V těch bych chtěl spát taky. No a co je hlavní, všechny písničky v tomto filmu jsou fakt skvělí. HELP! ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Jak správně píše Galadriel, pro fanoušky Beatles (asi) povinnost, pro ostatní však spíše nuda. Hudby je ve srovnání s Perným dnem málo a především působí mnohem účelověji - prostě jednoznačný komerční tah v době beatlemanie. Narozdíl od jiných ždímaček na peníze se ovšem dá tento film vydržet a i když neurazí, tak ani nenadchne. Pro ty, kdo dávají u této liverpoolské čtveřice přednost především hudbě, ovšem raději doporučuji poslech cédéčka bez tohoto filmového balastu. ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nedává smysl, ale je to velmi zábavné, co je to? No přece Help!, totální šílenost ve které uvidíte Beatles v jednom totálně nelogickém příběhu plném geniálních gagů a nudných hluchých míst, díky kterým je snímek značně nekonzistentní. Hudba je ale fajn, Beatles jako herci taky a převlek za sněhuláka je jedním slovem úžasný... :-) ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Richard Lester samozřejmě chtěl, aby Beatles skutečně lyžovali, ale protože nebylo možné riskovat jejich zranění, dostala čtveřice dubléry – byli jimi Herbert Lürzer, Hans Pretschner, Franz Bogensperger a Bernard Krings. Lürzer uměl anglicky, dobře lyžoval a jeho rodina vlastnila hotel Edelweiss, ve kterém se štáb ubytoval a dva týdny tu strávili i Beatles. Jak Lürzer vzpomínal, brzy padla určitá bariéra, zejména proto, že skutečné Beatles jejich dvojníci nijak neobtěžovali a také se nestavěli do role úslužných patolízalů. Za svou službu Beatles si za ony dva týdny vydělala čtveřice „náhradních lyžařů“ kolem 14 000 šilinků, přičemž standardní plat za tutéž dobu činil kolem tisícovky. (Robbi)
  • John Lennon o filmu prohlásil: „Help, to byla otrava, protože my jsme tehdy pořádně ani nevěděli, co se kolem nás děje. Ve skutečnosti Dick Lester s tím svým Batmanem předběhl dobu, ale my jsme v té době byli permanentně sjetý, a tak ty nejlepší věci, na kterých se válíme smíchy, skončily pod střihačským stolem. (ryccoly)

Reklama

Reklama