Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 5

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (153)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vizuálne a obrazovo je to medzi klasickými B-vými horory mierne nad priemer, ale z hľadiska deju a riešení je pod priemer. Kamera zachytávajúci podmorský svet v pohode. „Pokračovanie“, ktoré s predchádzajúcim dielom má spoločných len veľmi málo. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního dílu bylo zřejmé, že se režisér Roberts dosud potápěl leda doma ve vaně a o fyziologii člověka či fyzikálních zákonech neví zhola nic. I přes scénáristické klopýtání se mu však podařilo dokonale využít potenciálu prostředí a konfrontovat diváka s klaustrofobní temnotou. Sequel již žádný důvod k pochvale nenabízí. Jakožto zdejší hororový expert vyjadřuji obzvláště silnou nespokojenost s prací kameramana, který bezdůvodně nadužívá zpomalené estetizované záběry či výrazné barevné akcenty, a přitom si ani nedokáže zkontrolovat, jestli má všechny podvodní scény řádně nasvícené. Místy jsem měl problém, abych od sebe jednotlivé postavy vůbec rozlišil. Samostatnou kapitolu pak tvoří brakový scénář, kde napočítáme zhruba 47 faktických chyb a logických lapsů. Roberts po dvou letech opět vaří z vody a ubíjí nás svými fantaziemi o štěkajících rybách či breathariánských žralocích. Snímek 47 Meters Down: Uncaged hodnotím odpadem a doporučuji veškerou následující tvorbu režiséra ignorovat. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Film je vraj hrôzostrašný pre klaustrofobikov a žralokofóbov, čo nie je môj prípad. Výťahom veľmi nechodím a s gumeným žralokom vo vani nemám zlé skúsenosti. 4 potápačky s priemernym vekom tak 19 vstúpia do čiernej vody, neviem čo tam okrem kameramana chceli vidieť. Celý "horor" je postavený na zábery zblízka na dievčatá vo výstroji, potom akože niečo vyskočí (väčšinou ten môj gumený žralok z vane) a voda sa sfarbí na červeno. Medzitým sa diera vyplní neduchaplnými dialógmi, kde kamošky komunikujú medzi sebou so zázračne čistým zvukom. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Podobný příběh, jiní herci, ale stejná sračka. Středoškolské drama mixnuté s podvodním fantasy Mayským městem a slepým, “devolvovaným” krvežíznivým žralokem. Jak blbě to zní na papíře, tak blbě to vypadá ve filmu. Nehledě na to, že atmosféra byla nulová, lekačka byla jedna slušná a žralok byl umělý až hrůza. Jak může někdo říct, že je tohle dobrý film, tak to fakt nepochopím. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aj na pomery žraločích hororov posledných rokov (MEG, Korisť, 47 meters down) je film prehnaný. Teda film, jeho záverečných zhruba 15 minút. Dovtedy si film drží úroveň lepších filmov s touto tématikou, aj keď dievčatá na môj vkus pod vodou tliachajú až príliš ale ten záver to bohužiaľ celé pokazí, čo je veľká škoda pretože na podmorské stiesnené priestory sa pozeralo prekvapivo dobre. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)

Reklama

Reklama