Reklama

Reklama

Jaga. Košmar ťomnogo lesa

  • Rusko Яга. Кошмар тёмного леса (více)

Obsahy(1)

Démon zvaný Baba Jaga sa jedného dňa oslobodil a zatúži po novej energii, ktorú mu majú dodať deti. Ideálnou sa pre neho stáva mladá rodina, ktorá začala bývať na okraji lesa, kde i on ma svoje sídlo. Baba Jaga má však nečakaného protivníka a tým je Egor, starší brat malého dievčatka, ktoré záhadne z domu zmizlo... (dyfur)

Recenze (72)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Svjatoslav Podhajevskij podvrdil svoju úlohu ruského Del Tora. Baba Jaga je fantasy/horor určený najmä kategórii mladý dospelý. Podobne ako v Rusalke autor zvládol veľmi dobre prvú polovicu filmu (možno o niečo viac ako hodinu) potom to bolo predsa len o niečo slabšie. Čo možno považovať za veľké plus ruskeho fiomu vyvarujeme sa genderovej a rasovej korektnosti. Nič tam nie je vkladané na silu (ani povinné zábery na tenisky Vans v každom americkom filme pre teenagerov) a mladý Jegor má na sebe tričko New York Giants. Ruku na srdce, dokažete si predstaviť v Stranger Things niektorého z chlapcov v tričku AK Bars Kazaň či CSKA Moskva??? 😂 Rovnako ako mladý herci svojimi výkonmi nesklamali ani dospelý a tak sme sa dočkali viac ako slušného fantasy s prvkami hororu. Škoda predsa len slabšieho záveru už by som rád po viac ako 200 hodnoteniach opäť udelil 5*... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rusáci majú svoj štýl točenie filmov ale tento je celkom v pohode. Kamera výborná, hudba tiež a masky aj keď pre horor slabučké tak pekné.Detskí herci prehrali dospelé drevá o 2 triedy a našťastie boli aj sympatickí. Troška mi to pripomenulo nedávno zhliadnutí The Wretched ktorý bol však lepší. Tiež je tu čarodejnica( báť sa jej rozhodne nebudete) ktorá kradne deti a potom na ne rodičia zabudnú. Skôr ako horor je to taká temnejšia rozprávka . Každopádne pre Rusákov palec hore. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Stephen King Rus, byl by autorem literární předlohy tohoto filmu. Jinak řečeno tento film by byl trochu chaotickou a mírně osekanou verzí jeho skvělého románu. Jedná se o horor, který asi nejvíc ocení děti, jež budou při jeho sledování vřískat hrůzou, chci říci nadšením, ale ani dospělého diváka – milovníka hororů toto filmové dílo rozhodně neurazí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film má moc hezký vizuál a působí po technické stránce áčkově. Úvod filmu byl velmi netradiční, poměrně zajímavý a dokázal mě krásně vtáhnout do děje. Pak se ovšem něco zlomilo a nemůžu se v tomto případě zbavit pocitu nedotaženosti, a to zejména co se týče extrémně chaotického děje v poslední asi půlhodině. Vše je podivně sestříhané a v rámci hororu úplně zbytečně překombinované. Neopouští mě pocit promrdaného potenciálu. Nemluvě o tom, že se jedná o takový ten family friendly horor, na který se můžou rodiče koukat se svými antikoncepčními selháními. Film není totiž bohužel ani malinko strašidelný, což je v rámci hororu dost zásadní. [28 %] ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Film Yaga je vizuálně fakt skvělý, herci v pořádku i když chování rodičů je fakt divný, ale možná v Rusku běžný. Celkem dost to připomínalo nedávné The Wretched s čarodějnickou tématikou a také si to vzalo něco z Insidious. Bohužel tomu láme vaz závěr, který jen potvrzuje, že je to jen dětský fantasy "horor", celkem škoda. Každopádně solidní počin, který je lepší jak většina rádoby hororů z USA a to se cení. 6/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • V 62. minutě jeden z chlapců v obchodě otevře a poté zavře regál s potravinami. V následujícím záběru ho ale zavírá znovu. (Duoscop)
  • Soundtrack Nicka Skachkova obsahuje celkem 22 písní se stopáží přes 46 minut. Kromě toho film dotváří další 3 písně: „Mephisto’s Lullaby“ hudebníka Xtortion Audio v podání Yaira Albega Weina & Ora Kribose, „Civik“ ruského muzikanta Tonyho Igyho a „Jardins sous la Pluie“ z poslední třetí části suity Estampes Clauda Debussyho. (noelcoward73)

Reklama

Reklama