Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Centrum zábavné tvorby České televize přichystalo v rámci projektu Nadměrné maličkosti povídku situovanou do doby, kdy králem diskoték byl Pavel Horňák a jedním z mála povyražení pro tehdejší studenty byly chvíle strávené na lyžařském výcviku. Na tzv. lyžáku se dá prožít ledacos první sex, první láska, první zkušenosti s alkoholem, první cigareta, ale také něco, co jen tak někdo nezažije. Jedinečnou příležitost zjistit co ještě jiného se dá prožít na horách, než to, co známe z hitů Sněženky a Machři, či Snowborďáci, máte díky povídce scenáristy a režiséra Jaroslava Pozziho Hypnóza. Kromě osvědčených hereckých hvězd typu Viktora Preisse, uvidíte Vojtu Kotka, Jiřího Mádla, ale i řadu dalších mladých nadějných herců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebyla ztracená hodina, kterou jsem u tohodle strávil, jen proto, že je to z lyžáku bych to se Sněženkama určitě nesrovnával, to by ani nemohlo obstát. Líbil se mi Preiss a Mádl zvlád svou roli výborně, tady bylo krásně vidět, že je lepší hereckej ksicht než Kotek. Dobře jsem se pobavil a při hlášce: "Spíš?Ježiš já jsem kráva" jsem šel do kolen:) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zásadním problémem této stylisticky i formálně chudší verze legendárních SNĚŽENEK A MACHRŮ je její zoufalá snaha o to se tvářit naléhavěji a snad(?) kriticky, přičemž se otrocky spoléhá na absolutně nefunkční elementy již tak mizerného scénáře. Měla-li být toto účelová obžaloba společnosti jako takové, tak nechápu v čem ta přehnaně definovaná zvrácenost vlastně je. Hypnotické kejkle s lidskou duší? Autoritářský profesor? Proč to pimprlové divadýlko kolem toho? Mádl možná ani tak nehraje, jako spíš prostě jenom "je" anebo se umí geniálně přetvořit v tupé zírající individuum. To jeho nerozlučný parťák Kotek neumí nic. Ani se pitvořit. To zase umí novodobé sněženky, lolitkovsky vystrašené z vlastního pochichtávaní. Nejhorší ze všech je ale mistr Preiss. Co měla ta neživotná karikatura znamenat, nevím. A nevím ani, co s tím vším. Ale jo. Sbohem do kamen. ()

Reklama

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Jako levná studiová středometrážní inscenace, kde exteriéry jsou dle mého názoru velmi vtipně řešeny archívy Československé televize z 80. let, dopadla až velmi dobře. Neřekl bych, že byl film natáčen jako nějaká levná kopie Sňeženek a machrů či Snowboarďáků. Jsou zde použity zřetelně odlišnější prvky ve vyprávění příběhu. Navíc si zde scénárista a režísér v jedné osobě, J. Pozzi, dovolil nevtíravou formou ukázat, jací pedagogové v 80. letech mládež vychovávali. To by Karlu Smyczkovi v roce 1982 nikdy neprošlo. Byli sice použiti pro popularitu oba hrdinové ze Snowboarďáků, ale v propastně rozdílném obsazení. Příběh je směrován hlavně na Jirku Mádla a dává mu prostor pro slušný herecký výkon. Ten krásně prolíná nejen s excelentním výkonem Viktora Preisse v roli materialistického soudruha ředitele gymnázia, ale i dalších. Vojta Kotek je zde ve vedlejší epizodní roli a jako profesionální a nenásilný přihravač J. Mádlovi. ()

BLStryker 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilý TV film se správně ujetým nápadem. Je to sice komedie, ale v některých částech to kvůli použité temné hudbě dostalo až hororový nádech a já už jen čekal, kdy hypnotický chlapec popadne sekeru a rozpoutá horský masakr. Paradoxně mi to tak připomnělo ne zde zmiňované Sněženky a machry, ale spíše tento hezký zimní film. Celkový dojem trošku kazí občas tupé dialogy a také některé ne úplně přesvědčivé herecké výkony. Naštěstí je ale vyvažuje dokonalý Mádl nebo tradičně dobrý Preiss se svojí figurkou soudruha ředitele. Váhám mezi 3-4 hvězdičkami. P.S. Ta scéna ve sprše byla super, hned bych s Mádlem měnil :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A já se teda zasmál.. Hypnóza sice rozhodně není tak suverénní a jistá jako třeba komediální chuťovka Vše pro syna, na které si smlsli představitelé hlavních rolí rodičů Václav Postránecký a Táňa Medvecká, ale i přesto potěší. Česká televize tak udělala moc dobře, když přišla s cyklem malých televizních komedií, které se vždycky těšily velkému diváckému zájmu. Hypnóza tak s přivřením obou očí patří k tomu povedenějšímu, co cyklus nabídl. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama