Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Anderton 

všechny recenze uživatele

No čo už v tomto snehovom survival subžánri vymyslieť, že. Vlkov, ľadové medvede, nejaké nečakané priepasti v horách, možno problematický parťák, či niekto, koho treba zachrániť. No nakoniec je toho dosť, čo sa dá vymyslieť, ale častokrát to máme naservírované v jednom filme, aby sa to natiahlo aspoň na tú hodinu a pol. Väčšina z týchto vecí je aj v Arctic, ale tvorcovia dobre vedia, že tou základnou pridanou hodnotou pre divákov a najmä diváčky je Mads Mikkelsen. Keďže som to videl doma, tak za tri, po kine by som asi neváhal s vyšším hodnotením. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já jsem z filmu nadšený. Díky českému distributorovi, že pustil snímek do našich kin. Opět jsem nevěděl prakticky nic. Jen led, zima a Mikkelsen v hlavní roli. On ani úvod filmu Vám nic neřekne, přesto doporučuji nekoukat na trailer, nečíst synopsi a nekoukat na fotky. Více si film užijete. Jako survival drama je totiž Arctic výborné. Určitě jeden z nejlepších. Mads totiž jako bezejmenný muž trpí uprostřed ničeho a nikoho. Vražedné prostředí a krutá zima. Přesto jsou záběry na ledovou krajinu nádherné. Drsný příběh přežitý totiž nezáleží jen na cesta z bodu A do bodu B, ale taky na chytání ryb, posílání signálu a nakonec se objeví i jeden nezvaný chlupatý host. Největších nepřítelem je ale mráz a zima. Tohle kruté peklo je pro Mikkelsena určitě očistcem. Divák se třese a soucítí s hlavní postavou. Jo, já jsem spokojený protože jsem cítil také mrazení a atmosféra ve filmu je vynikající. Navíc hudba to jen umocňuje. Snímek má několik velmi silných momentů, které dokáže velmi dobře dávkovat a já osobně vnímám, jak mi adrenalin pumpuje v žilách. Finále mi nevadí, ač si dokážu představit i lepší konec. Za mě super, i když mám pocit, že ačkoliv je film výborný, tak je to ten typ filmů, který stačit vidět jednou. [Csfd projekce38] (88 %) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) ARCTIC je takové to klasické Survival, kdy hlavní hrdina bojuje v tvrdých podmínkách o přežití. Takových filmů bylo natočeno dost a musím říci, že o něco kvalitnější. Rozhodně nemůžu na tomto snímku nic výrazného kritizovat, ale nic nového mi to nepřineslo a nenašel jsem tam ani moc napínavých scén, které by stály za to. Hlavní herec filmu Mads Mikkelsen se posouvá z jeho útočiště (havarovaného letadla) dál a dál. Na jeho stanoviště havaruje vrtulník, ve kterém přežije jedna žena, o kterou se bude Mikkelsen starat a svou veškerou silou vůle jí bude všude na cestách brát s sebou. Takže v tomto směru působí hlavní hrdina jako dobrák co nemyslí jen na sebe. Ale to je asi tak všechno, nic významného se ve filmu neděje. Máme tu krátkou scénu s medvědem, ale ani ta mě moc nebavila. Občas se Mads trochu zapotí, lehce zraní atd – ale to je tak vše. Závěr je takový klasický, rychlý a nezáživný. Ani moc emocí nefunguje. Divím se, že je to hodnocením na CSFD v červených barvách. Ale to je každého věc, já vždy hodnotím dle sebe. No, takže docela značný podprůměr a ty slabší 2* jsou opravdu adekvátní. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Celkem podařený survivor, kouká se na něj minimálně stejně dobře jako na "Mezi vlky" nebo "Horu mezi námi". Já jsem se ale zrovna vrátil z dovolené v Norsku a včera jsem skoro celý den četl Welzlovy paměti "30 let na zlatém severu", a tak mne "Arctic" večer už jen dorazil - ještě že máme srpen, v zimě bych tento bezpochyby kvalitní snímek plný omrzlin a ledních medvědů za této konstelace raději oželel. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak nám venku naflákalo hafol sněhu a já dostal chuť na nějaký filmy se sněhovou scenérií. Hlavním tahákem filmu pro mě byl Mads Mikkelsen, kterej mě zatím v žádným ze svých filmů nezklamal. Možná je to i tím, že má čuch na dobrý filmy a svoje role si pečlivě vybírá. Já mám tyhle survivaly celkem rád a tenhle má fakt hodně velkej trumf v podobě M. Mikkelsena. Někomu může přijít snímek pomalej a nudnej ale já jsem se nenudil. A kdo má Mikkelsena rád ten se nudit nebude taky. Je to taková One Man Show. Škoda jen, že film nemá na konci větší koule a vytasí se s Happy endem. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)
  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)
  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)

Reklama

Reklama