Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Téhle slavné filmové pecce je už sice pár let přes dvacet, ale i na ten třiadevadesátý vypadá nějak příliš retro, skoro jako ze sedmdesátek ve kterých se odehrává. Možná je to levným videofilmovým "lookem", možná slizkou a patetickou hudbou jak z nějakého Špílberga, nevím... Ale každopádně vím, že tenhle příběh by si býval zasloužil trochu působivější zpracování. A sami přeživší lidojedi prý byli z jeho hollywoodské verze rozladěni. Po spoustě let je to i pro mě napodruhé sice malinko zklamání, ale co naplat - film i knížka jsou prostě nezapomenutelné okamžiky mého kulturního života a staly se mi inspirací k mnoha rozverným úvahám i debatám o kanibalismu. A třeba se někdy dočkáme i remaku. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelné, ale přeci jen se to vážně odehrálo. Skupina namyšlených hráčů, která svedla boj o holé přežití s nedostatkem potravin, s všudy přítomnou a nevypočitatelnou horskou přírodou. Kanibalismus je ovšem hodně zatracované téma, ale v tomto případě se přeživším ani nedá divit a tak dává divákovi brouka do hlavy v otázce, jak by se zachoval on sám. Což je největší pozitivum tohoto filmu, poselství o životě a vůli přežít. Těžko uvěřitelné, přesto skutečné. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre filmovo spracovaná ešte lepšia knižná predloha jednej absolútne príšernej udalosti. V kategórii filmovo spracovaných „skutočných príbehov“ patrí medzi to najlepšie, čo žáner ponúka. Je dojímavý aj holými faktami a nepotrebuje barličky v podobne romantických scénok alebo srdcervúcich preslovov. Nemilosrdná úprimnosť prírody, surovosť udalostí aj schopnosť ľudí prispôsobiť sa tým najhorším podmienkam vyráža dych a zároveň nám dáva nádej, že ak sa predsa raz v podobne zložitej situácii ocitneme, podarí sa nám prežiť (?). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Arachnofobie Frank marshall natocil celkom slusny film o stroskotanom lietadle v Andach. Sice filmu chyba dej, ale zase film zrekonstruoval realne udalosti z 13. oktobra 1972, kedy padol tento uruguajsky let do zasnezenych And. Este posadka lietadla mala tu smolu, ze lietadlo bolo cele biele, cize sa lietadlo v zasnezenej vysokohorskej krajine prakticky nedalo vystopovat. 78 % ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla velmi mladá v kině a tehdy jsem se chvílemi dost nudila. TV repríza v dospělejším věku byla mnohem mrazivější, už jsem se dokázala vžít do situace lidí, izolovaných v mrazivých horách po letecké havárii - bez zásob jídla, v nehostinných, nevypočitatelných podmínkách, s několika zraněnými a přibývajícími mrtvými. Čekat na záchranu, která nepřichází, mrznout, hladovět, slábnout, v zájmu přežití ztrácet morální zábrany... Nepříjemná situace, poměrně solidně realisticky vykreslený film. Žádný z herců nevyniká nad ostatními, není zde hlavní postava a tak jen můžete držet palce celé skupině, nebo vám můžou být ukradení... Možná to není tak zábavné, jako tématicky podobný "Let Fénixe", ale je třeba si uvědomit: tohle je založeno na skutečných událostech;-). 71% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Jména těch, kteří zemřeli, byla ve scénáři změněna - s výjimkou Parradovy sestry Susany a matky Eugenie a manželky Javiera Methola Liliany. (Morien)
  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)

Reklama

Reklama