Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Arachnofobie Frank marshall natocil celkom slusny film o stroskotanom lietadle v Andach. Sice filmu chyba dej, ale zase film zrekonstruoval realne udalosti z 13. oktobra 1972, kedy padol tento uruguajsky let do zasnezenych And. Este posadka lietadla mala tu smolu, ze lietadlo bolo cele biele, cize sa lietadlo v zasnezenej vysokohorskej krajine prakticky nedalo vystopovat. 78 % ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené drama založeno na skutečné události. Nechtěl bych tam být s těmi lidmi a něco podobného prožít, protože tohle byl vážně extrém. Dokonce i koukat na to byl extrém a představa, že se to vážně stalo mně děsí. Ale co měli lidé v dané situaci dělat? Nic jiného na jejich přežítí dělat nešlo. Film je skvěle natočen a hlavně realisticky. Už jen turbulence, kdy se letadlo propadá o několik desítek metrů a následný pád, tak tyto scény jsou hodně realně natočeny. Výborné herecké výkony, které mně přesvědčili. Herci hráli tak, jako by to sami prožili. Z herců jsem třičtvrtě neznal. Snad jen odvážného Ethana Hawkea, Joshe Lucase a v menší roli Johna Malkoviche. Jediné co mně opravdu lezlo na nervy, tak byli dialogy. Hlavně o Bohu a modlení. Jakoby se nám tvůrci snažili vnutit nějaké to náboženství. Ale zase mám otázku, kterou jsem si položil: Co jiného jim zbývalo v dané situaci? Snad jen modlit se. Snímek má pár napínavých míst u kterých jsem snad ani nedýchal. Přežít je perfektní dvou hodinové drama, které možná na některých lidech nechá i nějaké ty následky! ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak do takové situace by se asi nechtěl dostat žádný člověk - když navíc k tomu víte, že je snímek inspirován pravdou - zamrazí vás v zádech. Dle toho, co jsem četl, film docela věrně popisuje tuto událost. Ti lidé tam v horách prožili asi neskutečně krušné chvíle, ve kterých se museli řídit pravidly přírody a zároveň museli bojovat s tím, aby si zachovali lidskou tvář nestala se z nich zvěř.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ve své době působivé, možná lehce šokující, jelikož do začátku devadesátých let bylo těhle výpravných survival filmů relativně málo a když, tak díky špatné technické kvalitě byly pramálo působivé. I tady je sice otravná zadní projekce a pár dalších neduhů, ale působivá kamera a strhující Andy udělají svoje. Tempo nevýrazné a mnoho hluchých scén to zase na druhou stranu strhávají do průměru a kolem největšího highlightu filmu se v podstatě chodí po špičkách. Už to za tu dobu ztratilo tu naléhavost a lesk, ale pořád solidní filmařina se sakra vážným tématem based on true story. A navíc tam hraje Ethan Hawke a Lionel Messi ! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To už ste nás mohli rovno podrezať.“ Natočiť taký nudný, pomalý a nezáživný film o tak silnej a šialenej skutočnej udalosti, to sa často nevadí. Dvojnásobne u Franka Marshalla, ktorý tak skvele debutoval zábavnou Atrachnofóbiou. A potom nakrútil toto. Túto vec. Niektorým filmom býva občas vyčítané, že príliš tlačia na pílu. Niekedy však býva najväčším záporom snímky práve to, že na nič netlačí, hoci by bolo pre tempo, atmosféru a celkovú chuť lepšie, aby tlačila. Tu si (zrejme) tvorcovia povedali, že kanibalská realita už žiadne ďalšie tlačenie na pílu nepotrebuje. Prakticky je však Frankov dvojhodinový film nezáživný, rozťahaný a nezdravo nevýrazný. Slabé herecké obsadenie (jedinou známou tvárou je nevýrazný Ethan Hawke) len definitívne potvrdzuje, že máme dočinenia s ambicióznym, no nakoniec (bohužiaľ) bohapusto priemerným filmom s premrhaným potenciálom. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Děj filmu se odehrává v jihoamerických Andách, ale natáčelo se u lyžařského městečka Panorama v kanadských Kordillerách. Proto neodpovídá pohyb slunce na nebi, když si postavy ukazují, kterým směrem je západ. (Morien)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)
  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)

Reklama

Reklama