Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pro mě neskutečně příjemnej, feel-good buddy-movie... Plnou palbu nedám asi jen proto, že to funguje až příliš dobře.. Film je vystavěný víceméně "na jistotu".. Otevřeně využívá zavedené, funkční postupy pro docílení kýženého efektu.. Je prostě nutné přistoupit na tu hru spočívající v tom, že filmaři moc dobře vědí který čudlík zmáčknout aby se divákovi udělalo tak nějak humanisticky dobře u srdíčka :) ... Což je vlastně výtka i pochvala v jednom.. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Taková milá vzpomínka na Americký nezávislý léta,jinak celkem klasická buddy road movie s nesourodou dvojicí,která bohužel nijak zvlášť nevybočuje z řady.Shia výbornej,přirozenej mizera z vidlákova,ten kluk hrát prostě umí.Čekal jsem ale víc,ve výsledku to ve mně nezanechalo žádnej pozitivnější dojem a to mi byl námět víc než sympatickej (dost to podojil i nezáživnej cz dabing). ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený feel good film, kterému nechybí srdce. Režisérská dvojice Tyler Nilson a Mike Schwartz odvedli moc dobrou práci. Jejich režie je sympatická, zbytečně se nehraje na city a je to ve výsledku hodně osvěžující podívaná. Velmi tomu pomáhají herecké výkony herců, kteří jedou na maximum. Shia LaBeouf hraje skvěle a naprosto s přehledem dokazuje proč je jedním z nejtalentovanějších herců současnosti. Dakota Johnson je super a není zde jen hezkou tvářičkou. A Zack Gottsagen předvádí hodně silný výkon a krade si spoustu scén pro sebe. Film má parádní atmosféru, zajímavé a neokoukané prostředí (něco jako film Mud) a dobrý neurážející příběh. Je to trochu předvídatelné, ale to ničemu vůbec nevadí. Pokud to neznáte, tak tomu dejte šanci. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mohli by už taky natočit nezávislý film o někom jiném než o looserech? Nebo by to pak už nebyl "nezávislý" film? Snímek je falešný a nedá se mu věřit ani ň. Hodný, mentálně postižený, chlapec se chce stát wrestlerem a cestou za svým snem se přifaří k jednomu nevyrovnanému kriminálníčkovi, který bleskem prohlédne a bratrsky nezištně se začne o kluka s Downem starat. Nenastane mezi nimi žádný spor, vše jde hladce, jen občas do toho zasáhne kriminálníkova minulost. Pak se zjeví krásná ošetřovatelka, které je zoufale ubohou nabídkou volných mužů na americkém Jihu už tak otrávená, že vezme během sekundy za vděk i vidláckým kriminálníkem bez koruny a ještě s rozmláceným ciferníkem. Všichni jsou totiž děsně hodní a ready založit tu správnou milující se rodinu. Ble. Jo, a pro Marka Twaina, kterého si berou do úst, je to leda urážka, protože jeho dobrodružství na Mississippi o něčem bylo a dodnes je důvod ho číst. SHRNUTÍ: Pohádka pro vidlácké děti. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Ztracený Tyler je nalezen opravdovským mongolákem (big up Ali G) Zackem a nastává jejich cesta americkým jihem za znovunalezením smyslu života. Nic víc nic míň. Průměrná "road movie" s velkou přidanou hodnotou v podání super přirozeného a sympatického hrdiny s Downem, standardně bezchybného Shiy a neskutečně fotogenického vidláckého jihu USA. Začínám mít podezření, že jestli se někde na světě ještě skrývá divočina a dobrodružství, je to právě na jihovýchodě USA. Tři a půl sympatického feelgood atomového hodu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)
  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama