Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

claudel 

všechny recenze uživatele

Co se to děje ve Francii, že hlavní ženské role musí obstarat Ukrajinka a Skotka? :-) Olga se sice moc nepočítá, protože hrála už asi ve dvaceti francouzských filmech, ale i tak mě to překvapuje. Vidocq je postava, která filmaře asi dlouho neomrzí, vždy se někdo objeví, kdo sáhne po nějakém novém zpracování s novou tváří. V tomto případě jde bohužel spíše o smršť akce, násilí a neustálého mstění někoho za někoho nebo něco a příběh se někam vytratil. Nejvíce mě potěšilo obsazení Fabrice Luchiniho do role obávaného ministra vnitra Fouchého. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Moc mě potěšilo, že jsem mohl zase jednou vidět nový, ale přitom starý historický francouzský film. Dobrodružný příběh, přímočarý, krásně kostýmní, intriky, násilí a povedený Vincent Cassel. Ten název sice může působit lacině a odpudivě. Ale podstatný je výsledek. Velice příjemná změna v současné nabídce. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Příjemně akční a napínavý film, který vypráví o zakladateli Sureté, Francois Vidocqovi...Přiznám se, že jsem jeho příběh znala z "Dobrodružství kriminalistiky", ale přesto nebo právě proto mě to zajímalo...A nejsem zklamaná...Ono by nebylo od věci, kdyby frantíci natočili životopisný film o této velké postavě francouzských dějin....Něco jsem si našla a byla to opravdu velice výrazná a významná osobnost, která se kupodivu i přes život, který vedla, dožila vysokého věku...Rozhodně to stojí za zhlédnutí...Za mě 85% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vincent Cassel je pán a to nielen herecky. K päťdesiatinám svojej exmanželky, výchýrenej krásavice Monice Belucci obozretne pripravil rozvod, aby si sám ako škaredý takmer dôchodca vzal Tinu Kunakey. Táto 21 ročná mulatka ho nesmierne miluje a Vincent s vedomím, že černošky prirodzene starnú pomalšie, zrejme podvedome počíta s tým, že tentokrát to dá už do smrti. Chytrý chlap. Zrejme preto sa nechal nahovoriť na v celku zaujímavý film z napoleonskej éry, veď práve Napoleon zákonom pekne podchytil a rozšíril rozvodovosť. Film akoby nadväzuje na kvalitné spracovania francúzskych historických žánrov, ktoré snáď točia už viac ako polstoročie a mne sa to nikdy nezunuje. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přímočarý tvrdý a nekompromisní příběh. Samozřejmě s klasickými klišé, hrdě přiznanými. Atmosféra skvěle vtahuje do děje, nepropadáme žádné naději a tak je to taky v pořádku. Povedlo se zkrátka natočit poctivý imperiální akční snímek, šerm i střelba z pistolí jako bonus. Naprostá spokojenost, napětí až do konce. 85% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Před udělením Řádu čestné legie M. Henrymu (Patrick Chesnais) mluví François Vidocq (Vincent Cassel) s Josephem Fouché (Fabrice Luchini). Vidocq řekne, že život je lidská komedie. Fouché odvětí, že to může dát jako námět nějakému dramaturgovi. Je to odkaz na „Lidskou komedii“ (francouzsky „La Comédie humaine“), což je literární cyklus, který v roce 1842 dal Honoré de Balzac svému soubornému dílu s odkazem na Dantovu „Božskou komedii“. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)

Reklama

Reklama