Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tento film se snaží z Bundyho udělat dobráka, který byl milý, okouzlující a tak dále. Každá mince má ale dvě strany a tudíž zaměření i na tu druhou, by nebylo od věci. Nějaká ta brutální scéna, ukázka nějakého psychopatického výlevu by hned film posunula o úroveň výš. Ano seznámení s Bundym zafunguje, ale do plného počtu chybí celkem dost .. 7/10 = 71% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bundyho dlouholetá družka samozřejmě žádným vypravěčem příběhu není, jak se divákovi snaží namluvit anotace, protože ve filmu je spousta scén, které jdou úplně mimo ni. Ve filmu se zároveň i šetří jakýmikoliv záběry z Bundyho řádění. Ne že bych se v podobných úchylárnách zrovna vyžíval, ale děj tím pádem tak trochu ztrácí na (pochybné) atraktivitě a záživnosti. A na psychologický film je v něm zase psychologie pomálu. Je to spíš film faktografický, ale o faktech trochu okrajových (scény z rodinného soukromí, ze soudní síně apod.). Ale jako doplněk k TV filmu Ted Bundy (2002) svůj smysl určitě má, Efron v hlavní roli byl skvělý, Malkovich v roli soudce taktéž, perličkou byl pro mě i Sheldon Parsons v roli floridského žalobce a hodně zajímavý byl posttitulkový sestřih autentických záběrů. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zac Efron jako legendární masový vrah Ted Bundy, v překvapivě slušném snímku, které nám toho o známém psychopatovi příliš neprozradí a určitě ani nevyděsí. Film se více zaměřuje na jeho vztah s přítelkyní a postupné zjišťování jeho hrůzných činů. Zpracování nijak nevyčnívá a chybí mu napětí, které by si daný příběh zasloužil, ale Efron je natolik výborný, že je film radost sledovat, ačkoliv se na něj rychle zapomene. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sláva Bundyho zde skrze optiku jeho ženy není přiživována.Postupně je nám odhalována jeho pravá tvář jako plakání ženy ve sprše po telefonátu. Film získá na síle když začne justiční drama. Také zde nejsou brutální scény - o Bundyho zločin ech se dozvídáme z tisku. V závěru se objeví archivní záběry, které se mi zdály zajímavější než sám film.Zlo s lidskou tváří je snímek, který tvoří takřka dokonalý protipól k jinému nedávnému portrétu sériového vraha: ke snímku Zlatá rukavice německého režiséra Fatiha Akina, který měl světovou premiéru na únorovém festivalu v Berlíně. Inspiroval se případem hamburského vraha Fritze Honky, jenž ve známém německém přístavu prováděl ženám odpudivé věci v podobné době jako Bundy ve Spojených státech, tedy v 70. letech minulého století. Celkově je Zlo s lidskou tváří je možná experiment pohybující se na hraně selhání. Film je dramaturgicky rozvleklý, neukazuje ani fascinující ponor do procesů vyšetřování různých skutků. Každopádně snímek nutí přemýšlet. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Joe Berlinger měl i díky svému výtečnému dokumentu v ruce ohromný potenciál, ten ale při tvorbě celovečerního filmu zdaleka nevyužil. Na jednu stranu je originální, že se film o jednom z nejslavnějších a nejděsivějších masových vrahů historie pokusil natočit de facto bez jediné vraždy a bez násilí, na tu druhou je ale nutno říct, že i kvůli tomuto přístupu se mu výsledek trochu rozpadl pod rukama. Vzhledem k tomu, že vychází z knihy vrahovy přítelkyně, je v centru dění jejich vzájemný vztah, který vypadal docela harmonicky, takže film je někdy ryzím romantickým dramatem. Nejvíc baví na začátku, kdy se všechno příjemně rozjíždí, má to zajímavou atmosféru a poměrně slušně rozehrává ústřední příběh. S postupujícím časem se ale film utápí ve stereotypu, přestává být tolik zajímavý a najednou je na něm znát, že bez zobrazení oněch hrůzných činů je trochu bezradný. V závěru si ale pomůže archivními dokumentárními záběry a dovětkem. Docela dost toho zachraňuje ústřední Zac Efron, který nemá problém zachytit Bundyho charisma a pohlednost, chybí mu ale onen vnitřní děs a zvláštnost, která z Bundyho vyzařovala, což ale není taková výtka, protože to asi zahrát úplně nejde. Z vedlejších postav už jsou zajímaví jen Lily Collins a John Malkovich, kteří ale nemají tolik prostoru, aby pořádně zazářili. Od snímku, jehož originální název je Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, by člověk čekal rozhodně víc, nakonec ale dostane jen bizarní romantické drama, v němž se všechno děje dost překotně a nikdy nedokáže pořádně strhnout. 60 % ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Skutočné priezvisko Liz (stvárnila ju Lily Collins) bolo Kloepfer. Kendall bol pseudonym používaný pre tento film. (chesterko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance. (rakovnik)
  • V čase 1:37:20 ukazuje Liz (Lily Collins) Tedymu (Zac Efron) fotku jedné z obětí. Pravděpodobně jde o reálnou fotografii. Na fotografii má dívka na sobě světle modré kalhoty. V následném flashbacku, ve kterém se Ted doznává k jedné vraždě, má dívka kalhoty plátěné v béžové barvě. (randycz)

Reklama

Reklama