Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

uiu 

všechny recenze uživatele

Velké mínus filmu spočívá v tom, že je nám celý příběh vyprávěn očima Karly a nenarušují ho pohledy zvenčí, takže nám je vraždkyně představována jako hodná a naivní dívka, která se provinila jen tím, že se zamilovala do násilníka a vraha. Ovšem, co je horší - zabít někoho vlastníma rukama, nebo se dívat, jak někdo zabíjí a nic neudělat? Ve filmu mi chyběla větší psychologická hloubka Karly (to, že je zde představována jako blbá kravka, kterou muž bije a znásilňuje a vraždí před ní dívky, ale ona je do něj zamilovaná a nechce ho opustit, moc hloubky neukázalo). Rozhodně to šlo natočit lépe. Jediného pohledu zvenčí se dočkáme až při závěrečném epilogu, který nám oznamuje, že psycholog shledal Karlu jako manipulativní, narcistickou a neschopnou empatie, ovšem nic z toho jsme v průběhu hodiny a 40 minut neviděli, takže je to pro diváka trochu matoucí závěr. PS: Nejvtipnější je stejně název českého distributora Bestie Karla, který má asi svou "bestiálností" přilákat diváky. Ovšem Karlu ve filmu neuvidíte dělat nic bestiálního :) ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný a zbytečný film. Vraždící dvojice "Barbie a Ken" by si opravdu "zasloužily" nějaký film. Ale když už, tak pořádný! Tohle byl slabej, nezáživněj a strašně nudnej brak. Mohla to být druhá Zrůda, bohužel se tak ale nestalo. Takový silný námět ale je z toho tak špatný film. Režie i herci velmi slabí. Obsahově hodně špatné. Tenhle film mi přišel takový neprofesionální, hodně odfláknutý, prázdný. Mučení, znásilnění a následné zabití dívek bylo ve skutečnosti hodně brutální, tady to byl jen takovej slabej odvárek. Když už si chci o těhle dvou bestiích něco dozvědět, raději si informace najdu na internetu. Ale tenhle film mi prostě nic nedal. Zbytečná záležitost. - Mimochodem, Karlička je i po tom všem na svobodě, příliš velký trest nedostala, přitom byla k obětem stejně brutální jako její manžílek. Oba by si zasloužily provaz. ()

Reklama

keddy79 

všechny recenze uživatele

Zpackaný film. Film by rád šokoval o šokujících událostech, ale ve výsledkem je nudný, plochý, veskrze popisný film v němž zápletka vyšuměla do prázdna.. A co to sakra dělal ta kamera? Normálně si kamery fakt nevšimnu, ale neměl by být vidět rozdíl, mezi kamerou filmu a domácím videem? Nicméně, má kamarádka studující speciální pedagogiku, mi vysvětlila, jak je tento film z psychologického hlediska zajímavý a dávám jí za pravdu. Také se mi líbil šílený kukuč Mishy Collinse, který se sem tam objevil. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zaprvé: Nevím proč to je jak Karla prezentována ve filmu naprosto neodpovídá jejímu psychologickému profilu na konci. A zadruhé: Proč je film o brutálním násilí a příběh který by mohl být absolutně skvělý naprosto zadupán do země televizním zpracováním a totální připosraností cokoliv ukázat? Amíci by to neunesli? ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo a zarazil ma fakt, že sa jedná o skutočnú udalosť (a zároveň ma ako psychológa nesmierne zaujali postavy oboch hlavných predstaviteľov). Škoda preškoda, že príbeh nedostal do ruky zručnejší režisér, mal som pocit akoby Joel Bender miestami nevedel čo urobiť, tak "týpek zase mlátil Karlu na rôzne spôsoby". Laura Prepon mi prišla "uveriteľná" a ten profil na konci filmu korešpondoval s jej hereckým prejavom takmer dokonale. Prekvapil pre mňa neznámy Misha Collins, mohol by hrávať psychopatov častejšie:) Film mal svojou témou na to, aby sa stal z neho ďalší "Monster", bohužiaľ nevyšlo to vďaka slabšiemu scenáru a réžii. Ale aj tak v mojich očiach veľmi dobré a vcelku sugestívne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)
  • V čase 0:58:27 je vedle auta vidět mikrofon. (Pepy)
  • I když se události odehrály v Kanadě, nebo možná právě proto, nikdo z kanadských filmařů nechtěl mít s filmem nic společného, takže se musel kompletně natočit v USA včetně obsazení. Jeden pokus byl v roce 1914, kdy si filmař z Toronta Peter R. Simpson koupil práva na zfilmování knihy o tomto případu od spisovatele Stephena Williamse. Kvůli protestům veřejnosti se ale do projektu nikdy nepustil. (don corleone)

Reklama

Reklama