Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

nunka 

všechny recenze uživatele

Devízou tohto filmu je skutočný príbeh, na základe ktorého vznikol. Obsahová stránka je nesmierne pútavá a drsná až hrôza! Karla zoči voči väzenskému psychiatrovi retrospektívne vykresluje svoj životný osud plný absurdnosti a intrapsychického násilia a popri tom odhaluje sériu brutálnych vrážd. Celý čas si môžete vytvárať vlastný názor a profil ženy, ktorá bola bytostne prítomná pri všetkých vraždách a v závere si ich môžte porovnať s názorom odborníka. Je to film pre silnejšieho diváka, nápor na psychiku je veľmi silný. A čo sa stalo s tým psychopatom, to pán režisér trošku nedotiahol.. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR, SPOILER. Snímek výstižně charakterizují komentáře kOCOURA nebo DaViD´a 82, tento námět by si rozhodně zasloužil invenčnější zpracování, než jaké předvedli Bender a spol. Jen si dovolím drobnou poznámku - v závěru snímku se dozvídáme, že titulní hrdinka si odseděla svých 12 let a v roce 2004 byla propuštěna na svobodu. Tolik dovětek filmu. Skutečná Karla Homolka byla v Kanadě vystavena neustálým (a dost pochopitelným) útokům ze strany veřejnosti i rodin Bernardových obětí a rozhodla se přestěhovat - světe div se - do vlasti svých předků, České republiky. Dnes tato dáma podle jedné verze údajně v klidu a pohodě žije v Berouně. Andrej Drbohlav v "Psychologii sériových vrahů" (Grada Publishing, 2013) zase uvádí, že po propuštění si změnila jméno na Leanne Tealeovou, výhodně se vdala, v roce 2007 se jí narodil syn a v současnosti studuje na univerzitě. Zdá se mi to, nebo jí spoluúčast na dvou vraždách a zabití vlastní sestry přišla docela lacino? ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé - Nechápu, jak se mohl jasně televizní film ocitnout v kinech, kam se poslední dobou nedostane mnoho kvalitnějších. Za druhé - Jestli by se měly točit filmy podle každé šokující události, tak by jiné filmy nevznikaly. Pokud již tak autoři učiní, mělo by jejich dílo v hlavách diváků něco zanechat, a teď nemyslím znechucení nad zbytečně strávenými sto minutami života. Za třetí - Nevím kde režisér sehnal takové polena, kteří jsou herci asi tak, jako já fanoušek Sparty. Jde o úplně zbytečný film, který nepřináší vůbec nic nového, ba naopak, již stokrát viděné předvádí ve stokrát horší podobě. Jediným plusem pak zůstává fakt, že díky Karle jsem se o tomto "masakru" dozvěděl. Nic víc, nic míň. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Velké mínus filmu spočívá v tom, že je nám celý příběh vyprávěn očima Karly a nenarušují ho pohledy zvenčí, takže nám je vraždkyně představována jako hodná a naivní dívka, která se provinila jen tím, že se zamilovala do násilníka a vraha. Ovšem, co je horší - zabít někoho vlastníma rukama, nebo se dívat, jak někdo zabíjí a nic neudělat? Ve filmu mi chyběla větší psychologická hloubka Karly (to, že je zde představována jako blbá kravka, kterou muž bije a znásilňuje a vraždí před ní dívky, ale ona je do něj zamilovaná a nechce ho opustit, moc hloubky neukázalo). Rozhodně to šlo natočit lépe. Jediného pohledu zvenčí se dočkáme až při závěrečném epilogu, který nám oznamuje, že psycholog shledal Karlu jako manipulativní, narcistickou a neschopnou empatie, ovšem nic z toho jsme v průběhu hodiny a 40 minut neviděli, takže je to pro diváka trochu matoucí závěr. PS: Nejvtipnější je stejně název českého distributora Bestie Karla, který má asi svou "bestiálností" přilákat diváky. Ovšem Karlu ve filmu neuvidíte dělat nic bestiálního :) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit i nesouhlasit s k0C0URem. Laura Prepon nehraje špatně, jenže do toho prostě nic nedává. A ty šokující scény tam podle mě jsou..jenže tak špatně využity, že jakoby tam nebyly. Jo, a trochu mi to připomínalo film Irréversible, jenže ten těch scén měl požehnaně a využitých do poslední kapky (čehokoliv..). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Sám Misha Collins nemá tento film rád a dokonce nabádal své fanoušky, aby se na něj nedívali. (TeraBum)
  • Před uvedením v Kanadě se dožadoval právník rodičů dvou zesnulých dívek, přednostního promítnutí filmu, aby se rozhodli, zda nebudou žalovat tvůrce. Po shlédnutí se rozhodli nijak nezasahovat. (don corleone)
  • V čase 0:58:27 je vedle auta vidět mikrofon. (Pepy)

Reklama

Reklama