Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policistka Emily je pověřena pátráním po vrahovi mladého klenotníka v ortodoxní židovské komunitě. S vědomím rabína a několika jeho spolupracovníků se nejdříve učí, jak se má chovat, oblékat a mluvit jako pravá židovka, aby nebylo prozrazeno její inkognito. Seznamuje se s rabínovými adoptivními dětmi Arielem a Leah. Během pátrání, které rozhodně nebude jednoduché, zjistí, že zmizely diamanty za 720 000 dolarů. Navíc Emily nevysvětlitelným způsobem přitahuje Ariel, který sice patří do zcela jiného světa, ale působí na ni neuvěřitelně uklidňujícím dojmem. V téže době přicházejí do klenotnictví bratři Baldessariové a nabízejí "ochranu", pochopitelně za nemalou finanční odměnu. Emily má podezření, že by s vraždou mladého muže mohli mít něco společného... (TV Nova)

(více)

Recenze (28)

RHK 

všechny recenze uživatele

Melanie Griffith vyšetřuje vraždu uvnitř ortodoxní židovské komunity v New Yorku. Kvůli svému úkolu se stává na čas součástí rabínovy rodiny... Slušně natočená detektivka v režii Sidneyho Lumeta kořeněná neobvyklým prostředím chasidů. Bylo by to dobré jako love story, mínusem je na kriminálku poměrně nekomplikovaný děj s divným koncem, plusem krásná židovská hudba. Ukázka (židovský tanec): http://www.yidio.com/hasidic-dance-from-stranger-among-us/id/1242764658 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to člověk podívá čistě jako na kriminálku, tak se nejedná o nic zázračného. Spíš naopak, protože film postrádá většinu věcí, kterou člověk od žánru očekává. Nijak zvlášť mě neoslovila ani romantická linka, která mi přišla laciná. Nicméně ten náhled do života chasidů mě bavil po všech stránkách od studií přes šábesovou večeři až po tance a hudbu. Prostředí posouvá celý film slespoň lehce nad průměr. Každopádně vytřískat by se z toho dalo mnohem víc.60% ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hlavnou zápletkou filmu je vyšetrovanie vraždy v rámci newyorskej komunity ortodoxných chasidských židov, ktorá sa ujde obyčajnej, blonďavej policajtke a práve z jej „infiltrácie“ do úplne odlišnej spoločenskej skupiny sa odvíjajú zaujímavé situácie - od spoznávania kultúrnych zvyklostí, prispôsobovania sa novým pravidlám práce i vyšetrovania, až po zaľúbenie sa do fešného a múdreho Ariela, ktorý však má v komunite dôležité postavenie a nezanedbateľné záväzky... Príjemná, napínavá kriminálka, ktorá zaujímavým spôsobom ilustruje život v minoritných náboženských skupinách. 3,5* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusne natocena, ale len priemerna detektivka, jaxa mlada detektivka stane sucastou rodiny ortodoxneho zidovskeho rabina, aby vysetrila vrazdu. Eric Thal tu vystupuje v roli rabina, detektivku stavrnila Melanie Griffith /Working Girl 1988/. Potom nasleduju peripetie mladej detektivky, ako ze komunita je prekvapena uvolnenym spravanim sa mladej zeny, dalej akysi mladik sa mal zenit, nasli ho ale hore kopytami /teda mrtveho/, mlada zena tusi ze za vrazdou mladeho zyda budu nejaki dalsi zyde z komunity - proste slusne detektivka, slusne tempo, vyborne dialogy....... Lumet aspon natocil slusny, sivy sedivy priemer . 56 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Taký mix žánrov, v ktorom nevystupuje do popredia ani jedna zložka. Spočiatku je to krimi, vo voľnejších chvíľach zasa dráma o hľadaní svojho ja a svojich priorít. Škoda, že atraktívny stret dvoch rozdielnych kultúr je demonštrovaný hlavne na začiatku, potom už je toho pomenej. Príbeh sa snaží byť kúúl či iný - do roli policajta je obsadená žena a žena je tiež vrahom, takže v závere sa môžu estrogény vybúriť. Občas sú vzťahy zaujímavé, občas je tam vata, ale vcelku pozerateľný film. Zapamätatelný dialóg: "Čím chceš byť ty? Manželkou, matkou. Nič viac? A môže byť niečo viac?" ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 12. září do 6. prosince 1991 v New York City (New York, USA). (GASTON73)

Reklama

Reklama