Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množící se důkazy přesvědčují newyorskou policii, že její bývalý příslušník Matt Cordell, proslulý mědvědí silou a hrozivě zjiveným obličejem, stále ještě žije a mstí se všem, kteří jsou zodpovědni za jeho diskreditaci a znetvoření. Poručík Sean McKinney ve spolupráci s policejní psycholožkou Susan Bradyovou vyšetřuje sérii vražd striptérek. Hlavním podezřelým je Cordell. Maniakální policista se však sám dostane na stopu skutečného vraha a v ukradeném policejním autobuse ho dopraví do věznice v Ossiningu, kde před lety došlo k jeho znetvoření. McKinney si uvědomí, že Cordell býval čestným policistou a proto měl být odstraněn... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Oproti relativně úspěšné jedničce dvojka bolestivě propadla, ale já jí mám stejně radši. Nespravedlivě odsouzený zombie-polda nám fyzicky už pěkně hnije, ale přesto už ztrácí divákův respekt. Cordell totiž než tajemného mstitele bezpráví připomíná postavu Robina Hooda, jen tentokrát hájí zločin a trestá zákon. Ve špíně newyorských ulic nachází kamaráda a kolegu z branže, jehož využije ku prospěchu svému i našemu. Díky němu a jasně vytyčenému cíli totiž neváhá po vzoru Terminátora vystřílet celou policejní stanici, a rapidně tak zvyšit celkové skóre bodycountu. Vraždy nejsou zrovna vynalézavý, akce nevadí, jen ta atmosféra se trochu vytratila. I přesto je ale tahle část z Lustigovy proslulé série nejlepší. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Druhý príbeh šialeného policajta Matta Cordella už síce trochu stratil zo svojho pôvodného kúzla i mrazivej atmosféry, no stále ide o veľmi pozerateľný a zábavný kúsok. Škoda, že tvorcovia zúfalo nevyužili potenciál Brucea Campbella, ktorý tu dostane priestor len na nejakých 15 minút a následne sa do vedenia dostáva nový vyšetrovateľ, ktorého stvárňuje Robert Davi a vďaka ktorému film miestami získava nádych noirovej atmosféry. Ináč je to samozrejme opäť béčko ako vyšité, späť je aj tradičná známa hudba z jednotky, ktorá k Maniac Copovi už sedí tak ako klavírny motív k Halloweenu a oko poteší aj mini úloha Dannyho Treja. Bohužiaľ však na úkor akcie ubudlo hororových momentov a celkovo je film o niečo slabší než prvý diel. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Na zhruba rovnakej úrovni ako jednotka. Dosť veľa sa tu recykluje (celé scény z jednotky vložené ako flashbacky), Landon a Campbell tu majú až kacírsky málo priestoru a aj keď je tu viac akcie, je to stále také nemastné neslané reaganovské béčko. Ale bral by som satirický remake/pokračovanie v časoch Black Lives Matter. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Úroven druhého dílu rapidně klesla, dost mi vadilo, že Cordell už přestal být ten tajemný policajt co zabíjí lidi a nejde mu vidět do tváře. On si tady klidně hledá nové kamarády, chodí k nim do baráku na návštěvy a pak jde dostat z lapáku.Akce je tu o dost více než v prvním díle ( vyvraždovačka na policejní stanici ). Konec je též pěkně debilní nechápu, v prvním díle Cordella nezabil ani silný stožár v jeho hrudníku nebo plná dávka kulek do obličeje a tady stačilo, aby spadl z vokna a bouchl v nějakým busu.To není ten Mat Cordell, kterého jsem znával. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Snad eště horší než první díl. Tady dostane Maniac Cop na pomoc jednoho šílenýho masovýho vraha a jako protivníka drsnýho cajta s pošahanou psychiatričkou. Sympatické bylo, že na začátku to schytali hrdinové jedničky. Nesympatické byly dvě scény, které byly kompletně převzaty z jedničky - začátek, což je konec z jedničky a scénu z vězeňské sprchy, kde Cordella sejmuli. Nesympatické bylo i všechno ostatní. Zbyde jenom nudná skořápka, která vám nedá ani zábavu, ani potěchu. Je to shit. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Joe Spinell měl hrát postavu Turkella, ale těsně před natáčením zemřel a nahradil ho Leo Rossi. (henrycruel)
  • Film se natáčel v Los Angeles, New Yorku a New Jersey. (SeanBean)

Reklama

Reklama