Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Pořád se nemůžu rozhodnout, zda je David Lynch génius či psychopat a ani "Zběsilost v srdci" mi v tom neudělala jasno... Jednoduchý děj, zpočátku špatná orientace v postavách (pouze primitivové nebo různě velcí šílenci), snad každá druhá scéna je absurdní, nechybí velké množství sexuálních scén ani tuny vulgarismů. Zkrátka typický Lynch, který si nebere servítky.;-) Zážitek mi bohužel kazí konec, který působí jako z jiného filmu. I když - ona vlastně byla celá první polovina o mnoho lepší... Ale ať už je film jaký chce, nezapomenutelné scény ala sugestivní autonehoda či ustřelení hlavy mě dostanou vždycky.;-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejujetější romantika co jsem kdy viděl. O lynchovské abnormality sice není nouze, ale přesto mi ve Wild At Heart chybělo něco, co by z divného filmu udělalo nezapomenutelně divný film. Každopádně Cage, Dern a především Defoe předvádějí povšimnutíhodné kreace, které snímku pomáhají dostat se až kamsi těsně pod vrchol vytříbeného diváckého nevkusu (myšleno v dobrém). 7/10 ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

David Lynch pojal povídku Barryho Gifforda po svém. Nejenže si ji prodloužil, aby z ní mohl být celovečerák, ale přidal i další postavy. To celé natočil svým osobitým stylem, takže v konečné fázi vypadá "Zběsilost" jako jeho další autorský film. Rozhodně se víc než kdy jindy zaměřil na detaily (sirky v symbolické roli) a násilí, které zde není samoúčelné. Oproti knize je víc rozebrána postava matky, jež spolu s Willemem Dafoem zůstane v paměti asi nejdéle. Bohužel si David dobré vyznění filmu pokazil u něj až příliš "komerčním“ zakončením....podruhé plný počet, o dost lepší. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Slabý námět. Nevěrohodná romantická linka. Již tolikrát otřepaná zápletka road movie, kdy někdo před někým utíká. Vše je obohaceno dávkou Lynchovkého chaosu s absencí vnitřního řádu. Tradiční extravagance řady záběrů karikuje v detailech charaktery jednotlivých postav. Psychedelické obrazové vjemy, pro Lynche typické, se zde nevyskytují tak často, jako v jiných jeho filmech, nicméně dost často na to, aby iniciovaly divákovu fantasii a budily nejistotu ohledně dalšího dějového vývoje. Ačkoli film obsahuje velmi povedené scény, v celkovém vyznění na mě moc nezapůsobil. Konečný dojem významným způsobem zachraňuje Williem Dafoe ve vedlejší roli. 60% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Chápu, že to je podstata Lynchových filmů, ale mě tam štvali úplně všichni a nejradši bych jim jednomu každému ložnici vybavila časovanou bombou, abych sobě i jim to utrpení zkrátila. Sobě jsem ho posléze zkrátila vypnutím filmu, hrdinové se tuším do konce dopotáceli taky. Nejsem cílová skupina filmů pana Lynche, doufám, že se s tím dokáže vyrovnat. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Laura Dern omdlela, když ji režisér Lynch donutil kouřit čtyři cigarety najednou. (don corleone)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, v poušti Palmdale, New Orleans a El Pasu. (Shadowland)
  • První verze filmu měla 270 minut. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama