Reklama

Reklama

Objevování pravdy - Série 1 (2005) (série)


Hledání archy úmluvy (S01E04)

(epizoda)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Pátrání po nejposvátnějším biblickém pokladu - arše úmluvy. Po staletích hledali dobrodruzi i archeologové, fantastové i vědci - dokonce také Indiana Jones - archu úmluvy. Hospodinův svatostánek, nadaný posvátnou silou, známý z biblických textů, putoval s izraelskými kmeny pouští, pak byl uložen v Jeruzalémě a po jeho vyvrácení Babyloňany zmizel. Lze vypátrat jeho osud? Další díl amerického dokumentátního cyklu bude sledovat stopy archy úmluvy z hory Sinaj do srdce Jeruzaléma a do nejstarších klášterů v Etiopii. Autoři měli pro své hledání ideálního průvodce - knihu, která spojuje dějiny i víru. Bibli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já bych tomu dala jistě více hvězdiček, kdyby nás pořadem neprovázel model s bezchybnou tváří, hladkou jak dětská prdýlka s beztak nalepenými fousky pro drsnější efekt. Dorazila to jeho imidž Indiana Jonese. Možná to je študovaný akademik, jenž se rozhodl po vzoru svého filmového idolu najít Archu úmluvy, ale mám z něj skutečně rozpačitý dojem. Všechno musí vidět, u všeho musí být, všechno musí zvládnout, na všechno přijít. Chyba je ve mně, ne v něm. To já s ním mám problém. Pokud bych ho odfiltrovala a zaměřila se jen na obsah, tak je zajímavé, kam až stopy schránky z akáciového dřeva vedou. Do ní dal Mojžíš příkaz uschovat desky s božími přikázáními na hoře Sinaj. Pobavila mě informace, že na jednom z ostrovů uprostřed jezera Tana v Etiopii, kde jednu dobu byla Archa uschována, mají mniši i domácí zvířata pouze samčího pohlaví. Jak by pravil klasik "nemožno, ne-mož-no! Ani myyyš, ani myš ženského pohlaví ...!" ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Přes veškerou svou slávu před staletími záhadně zmizela ze stránek historie. Josh Bernstein jde po stopě, která začíná na začátku příběhu o arše, na hoře Sinaj. Prochází labyrintem pod ulicemi Jeruzaléma až k útesům nejstarších etiopských klášterů. Pokračuje přes rozbouřené jezero až k místu, kde podle některých se archa nalézá dnes.. Stylově zpracovanému dokumentu dávám za **** ()

Reklama

Reklama