Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že jsem knižní předlohu neviděla ani z dálky, přestože ji lidé v mém okolí vychvalovali. Možná proto mě film vůbec nezklamal. Zajímavý příběh mě od začátku docela chytnul. Nenašla jsem tam žádná slepá místa, u nichž bych se nějakým způsobem nudila. Párkrát jsem se slušně zasmála, i když jde o téma velmi vážné. Herecké výkony krásné Penelope Cruz a "ztrápeného" Nicolase Cage byly... no, jak to říct. Přesně takové, jaké byste od nich očekávali. Tedy ne ohromující, ale slušné a nikterak neurážející. Christian Bale v roli nevzdělaného Řeka také nebyl špatný a John Hurt jako starostlivý Pelagiin otec byl vyloženě skvělý. Film podkreslovala příjemná ale (bohužel) nepříliš výrazná hudba. Rozhodně to nebyl špatný film a příjemně se mi na něj koukalo. A tu knižní předlohu si asi budu muset přečíst! ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nic nového a objevného pod sluncem. Můj oblíbenec Nicolas Cage je sice Ital asi jako já Keňan, ale svou roli odehrál ještě celkem slušně, ikdyž má spoustu zapamatovatelnějších a lepších rolí ve svém hereckém inventáři. Věřím, že knížka je určitě zajímavější a obsáhlejší a myslím si, že ve filmu je z toho jen zlomek a možná i proto působí trochu tuctově a lacině. A hlavně - je bez emocí a jakékoliv větší milostné jiskry. A to je u romantického filmu docela problém. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Mandolínu kapitána Corelliho jsem se nedívala ani tak kvůli Nicolasu Cageovi, jako spíše kvůli Christianu Baleovi. Ovšem sledování filmu mi bylo "zpříjemňováno" neustálými reklamami. Prima Love velmi účinným způsobem nasadila reklamu v délce trvání zhruba 10 minut každých téměř dvacet minut. Asi hodinu jsem vydržela sledovat, ale pak mě tento vysílací "koncept" začal nehorázně uspávat. Alespoň jsem se mohla ze začátku kochat pohledy na polosvlečeného Christiana i na jednu scénku s jeho odhaleným pozadím:) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná romance, na které mě nejvíce zaujalo překrásné prostředí, do kterého je příběh zasazen. Myslím, že hodnocení, které zde na csfd snímek má je naprosto odpovídající. Z herců mě nejvíce zaujal legendární John Hurt v roli otce. Ostatní herci odvádějí své standartní výkony, ale nic čím by se mi nějak vryli do paměti nepředvedli. Nebojím se říct, že tohle je nejslabší snímek jaký John Madden natočil. Bohužel jsem už jen s ohledem na obsazení a režii čekal mnohem víc! Slabší tři hvězdičky, ale co vím jistě, že podruhé už bych to vidět nemusel... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo (a to jsem jinak cynik). Knihu (asi naštěstí pro film) jsem nečetl, takže čistě podle toho, co jsem viděl, chválím Cagea, kterého jinak příliš v oblibě nemám, ale tady mu role sedne a já mu toho klaďase věřil, Penelope Cruz (obdobný případ) a zejména Johna Hurta. Rozhodně tohle dílo na poli válečných romancí řadím mnohem výše, než oskarového Anglického pacienta (u kterého jsem usnul) nebo Cold Mountain (u kterého jsem se ve vypjatých okamžicích smál). Myslím, že jde o poctivé 4*. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • V posledním záběru filmu Notting Hill si Hugh Grant čte Berniéresův román „Mandolína kapitána Corelliho“, který měl v plánu Roger Michell zfilmovat. Jelikož ho ale sklátil infarkt, nahradil ho režisér John Madden. (Aknah)
  • Natáčelo se na řeckém ostrově Kefalonia. (xisp)
  • Nicolas Cage a Penelope Cruz spolu při natáčení prožili románek, který údajně vedl k rozhovoru s jeho tehdejší manželkou Patricií Arquette. (Edgerton)

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama