Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ocitáme se v New Orleansu v roce 1917 ve čtvrti červených luceren. Prostitutka Hattie (Susan Sarandon) žije se svou dvanáctiletou dcerou Violet (Brooke Shields) v bordelu Madame Nell. Protože je Violet odmalička obklopená atmosférou sexu a divokých večírků, touží se stát také prostitutkou a tak Nell zorganizuje aukci o její panenství. Za několik měsíců se Hattie vdá za bohatého zákazníka a Violet se přestěhuje k mladému fotografovi Bellocqovi (Keith Carradine), který je do ní bláznivě zamilovaný. Violet se tak stává podivnou figurkou - předčasně vyspělou ženou, která v srdci přesto stále zůstává nevinným dítětem. (Sofia)

(více)

Recenze (45)

spygirl 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tom mám myslet... Tohleto že natočili v USA? Fakt se dost divím... Chudák děvčátko... každé dítě si přece zaslouží normální dětství. Kdyby byla trochu starší, tak pochopím, že přitahuje muže (jako např. Lolita), ale takhle může zaujmout leda tak pedofily. A také nechápu, jak se může dospělý chlap oženit s dítětem... Celý film je divný, ale ústřední téma zajímavé. Někteří tady kritizujete příšerné dialogy, ale přece prostitutky neoplývají vysokou inteligencí. :-) 40% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek tohoto filmu ze sedmdesátých let je poměrně drsný. Začíná totiž porodem v jednom zapadlém ukričeném domu v New Orleans v době, kdy se ještě ve velkým střílelo pár stovek kilometrů na západ v jakémkoliv pouštním městě. Od toho se pak odvíjí brutální ponurost, smutek a jeden příběh maličké holky, která celý život prožila právě v tomhle domě a realitu má šíleně pokroucenou. To jediné, co tento film tak může nabídnout je právě výborný herecký výkon Brooke Shields, která si to s postavou vysloveně prožila. ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Uvedené sice v rámci tematického cyklu "Nový hollywood", ale v podstatě jde o typicky "evropský" film natočený v Americe. Buhvíproč tu najednou všichni rozebírají scénář, jako by najednou byl každý druhý odborník na scénáře. Patrně jde o to, že děj tohoto filmu se točí kolem "bordelu" a "děvek", tudíž by bylo absurdní po filmu chtít, aby v něm byly nějaké "chytré řeči", což asi zdejším "scénáristům" přišlo jako důkaz "slabosti scénáře". Dle mého soudu (odborník na scénáře ale nejsem jako ostatní) byl naopak scénář dobrý, neboť věrně ilustrovall prázdnotu a banálnost života v tomto prostředí. Po technické stránce byl film dokonalý. Nicméně ani mně tento film k srdci nepřirostl, tudíž jen za tři. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Většina filmu se odehrává v jednom nevěstinci v New Orleans roku 1917. Louis Malle měl cit pro attmosféru, takže po této stránce je film velmi dobrý. Hereckým výkonům také není co vytknout. Ovšem celý ten příběh s příchutí kontroverze o dvanáctileté holčině, která vyrostla v nevěstinci, je takový skoro o ničem, dalo by se říct, že jde o obyčejné vyprávění, které by v literární podobě bylo jen obyčejnou slohovkou. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Anglické slovo "pretty" ve spojení s ženou či dívkou se obvykle vymyká významu uváděného ve slovnících. Nejvhodnější překlad pro "pretty baby" by asi byl "kurvička". Nebo také: život v neworleanském bordelu na sklonku první světové války. Ale k filmu samotnému: nemá vadu, ale také nemá šťávu. Malle je popisným autorem, často ale s výrazným přesahem, ať už kamkoli. I tímto filmem se zřejmě značí něco naznačit, ale buď zůstalo jen u náznaku nebo jsem se tomu nedokázal přiblížit. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • První film Louise Mallea natočený v Americe. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama