Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný velkofilm světoznámého režiséra Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Patriot, Godzilla) líčí příběh příslušníků amerického námořnictva a letectva v bitvě u Midway, která znamenala zlom na pacifickém bojišti druhé světové války. Hvězdně obsazený film (Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson, Ed Skrein, Aaron Eckhart, Nick Jonas a další) působivě ukáže nejen pozadí konfliktu, ale zejména bitvu samotnou, která doposud nikdy nebyla natočena tak velkolepě. Zároveň nám jednu z rozhodujících námořních bitev druhé světové války přiblíží i z pohledu japonské armádní elity. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (398)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil na válečný film klasického střihu, velkou trikovou podívanou, která mě bude bavit, uteče a zároveň nebude úplně hloupá. No bohužel jsem dostal velmi dlouhou a průměrnou nudu s mizerným scénářem, který si nedal záležet skoro na žádné postavě, s přehrávajícími herci a překvapivě i s odbytými triky (při útoku na Pearl Harbor vypadaly jako zadní projekce) a akčními scénami, které měly šťávu jen tu a tam. Na humor či cokoliv svěžího úplně zapomeňte, od mého oblíbeného Rolanda Emmericha je to stejné zklamání jako onehdy 10.000 př. n. l. Bayův Pearl Harbor je o řád lepší, a přitom to také není skvost. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Velkolepá bitva ve vzduchu, od první minuty příběh nese kvalitně natočený boj. Skvělé herecké obsazení, výborná kamera prostě všechno na takhle skvělý válečný film dokonalé, až na soundtrack, dvakrát se nepovedl a taky dramatická chvíle skoro žádná. To jsou dvě věci které ve válečném filmu chyby nejvíc, tenhle film by si měl svým příběhem zasloužit slzy na tváři, konec zapůsobil hodně tak jako celý film, tenhle příběh muže pořád vyprávět. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Od začiatku držal Emmerich vlny neodbytného pátosu na uzde tak, že sa to naznačovanou podvratnosťou blížilo k jeho Útoku na Biely dom. Až som sa (naivne) začínal tešiť, kedy prejde od náznakov k plnej realizácii svojho odvážneho zámeru. Samozrejme sa nič také nestalo; počas veľkého víťazného finále mu oprate vykĺzli a stal sa z toho americkejší, než americký blábol... čo je celé typickejšie, než typický Emmerich. Škoda! ()

classic 

všechny recenze uživatele

Nemecký »pustošiteľ« č. 1 - Roland Emmerich, sa tentokrát akosi držal príliš skrátka, na uzde, či ešte lepšie povedané: „Na reťazi” , pretože býval naučený vo veľkom (vy)hubiť celú Matičku Zem, alebo aj Veľké Jablko, ktoré napadli buď rozčúlení, samozvaní votrelci, či aj gigantický, zmutovaný veľjašter s menom Godzilla nemala extra dobrú náladu, alebo, skrátka, už len Matka príroda naplno úradovala, že sa práve teraz, v tomto okamihu, normálne čudujem, ako si tento nevyspytateľný režisér mohol vystačiť iba s niekoľkými zničenými bojovými loďami a krížnikmi, a to najprv v predohre - Pearl Harbor, a potom neskôr už v epickom vyvrcholení v Bitke pri Midway, kde sa síce už trochu viac, ako sa povie: „Odtrhol z reťaze, ako spupný pes” , ale i napriek tomu je to celé ešte v rámci únosnosti, pričom som bol aj E-X-T-R-A požehnane zavalený „digitálnym bordelom” - par excellence ! Čiže, mal som čo dočinenia s vojnovým filmom z 2. svetovej vojny, v ktorom Japonci nie sú bezprostredne vykreslení (vnímaní), ako beštiálne zveri, že zasa typickí Yankees sú pre zmenu za najväčších, vlasteneckých hrdinov, keď aj oni hrdinsky umierajú ! Vizuálne efekty dosť bijú do očí i niektoré herecké výkony sú prehnané, a to ani nehovoriac o plytkom scenári nováčika Wesa Tookea, ktorý sa doteraz venoval iba seriálu Kolónia, že asi sotva s Midway urobí dieru do sveta... ? PS: Patrí už Roland Emmerich do režisérskej kazajky... ? Otázka za milión. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Za mě se jedná o povedený válečný film. Bylo fajn, že se to nezaměřilo pouze na Midway, ale viděli jsme daleko více bitev, to oceňuji. Ve filmu hraje obrovská spousta hollywoodských hvězd, nejvíce prostoru však dostane Ed Skrein, což on zrovna sympaťák není. Myslím, že o půl hodiny se film mohl zkrátit, takhle je to moc dlouhé. Ale jak už jsem na začátku psal, já se nenudil a film mě celkem bavil. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (13)

  • Trosky japonských bitevních lodí Akagi a Kaga byly na dně oceánu nalezeny až zhruba měsíc přes premiérou filmu. (NiWi)
  • Bitva u Midway bylo poslední velké nasazení bombardérů TBD Devastator. V té době už platily za zastaralé stroje a po bitvě začaly být rychle nahrazovány modernějším typem TBF Avenger a dále sloužily už jen k výcviku. (Foxhound#1)
  • Dvoumotorové americké bombardéry, které útočí na japonskou flotilu, jsou typ Martin B-26 Marauder. Ty se této bitvy skutečně zúčastnily, ale pouze v počtu čtyř strojů. Dva náležely do stavu 69th BS / 22nd BG a dva do 408th BS / 22nd BG operujícich z pozemní základny Midway. Sice šlo o armádní stroje, ale na tuto akci byly vybaveny torpédy. Všechna minula cíl a dva z Marauderů byly ztraceny. (p3tris)

Související novinky

Roland Emmerich zničí Měsíc

Roland Emmerich zničí Měsíc

09.05.2019

Režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, 2012) má pověst tvůrce, který rád ničí věci. Města, planety, kariéru Williama Shakespeara – ve jménu zábavy to zničí všechno. Jeho nový velkofilm Moonfall… (více)

Válečný Midway nabírá obsazení

Válečný Midway nabírá obsazení

10.08.2018

Nový film režiséra Rolanda Emmericha (2012, Den nezávislosti) akční thriller z druhé světové války Midway, začíná postupně uzavírat obsazení. Vedle již dříve potvrzených Woodyho Harrelsona, Mandy… (více)

Reklama

Reklama