Reklama

Reklama

Slídil

  • Velká Británie Sleuth
Trailer

Obsahy(1)

I ta nejdokonalejší hra na světě má jedno slabé místo. Úspěšný autor detektivních románů, bonviván a milovník všech her i mechanických hraček, Andrew Wyke, si pozval do svého rozlehlého sídla milence své ženy. Majitel malých kadeřnictví, Milo Tindle pro něho není rovnocenným partnerem. Proto s ním jedná přezíravým a výsměšným způsobem. Zatímco Tindle očekává nějakou dohodu, Wyke chce svého protivníka především pokořit. Také si k tomu připravil dokonalou past... Detektivní příběh, který vznikl podle divadelní hry dramatika Anthonyho Shaffera, nabídl kromě důmyslně napsané zápletky také velké herecké příležitosti hlavním představitelům. Film natočil známý klasik americké kinematografie Joseph L. Mankiewicz (Vše o Evě, Bosá komtesa, Byl jednou jeden lotr). Cynického spisovatele Wykea působivě ztvárnil Sir Laurence Olivier (Hamlet, Moc a sláva, Richard III., Komik, Maratonec). Bezbranně vyhlížejícího Tindlea si s neobyčejnou chutí zahrál Michael Caine (Alfie, Muž, který chtěl být králem, Hanna a její sestry, Krev a víno, Pravidla moštárny). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vicemene divadelni show o dvou hercich v prostredi jednoho baraku. Pred 40ti lety to mozna fungovalo, ale dnes mi to prijde cele znacne naivni a scenaristicky az prilis predvidatelne. Navic ta britska prichut predevsim v prizvuku obou hercu se mi vazne netravi moc dobre. Ale dobre, za ten pekny interier plny hravych rekvizit, dialogy a svym zpusobem neco trosku odlisneho to dohrabu na prumer. 5/10 ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Celosvětově divácky úspěšný film. Nádherná staromódní vymazlená černohumorná detektivka na panském sídle, která je sólem pro dva excelentní herce L.Oliviera v roli autora detektivek a M.Caina coby milence jeho ženy. A hraje se o to, kdo svého soka více pokoří, ne slovy, ale činy. Jedna z nejlepších hereckých exhibic. Trailer: http://www.csfd.cz/film/6400-slidil-sleuth/videa/ ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Sólo pro dva MISTRY taškáře, jeden starý dům, pár loutek a paňáců a dvě dámy, které ač hrají v ději jistou roli, živě tentokráte ani k ničemu nejsou potřeba... ;-) . . . Noblesně výstřední ryze pánská oddechovka ze starých časů o tom, že všechno je jen hra, leč s čím si kdo zahrává, tím taky dohraje! Jen kdo je v téhle hře nakonec jenom myš a kdo zůstane pánem myšákem, že... A naučení ze všech těch her? Zkrátka a dobře - "...nikdy nehraj tu samou hru třikrát za sebou..." . . . ;o] - - - - - (Poprvé viděno někdy ve starších televizních časech, repete 18.1.2010 na ČT1 s č. dabingem, hodnocení 275., komentář zde i mezi plky slídivě něco kolem třiatřicátého - 19.1.2010) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nemám dostatek slov. Dovedete si představit napínavou, zábavnou a dechberoucí 130ti minutovou konverzačku, kde hrají dva herci jako o život a nevyslovují repliky, nýbrž "diamanty"? Já už dneska ano, protože jsem viděl Slídila! K hereckým výkonům nenacházím už vůbec slova, oba dva hráli nadpozemsky a u Olivera jsem si jist, že by si ho zasloužil stejně jako Brando. Prostě nevyslovitelný zážitek! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, u kterého jsem nevěděl, co od něj čekat. Nevěděl jsem o něm nic krom faktu, že se drží na IMDb mezi 250 nejlepšími filmy, a že tam hraje Michal Caine. A po jeho zhlédnutí můžu jen říct, že opravdu jsem rád, že mi u tohoto filmu nikdo neprozradil tu geniální pointu a já si tak mohl vychutnat jednu z nejlepších her na kočku a myš, co kdy byla natočena. A proč je tato mezi nejlepšími? Protože často si nejste jisti, kdo je ta kočka a kdo myš a jakmile přijde závěr, vy jen zíráte, jak brilantně to je napsáno… 100 %. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy Milo Tindle (Michael Caine) otevírá pomocí nože šperkovnici, se na okamžik za jeho pravým ramenem objeví silueta člena štábu. (Chegi)
  • Michael Caine (Milo Tindle) o desítky let později vzpomínal na počátky vztahu se svým velevýznamným kolegou: "Věděl jsem, že budu hrát s Laurencem Olivierem, s největším divadelním hercem na světě. Jeho klasická průprava byla neskutečná a já s ním mám točit film! Viděl jsem Richarda III, Jindřicha V., Hamleta, všechno vynikající filmy. A když jsme si pak při zkouškách nacvičovali scény, ve kterých do sebe slovně šijeme, podíval jsem se mu zpříma do očí a řekl: 'Poslyš, já si ti jako herec nikdy nemůžu vyrovnat, ale jedno ti povím: Nikdy necouvnu!' A on na to: 'To je dobrý nápad.' A pak mi asi po dvou týdnech složil největší kompliment, jaký jsem kdy dostal. Řekl mi: 'Michaele, myslel jsem si, že mám asistenta. Teď vidím, že mám partnera.' Pomyslel jsem si: 'Ježíši Kriste! Tohle mi řekl Laurence Olivier!' Byla to záležitost třídy. Než jsme začali točit, poslal mi moc hezký dopis: 'Právě jsem si uvědomil, že když jsem lord Olivier, možná nebudeš vědět, jak mě oslovovat, až se setkáme. Říkej mi Larry.'" (NIRO)

Reklama

Reklama