Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 9

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (685)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Těmhle filmům kde je hlavním killerem žralok zrovna dvakrát neholduju, protože až na vyjímku v podobě Čelistí a Útoku z hlubin jsou tyhle žraločí ataky strašný 3,14čoviny. Mělčiny, ale musím zařadit k těm povedenějším žraločím kouskům. Nádherná pláž, ucházející buchta, solidní soundtrack, celkem povedená kamera a pár napínavých scén. Nebýt toho trapnýho konce dám 4 hvězdy. Do kina bych na to nešel ale na kouknutí doma to určitě není špatný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu to "něco navíc", co jsem našel třeba v nedávné neesonovce Mezi vlky, a posledních pět minut je vyloženě otravných, jinak jsou ovšem Mělčiny více než dobrá - především - podívaná. Na Blake Lively, přírodu barevnou jako z katalogu cestovní kanceláře a na skvělého žraloka (málo ukazovaného ne proto, že by snad bylo obtížné ho vyrobit, nýbrž kvůli napětí, což je fajn) se mi totiž dívalo jedna radost. Film rychle uteče, má spád a je zábavný, režie ví, co dělat, aby ničeho nebylo příliš (strašně moc se mi líbilo jedno sežrání mimo záběr) a soundtrack Marca Beltramiho patří rozhodně k tomu lepšímu, co se na poli filmové hudby letos urodilo. Čisté čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Blake Lively do tejto úlohy bol výborný ťah. Pôsobí ako športová fanatička a navyše jej aj uveríte, že študuje medicínu. Collet-Serra to na malých priestoroch vie a veľkou výhodou The Shallows je to, že dokážu byť neustále napínavé. Až som začínal potešovať nadšenie. To sa ale vždy výrazne znížilo príchodom CGI žraloka, ktorý pôsobí skôr ako z nejakého sci-fi a cynicky som začal očakávať, že niekde hlboko v oceáne je nejaké vedecké centrum, kde bol takýto typ žraloka geneticky upravený. Samotné finále je síce slušné, len konkrétna scéna eliminácie nepriateľa, alebo skôr spôsob jej režijnej realizácie, mi neprišiel najšťastnejší. 70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Svižně natočené komorní drama z jednoho malého subžánru s velice vnadnou Blake Lively. Nejedná se o žádné terno, ovšem v rámci možností se povedlo natočit poměrně napínavou jednohubku s nádherným zálivem a až na výjimky realistického predátora...7/10...[10.8.2016_Čsfd projekce_Cinestar Anděl] ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Spíše než o animal horor, se jedná o psychologický thriller, ve kterém jde o souboj odvahy a inteligence (Nancy), proti instinktu a nenasytné žravosti (žralok). A i když byla scéna mezi medůzami děsivá, byla mrazivě krásná, stejně jako hodina a půl strávená s tímto promáčeným příběhem. Napínavý, obrovsky povzbuzující film, který se dá, i díky Beltramiho hudbě a působivé kameře - dokonale procítit. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Blake Lively sa čiastočne inšpirovala prácou svojho manžela Ryana Reynoldsa v podobne minimalistickom filme Pochovaný (2010), pričom uviedla, že „to bol jeden z dôvodov, prečo som sa chcel ujať tohto filmu toľko, pretože viem, aké ťažké to pre neho bolo a aké to bolo obohacujúce". (Arsenal83)
  • Film se v roce 2014 objevil na Černé listině nejlepších nerealizovaných scénářů. (Spidey3)

Reklama

Reklama