Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 9

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (685)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $55,124,043Tržby Celosvetovo $119,100,758Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,754,714Tržby za predaj DVD v USA $3,974,922║ jednoznačne režisér Jaume Collet-Serra dokáže ponúknuť aj hútnejšiu atmosféru čo dokázal v predošlích jeho filmoch, tu mu to vychádza skôr tak na polovičku, Blake Lively to ustála a dokáže po celý čas slušne upútať, dejovo v pohode, žralok dosť zúrivý nervák, slušný priemer /60%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Svižně natočené komorní drama z jednoho malého subžánru s velice vnadnou Blake Lively. Nejedná se o žádné terno, ovšem v rámci možností se povedlo natočit poměrně napínavou jednohubku s nádherným zálivem a až na výjimky realistického predátora...7/10...[10.8.2016_Čsfd projekce_Cinestar Anděl] ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsme jednoho krásného odpoledne viděli s frajerkou nadějně vypadající trailer na tento filmový skvost, který jsme zkrátka museli vidět. Mimochodem bylo to ten den to jediné, co jsme si po filmové stránce z kina odnesli. Poté už následovaly pouze nepublikovatelné záležitosti. Na úvod snímku čeká na diváka troška toho amatérského surfování na mexických μvlnách. Po surfařském úvodu následuje několik dojemných telefonátů domů, abychom si k hrdince vytvořili nějakou citovou vazbu, což se mi ani vzdáleně nepodařilo. Zde bych velmi pohanil zpracování náhledů telefonu, které na mě působilo maximálně rušivě. Jakmile se dopovídá s rodinnou, tak samozřejmě následuje to, na co všichni horlivě čekali - střet s nejhrůzostrašnějším predátorem přírody, který v průměru za rok, věřte nebo ne, zabije neuvěřitelného 1 a 1⁄2 člověka. V tomhle filmu je naštěstí rybička při chuti, takže jich rozcupuje hned několik. Prudce inteligentní blondýnku naštěstí jen zraní, a tak se kámen po kamínku snaží dostat na břeh, přičemž svádí se žralokem taktickou bitvu o každičký metr. Úplně mě dostal epický závěr, který raději ani nebudu vyzrazovat, jak byl šílený. Nerad bych někomu zkazil tento velkolepý okamžik. Odpad nedávám proto, protože hlavní hrdinka nebyla vyloženě zrůda. Jinak je to ovšem opravdu dost nezajímavý počin. Pokud jste retard, nebo se nacházíte v alkoholickém opojení, tak se vám to snad malinko zalíbit může. Jinak doporučuji utíkat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI TO NĚKDO NAJDETE, POŠLETE MI POMOC. NAPADL MĚ ŽRALOK.“... /// Osamělá žraločárna (len ty a vrah…), vyzývavá (v bikinách) Lively a vyzývavej žralok (furt čumí z vody a říká „pojď se vykoupat!“). Hlavně ty bikiny jsou fajn, taky úžasnej oceán…, strach nemám, ale soucítím, což značí, že na další Čelisti si ještě počkáme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že neopren se blbě trhá (teda pokuď nejsu žralok). 2.) Chystám se usadit na bóji. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Každému sa nedá pomôcť." Megapecka. S Čeľusťami môj najobľúbenejší žraločí film. Blake Lively si to tu dáva ako najväčší božan pod slnkom a to bez toho, aby bola arogantná. Naopak, je sympatická, pokojná, pokorná, azda až utiahnutá. Napriek tomu je hlavnou hviezdou tohto hitu bez debaty ona - a nie obrovský žralok, ani výprava a to napriek tomu, že výprava je fakt prekrásna a žralok budí hrôzu a rešpekt. Je to napínavé, je to sexy a je to krvavé, hoci nie príliš, ale dosť na to, aby to slabšími povahami jemne zatriaslo. Finále je síce do značnej miery WTF a "prehnané", ale zasa musím uznať, že ak by bolo realistickejšie a teda "skromnejšie", asi by ma nebavilo až tak, ako toto. Pre film bola kľúčová ústredná hrdinka. Strávime s ňou 99% filmového času (ak nie sto) a ak by bola horšie napísaná a slabšie herecky obsadená, bolo by to peklo. Lenže Blake Lively po Navždy mladej dokazuje, že na to má a v titulnej úlohe je skvelá. Hlavne ale mala šťastie na fantasticky, komplexne napísanú rolu. Je to odvážna a statočná mladá žena s traumou, ktorá sa musí vyrovnať so smutnou minulosťou a opäť nájsť zmysel života (paradoxne jej v tom pomôže čajka). Chce prežiť za každú cenu, nevzdáva sa. Kurník, takéto kvalitné postavy nehrá De Niro už posledných 10 - 15 rokov! Ľutujem, že mi táto bomba ušla (uplávala) v kine. Sú tam veci, ktoré mi nie úplne sadli (fakt nevideli veľrybu? Veď z panoramatických záberov z druhej polovice je vidno, že sa nachádzala blízko pláže). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Původně měl film režírovat Louis Leterrier, ale projekt opustil kvůli rozdílným názorům se studiem a snížení rozpočtu. (Spidey3)
  • Jaume Collet-Serra sa pri návrhu žraloka spojil s umeleckým oddelením. „Prišiel som k záveru, že žralok musí byť samica. Samice sú o niečo väčšie a majú veľké jazvy po párení. Vizuálne sú strašidelnejšie, pretože sú viac ochranárske." (Arsenal83)

Reklama

Reklama