Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Keď hlava rodiny uzavrie dohodu so samotným diablom, zvyšku nezostáva nič iné, ako navštíviť staré rodinné sídlo, v ktorom nájdu potrebné odpovede na všetky nezodpovedané otázky. Každý jeden z nich by však mal byť pripravený na to, že boj s temnými silami prináša v prvom rade utrpenie, ktoré môže byť horšie, než samotná smrť. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (56)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

"Boháčem ses stal, teď koukej zaplatit rodinou!" Poprvé, co jsem mírně zklamanej z Timova projektu. Měl jsem tušení, že to nebude úplně ono, proto jsem film odkládal skoro čtyři roky. Masky jsou super, gore strhnutí celého obličeje je až nepříjemně nechutný, ale celkově film působí jako hrozné klišé, obzvláště část s voodo, která mě vůbec neodvařila (spíš jsem se úsměvně zašklebil). Scénář jednoduchý, předvídatelný a celkově postrádá moment překvapení. Ale jako celek, kterej si udrží divákovu pozornost to překvapivě funguje, leč je to takovej Indonéskej Evil Dead. Timovi nejvíc sedne pořádnej vraždící akčnák, jehož řemeslo zvládá jako nikdo jiný, u hororu se drží v těžkým průměru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Timo Tjahjanto je satan, čo dokázal jedným z najlepších hororov desaťročia, neskutočnou jazdou Safe Haven (segment z poviedkového V/H/S 2, ktorý spolurežíroval s Garethom Evansom). Sebelum Iblis Menjemput je celovečerák a situácia mi trocha pripomenula nejakého úspešného poviedkového autora, ktorý si trúfne na horor, no ešte je vidno, že na dlhší rozsah tak úplne nemá, že jeho polom pôsobnosti je poviedka. Napriek tomu nemám to hororové srdce dať tomuto miestami tiež značne šialenému kúsku menej, ako 4*. Proste nemám, zabite ma za to. Pritom konanie postáv skutočne väčšinou viac nedáva, než dáva zmysel a takmer dvojhodinová stopáž je veľmi rozsiahla. Napriek tomu som v Sebelum Iblis Menjemput cítil TOHO Tima, ktorý ma absolútne rozsekal božím Safe Haven, toho hororovca, ktorý sa nebojí prekračovať hranice a ísť na to predsa len trošku inak, než zvyšok žánrovej konkurencie. Takže s prižmúrenými očami 4*. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Indonéský snímek „Sebelum Iblis Menjemput“ chce být na jednu stranu atmosférickým, na stranu druhou i celkem brutálním hororem. Myslím, že mu vychází především ta brutální stránka, kdy v některých scénách, i pokud zavřete oči, budete mít velmi nepříjemný pocit v žaludku pouze z toho, co vlastně slyšíte. V tomhle směru je to dobré, dějově bohužel nijak objevné. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To, že Timo Tjahjanto umí už vím dávno, protože jsem snad až na tenhle kousek a jeho pokračování viděl od Tjahjanta všechno. A kromě Killers (2014) mě nikdy nezklamal. Tak doháním rest z jeho filmografie. Nezklamal ani tentokrát. Tjahjanto je prostě ďábel a servíruje tuhle démonickou podívanou u které musí chrochtat blahem i Satan a jeho konkubíny. Dobrej vizuál, dobrej zvuk, hutná atmosféra a jako bonus nějaká ta povedená gore scéna. ,,Obličejová maska" je TOP. Na 5 hvězd to sice není, protože místy je to zbytečně natahovaný (určitě bych ubral pár minut ze stopáže) ale solidní 4 démonický hvězdy si to určitě zaslouží. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Perfektní masky, gore a démonické vyčínání ve stylu Evil Dead. Bohužel je ale navlečené na rodinné kletbě (jak jinak), které rozkrývání baví max první půlhodinu. Řeší ji totiž jednak pouze rozhádaní adolescenti od vlastních či nevlastních rodičů a hlavně jim scénárista dává do pusou dialogy a do mysle chování, jakoby je sám neměl rád. Ono vás v těch vypečených démonických řežbách i napadne, jestli sám tvůrce filmu nebyl posedlej ďáblem. S nudnou a hystericky otravnou vztahovou omáčkou to pak jde do kytek celé. ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen za 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno