Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Cigarety nejsou návykové" hlásaly od pradávna tabákové koncerny a z vysoké pozice, vytřískané nekřesťanskými zisky, se přitom vysmívaly vědeckým anylýzám dokazujícím opak. Možná by dodnes kouření neškodilo zdraví, kdyby si právě propuštěný Jeffrey Wigand, navzdory dohodě o mlčenlivosti, nepustil pusu na špacír. Wigand byl ochoten mluvit právě ve chvíli, kdy měl reporét Lowell Bergman nastavené své radarové ucho správným směrem. Od této chvíle mohou tabákové společnosti začít rychle ukládat dolárky do prasátka, protože v zemi postavené na koníčku žalovat kohokoliv za cokoliv se již začínají štosovat zástupy právníků s nároky na finanční odškodnění ve svých aktovkách. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jako zarputilý odpůrce tabákových výrobků a především dýchání jejich splodin:-) jsem námět filmu přivítal s nadšením. To mi vydrželo asi do jeho půlky, neboť poté už jsem netrpělivě očekával jeho konec a ten stále ne a né přijít. Právě délka mi byla překážkou. Díky ní ustoupilo počáteční napětí, které sice vyústilo v očekávání, ale již v poněkud slabší míře. Al Pacino je bez debat, R. Crowe si zajistil místo ve vhodnější roli Gladiátora:-) Dobrý, ale čekal jsem víc:-( 65% ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Snímek vyprávějící o závadnosti a návykovosti kouření (mě od toho tedy neodradil :-)). Kvalitní obsazení v čele s Al Pacinem a Russellem Crowem, který byl za svoji roli nominován na Oscara. Velmi zajímavý je fakt, že snímek stojí na skutečné události! Michael Mann pomálinku proniká do režisérské extratřídy a pokud jeho další snímky budou mít alespoň stejnou kvalitu jako Insider, tak to bude bomba a máme se na co těšit. Velmi se divím, že snímek nedostal Oscara za scénář, který je špičkový....... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Určite netreba predstavovať tie momenty, kedy je sledovanie filmu takpovediac "za trest." Čo ale tie opačné prípady, kedy je film tak dobrý, až máš pocit, že jeho sledovanie je za odmenu? Také pocity vždy panujú pri sledovaní rež. filmografie M. Manna a ani opakované zhliadnutia ma neprestávajú udivovať v tom, ako sú jeho snímky vymaznané. Po vizuálnej stránke ako (doplň vhodné podstatné meno), no a paradoxne obsahová stránka taktiež nikdy nehrá druhé husle, čo je vo filmovom priemysle viac raritné než si vôbec myslíš. Jeho diela sú krásnou ukážkou tých božsky vyzerajúcich, ktoré zároveň netrpia takzvaným syndrómom style over substance, a to som si plne vedomý, že toto píšem do komentára k filmu, ktorého štylizácia je o pár úrovní "slabšia" (nie neúmyselne) než v jeho vrcholných počinoch. The Insider je strhujúcim príbehom z prostredia tabakového priemyslu a monštruóznych prachov. Nielen strhujúcim, ale aj neopozeraným, angažujúcim, vťahujúcim a jeho sledovanie sa inak ako takmer trojhodinovým skalopevným prikovaním ku sedačke opísať nedá. A Al Pacino bleskom na herecký Olymp... --- PS: Pri sledovaní som cítil istý konkrétny, mne známy/dôvodne neznámy & zvláštny pocit, ktorý som s výnimkou počas sledovania Predčítača (1/2019) naposledy cítil počas sledovania filmov v roku 2013. Čo som tým ale presne chcel povedať vôbec netuším x) (9.6.2017) (5.10.2021) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebylo to spatny, ale prislo mi to jako dva ruzny filmy. Prvnich 90 minut je neuveritelna nuda, nic moc se nedeje, Al Pacino hraje docela mdle a Russell Crowe jen cumi a potlacuje emoce, jenze pak prichazi druha polovina a to je bomba. Problemy se zakonama, interview, zaloby, proste parada. Navic oba hlavni herci jakoby chytli dech, Russel zacne hrat fakt vyborne, kdyz se nasere tak se nasere a nic uz neskrejva a Al Pacino zacne podavat svuj klasickej vybornej vykon. I kdyz je film o nejvetsi zalobe cigaretoveho prumyslu, tak ty tri hodiny co film ma jsou fakt zbytecny, vse by se dalo sestrihat do 90 minut, a nebo proste prvni hodinu a pul vyhodit. Prvni cast za 3*, druha za 5*, vysledek 4*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (32)

  • Některé hudební části použité ve filmu (např. při scéně, kdy agenti seberou Jeffrey Wigandovi počítač) byly použity i o 7 let později ve filmu Babel. (Chrustyn)
  • Scéna, kdy upozorní Wiganda jeho dcera na podivný hluk zvenku, je odkazem na podobnou scénu z filmu Manhunter (1986), který také režíroval Michael Mann. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama