Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek ani tak nepoukazuje na problematiku kouření cigaret, ale spíš na podivnou moc tabákových koncernů. Za peníze se dá koupit téměř vše. Důvěra. Mlčenlivost. Víra. Ale dá se koupit názor na věc? Čest? Jde vyčíslit cena způsobu života člověka? V tomhle brilantním thrilleru je vyobrazena spousta zajímavých faktů a detailů, které se skutečně staly a které jsou opravdu hodny zamyšlení. Mannova režie navíc napomáhá vidět věci opravdu realisticky a herecké výkony Al Pacina i Russella Crowa jsou víc než přesvědčivé. Kamera i hudební složka filmu je stručně řečeno, podmanivá. THE INSIDER je takzvaný "jeden film ze sta". ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Strhující, emotivní a obsahově nesmírně atraktivní a zajímavé drama, dovedené brilantními hereckými výkony Russella Crowea a Al Pacina a precizní režií Michaela Manna téměř k dokonalosti. Hlavní heslo filmu Warning: Exposing the Truth May Be Hazardous je zde předvedeno v celé své "kráse" a současně odpovídá i na to, co všechno jsme ochotni obětovat za pravdu. Jsem opravdu nadšen a hned si dělám další z mála čárek v kolonce nezapomenutelných filmů s nálepkou Natočeno podle skutečné události. 90% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Herecky spolehlivý Al Pacino je snad to jediné, co je na tomto dramatu pamětihodné. Jednak mně zpracované téma z prostředí tabákového průmyslu příliš nezaujalo, jednak Russel Crowe si svoji oscarovou nominaci zasloužil jenom svojí výraznou fyzickou přeměnou, jeho herecký projev zde je poměrně mdlý. Ve výsledku jde o nepříliš vzrušující , lehce zdlouhavý a emocionálně nevýrazný film. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz to bolo dost davno, co som tento film videl, ale vtedy som ho nevedel ohodnotit, avsak teraz uznavam, ze Michael Mann je skvely reziser. Dokonca aj uvodny rozhovor, ktory vyzeral dost nebezpecne so sefom Hisballahu, nemal s hlavnou pointou nic spolocne a stacilo ho jednoducho len spomenut v nejakom rozhovore ohladom televizie CBS, ale nie, Michael sa ho rozhodol proste natocit a nam divakom ukazat aka mocna je CBS a aka doveryhodna je ich televizna show 60 minut. Z mojho pohladu sa mohla minutaz trosku skratit, pretoze sa to dost natiahlo, ale podobne to bolo s dlhou minutazou aj pri NELUTOSTNOM SUBOJI (1995). Al Pacino je skvely v kazdej ulohe a patri medzi mojich oblubenych hercov. Pocas filmu som tak premyslal nad ulohou Russella Crowea a napadlo mi, ze sa prave tymto filmom mohol inspirovat aj reziser Ron Howard, ktory sa rozhodol obsadit Russella o 2 roky neskor aj do CISTEJ DUSE (2001), pretoze aj tu si zahral Russel ucitela a tiez tu bol pod obrovskym psychickym tlakom. V takychto ulohach je Russell naozaj velmi dobry a necudujem sa, ze bol nominovany na Oscara 3 roky po sebe a to za tento film, o rok neskor za GLADIATORA (2000) za ktoreho ziskal Oscara za najlepsiu hlavnu ulohu a o 2 roky neskor za spominanu CISTU DUSU (2001). Co sa tyka tejto ulohy, sosku mu vyfukol Kevin Spacey za dramu AMERICKA KRASA (1999), reziserovi Mannovi opät Sam Mendes za Americku krasu a najlepsim filmom roka sa nestal Insider, ale uz spominana Amer. krasa. ________ Al Pacino - (Lowell Bergman) +++ Russell Crowe - (Jeffrey Wigand) +++ Christopher Plummer - (Mike Wallace) +++ Diane Venora - (Liane Wigand) +++ Philip Baker Hall - (Don Hewitt) +++ Debi Mazar - (Debbie De Luca) +++ Stephen Tobolowsky - (Eric Kluster) +++ Gina Gershon - (Helen Caperelli) +++ Michael Gambon - (Thomas Sandefur) +++ Produkcia: Michal Mann ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Strhující neakční thriller se skvělým Pacinem a výborným Crowem, který nám představuje nekalé praktiky tabákových koncernů. Film si drží skvělé tempo skoro celou dvou a půl hodinovou stopáž a jen ke konci mírně zpomalí. Herci v hlavních i vedlejších rolích předvádějí to co umí nejlépe a jako by se předháněli kdo je lepší. Kdyby film ke konci nezvolnil tempo bylo by to za čistých 5*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (32)

  • Jedno z ocenění Emmy, které dostal Lowell Bergman, je vidět v jeho ložnici právě ve chvíli, kdy se chystá poprvé kontaktovat Wiganda. (becki_tu)
  • Mike Moore, právník, který skutečně vedl žalobu proti tabákovým společnostem, zde ztvárnil postavu sebe sama. (M_J_Adler)
  • Jeffrey Wigand požádal filmaře o dvě věci: zda by nemohli ve filmu změnit jména jeho dcer a taky chtěl, aby nikdo ve filmu nekouřil. Oběma požadavkům bylo vyhověno (kromě tří výjimečných případů). (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama