Reklama

Reklama

Sibel

Trailer 1

Obsahy(1)

Pětadvacetiletá Sibel žije v odlehlé horské vesnici v Turecku poblíž Černého moře. Je němá, ale se svým okolím komunikuje prastarým pískaným jazykem. Když se ve vsi rozšíří zvěsti o vlku, jenž se toulá po okolí, Sibel vezme pušku, opustí otce a sestru a plná odhodlání vyrazí do lesů. Zde se setkává s mužem, který je podobným vyděděncem jako ona. Tento člověk, zraněný, vyhrožující a bezbranný, je první, kdo se na ni podívá zcela novým pohledem. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (18)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Sibel je díky své jinakosti vyloučená z komunity místních vesničanů. Hlavně ženy se jí bojí, nerozumí ji a dokonce i její mladší sestra se za ni stydí. A ona se tak moc snaží být užitečná a zavděčit se. Teprve krátké setkání s mladým uprchlíkem, dosud nepoznaný cit a poznání lidské krutosti, ji dodají hrdost a sílu zůstat sama sebou. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dnes som nevedel, na čo mám chuť a tak som nechal rozhodnúť myš za mňa. Zatvoril som oči, potiahol myš nadol svojim zoznamom filmov na disku, zastavil, dvakrát klikol ľavým a čo sa mi otvorilo, to som si pustil. No a nakoniec Sibel bola super voľba, ktorú na dnešný večer za mňa 'odšéfovala' synchronycita! A kedže som nemal ani najmenšiu šajnu, čo som si to pustil, môj zážitok sa stupňoval a umocňoval s každou minútou blížiacou sa k záveru filmu. Aby som to skrátil, je to film, pri ktorom sa vám môže otvárať nôž vo vrecku. Inými slovami, je to o starousadlíkoch žijúcich v horách, kde klebety a ohováranie za chrbtom druhého plodia len zlo, ktoré v najhoršom prípade poštve proti sebe i tých najbližších. ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Čiernomorská oblasť Turecka ma upútala už vo filme Med (2010). Husté lesy, tabakové a čajové plantáže, v jednom kuse dážď. A hlavne: žiadni zasraní all inclusive turisti. Na pozadí týchto dramatických scenérií o nič menej dramatický príbeh, ktorý sa ale rozbieha až ku koncu. Neodpustím si ale istú kritiku. Neverím totiž, že by sa okolie takto zle správalo k postihnutej mladej žene, ktorá dobre vyzerá a hlavne je dcéra samotného starostu... 3,5* ()

Mitsouko 

všechny recenze uživatele

Sibel je od piatich rokoch nemá, komunikuje iba pískaným jazykom. Pre okolie je postihnutá, vyvrhnutá z komunity, tá, ktorá prináša nešťastie. V lese má svoju chatku, kam chodí denne striehnút na vlka. Neopúšta ani otca, ani sestru. Pre rodinu je viac menej slúzka. Stará sa o chod domacnosti. Jej rovesnícky sa vydavaju, ona je vsak stale sama. Chyba jej laska, ludskost.... Jedneho dna v lese stretne raneného muza. Vznikne medzi nimi krátky, ale nezný vztah.... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se námětu týče, tak se zase o žádný zázrak nejedná. Holka se odlišuje, společnost se jí straní a pak přijde setkání, které jí zásadně změní život. Podobných záležitostí by se člověk jen těžko dopočítal. Nicméně Sibel se přeci jenom trochu liší. Předně je to kulturním prostředím. Vzhledem k tomu, že Turecko zatím není jako Afghánistán nebo Saudská Arábie, působí zvyky v zapadlé vesničce decentnějším a tím pádem i důvěryhodnějším dojmem. No a pak je tu samozřejmě hvízdání. Člověk by neřekl, kolik taková blbost udělá. Sice mi otitulkované pískání zpočátku přišlo trochu divné, ale postupně se z toho stala jedna z nejsilnějších devíz. Kor když netradiční způsob komunikace používala fantastická herečka. Hezké exteriéry jsou pak příjemným doplňkem. Každému to asi nesedne, ale mě se to líbilo. 80% ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama