Reklama

Reklama

Youngblood

  • USA Youngblood
Trailer

Obsahy(1)

Rob Lowe v tomto filmu ztvárnil titulní postavu, mladého hokejového génia s talentem střílet branky, ale s holubičí povahou. I přes jeho křehkou náturu ho trenér Chadwick dá na soupisku. Jeho účinkování ale nemá dlouhého trvání - pošlou ho totiž domů poté, co ho vyřadí jeden obzvláště nepříjemný protihráč Racki, který mladíka brutálním způsobem nemilosrdně pošle k zemi. Sklíčený Youngblood se vrací domů na kanadský venkov, kde ho jeho otec a starší bratr utvrdí v tom, že hokej není pro slabochy. Za jejich dohledu okamžitě začne s "bojovým" tréninkem, aby se připravil na svůj návrat a vyrovnání účtů s Rackim. Mezitím se také zamiluje do trenérovy dcery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Znám tedy lepší i drsnější filmy z hokejového prostředí. Tohle mi přišlo jako taková „slaďárna“ s hezounkem hlavní postavou, okořeněná o několik vcelku povedených bitek, nadrženou paní McGillovou, pohlednou Cynthií Gibb a několika známými tvářemi - Ed Lauter, Patrick Swayze a mlaďoučký Keanu Reeves. Místy to mělo pár solidních momentů, nějaká ta krev taky byla, ale jako celek to na mě zas extra úžasný dojem neudělalo. Průměrná podívaná, která stačí vidět jednou a za nějaký čas se vám vypaří z paměti jak pára nad hrncem. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Věřím, že kdybych film viděl jako kluk, nostalgie by byla veliká a šel bych s hodnocením i výš. Ale takhle dávám 50% protože miluju sportovní filmy, miluju hokej a filmů o hokeji je žalostně málo. (Pro ty koho to zajímá - špička v tomto žánru je film Murice Richard, případně (mnohem známější) Hokejový zázrak). Youngblood má mnoho negativ od předvídatelnosti přes patos až k do filmu se nehodícím a nudným scénkám... Ale s ohledem na rok vzniku - tak by se měli filmy hodnotit - soudím, že jsem viděl celkem fajn film, který stál za to. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Youngblood je kluk z prdelákova, co se musí naučit, že ve velkým světe se nehraje vždycky podle pravidel, a proto se člověk musí naučit prát, i když je v tom, co dělá nejlepší bourák široko daleko. Osmdesátkovej polotovar, v kterým ale třímá kopa nevyužitýho potenciálu. Třeba ten broship, kterej je tu naznačenej mezi Lowem a Swayzem naplno dokázala využít až K. Bigelow v Bodu zlomu (kde ale Lowea nahradail Reeves). Film taky nemáš žádnou slavnou osmdesátkovou vypalovačku, s kterou by si člověk ten film spojoval. Ale myslim, že to zpětně docela vynahrazuje tenhle song: https://www.youtube.com/watch?v=zfuX1UaxIIM. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Než začal Patrick hřísně tančit hrál spíše v takových slabších filmech, aby si ho někdo všimnul. A rozhodně si jej člověk všimne. Dean Youngblood je takový ten hezounek, co je hrozně moc měkkej, aby na konci namlátil největšímu darebákovi. Naproti tomu Patrick je super celou dobu, bohužel se vinou zranění v poslední třetině téměř neobjevuje. Youngblood není kdovíjak skvělý sportovní film, ale v 90. letech, když jsem chodil na základku nám muselo stačit i tohle. A měli jsme to docela rádi. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ve své době, tihle dva aspoň znamenali pár jistých fanynek. Dnes tomu tak není a na Patricka Swayzeho by si asi nikdo nevzpomněl, kdyby se neustále v televizi neopakoval Hříšný tanec. Nebyla by to taková škoda, ale takový Rob Lowe je na tom v mých očích ještě hůře. Herec, který si myslí, že se svou tvářičkou zlobivého chlapce a modrýma očima dokáže přepsat nápis Hollywood na LoweHood. Má smůlu a jistě to už kdysi dávno zjistil a tak zůstal u svých filmů pro televizi a je to jedině dobře. Neskutečných 22 let starý snímek působí většinu času jako ještě starší a to je dost smutné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Rob Lowe (Dean) byl v hokejových scénách nahrazen dublérem. Byl jím hokejista Randy Walker, působící v nižších juniorských soutěžích. (lundgren86)
  • Eric Nesterenko, který ztvárnil otce Deana Youngblood (Rob Lowe), je bývalým profesionálním hokejistou, který strávil většinu své kariéry v týmu Chicago Blackhawks. (Monco)
  • George J. Finn, představitel záporáka Rackiho, byl skutečný hokejový hráč, který svou juniorskou kariéru strávil v Ontario Hockey League – kanadské soutěži, ve které se film odehrává. Při náhledu do statistik je podle počtu trestných minut zřejmé, že i ve skutečnosti byl drsnějším typem hokejisty. Po přechodu mezi dospělé odehrál 12 utkání v IHL – dnes již neexistující druhé nejvyšší soutěži severoamerického kontinentu. Po své filmové roli se objevil již jen v poloprofesionálních soutěžích. (lundgren86)

Reklama

Reklama