Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Diskuze

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

cyphercz

Musím niekedy skuknut znova na mám také poviedky rád.ak si náhodou nevidel tak odporúčam argentínsky Wild tales :)

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Keby vsetky príbehy boli zábavné ako prvé 2 tak je to fakt westernova pecka..bohužiaľ len tie dva stali zato..a ten tretí skončil teda riadne smutné ..ak ho teda hodil do tej rieky ako ten kameň 😒

na příspěvěk reagoval cyphercz

SantaCruz

SantaCruz (hodnocení, recenze)

cyphercz

Přesně moje řeč (y) Je to už dva roky co jsem to viděl poprvý a od té doby jsem ho viděl ještě jednou. Jednou za čas dojde na řeč ohledně westernu nebo Aljašky, tak to se mi přesně vybaví příběh o zlatokopovi. Ale nejenom příběh o zlatokopovi, všechny jsou skvělé.. Tento film se mi vryl dobře pod kůži a jednou za čas dojde na opětovnou "dávku filmové drogy" Zdejší hodnocení taky nechápu a je mi to vlastně jedno, můj názor to nezmění a jsem rád, že v tom nejsem sám. Co se týče doporučení tak vlastně nevím, ale zkusím seriál Yellowstone (s Kostnerem) a pokud mohu doporučit tak s prostředí westernu Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem ( s B.Pittem)

katie87

katie87 (hodnocení, recenze)

Páni... u prvního příběhu jsem rozhodně nadšená nebyla (dokonce jsem přemýšlela, že se dál dívat nebudu...), dále jsem se dívala rozkouskovaně a s pauzami... A najednou mě to začalo nutit dívat se dál... U posledního příběhu mi chvíli trvalo pochopit (odkaz uvedený níže v diskuzi strašně pomohl). Za mě 5 hvězniček...

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

S každým dalším shlédnutím mě ten film baví víc a víc a podle mě je hodně nedoceněnej (spousta lidí zmiňuje, že to či ono nepochopili a že to nemělo hloubku atp.), každá historka je svým vlastním způsobem skvělá a nutí k zamyšlení, a to je to, co u filmů nejvíc oceňuji. Pokud se do této malinké diskuze náhodou někdo podívá a přečte si tento koment, napište mi tu nějaký film podobného ražení jako je Balada o Busteru Scruggsovi, díky!

na příspěvěk reagoval SantaCruz

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nejslabší Coeni? Kdepak, opět výteční! A kdyby nebyl tý příliš abstraktní poslední povídky, kterou si člověk potřebuje dovysvětlit pomocí internetu, tak dám plnej počet. A těším se na další počin.

Uživatel Kincl smazal svůj příspěvek.

Puxina

Puxina (hodnocení, recenze)

Jo to mi napověděl ten článek a já si říkal, proč ten kočí odjel pryč i se zavazadlama, ty už nepotřebovali no :D 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Puxina

Puxina (hodnocení, recenze)

The Ballad of Buster Scruggs, Near Algodones, All Gold Canyon - tyhle tři se mi líbily dost, i když u té první jsem si říkal "Sakra nějak moc zpěvu" :D 

 

Meal Ticket - tohle mě moc nezaujalo, vcelku nuda, ale dalo se očekávat, že to tak skončí :)

 

The Gal Who Got Rattled - tahle byla fajn, ale mohla být kratší (souboj s indiánama skvělý)

 

The Mortal Remains - tuhle jsem absolutně nepobral (trošku mi to připomnělo rozhovor z dostavníku z Osm Hrozných), pomohl mi až odkaz na Moviezone od okkac - http://collider.com/ballad-of-buster-scruggs-ending-explained/#poster

 

Jinak za mě fajné :) 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Uživatel Abes smazal svůj příspěvek.

Viko

Viko (hodnocení, recenze)

Azrael515

Čau, dobrý, jde to. Co ty? Jinak teda jsem našel ještě nějakýho hollywoodskýho herce co měl podobný kostým před Joem, takže jsem s tím možná opravdu mimo :-)

na příspěvěk reagoval bobotur, Abes

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Poviedka o zlatokopovi s Tomom  Waitsom je na 100% adaptáciou nejakej poviedky, ktorú som čítal, ale teraz si ani za svet nemôžem spomenúť akej. Nevie niekto?

na příspěvěk reagoval Astonko

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Viko

Nevylučujem, ale stále si nemyslím, že odkazujú na Limonádového Joea. I keď ten film sa v USA svojho času dočkal uznania, nebol to žiaden hit, skôr rarita.

Musel by som si o tom niekde prečítať, že je to tak myslené, aby som tomu uveril. Najlepšie priamo v rozhovore s Coenovcami... akože bol by to super moment, nie že nie.

Viko

Viko (hodnocení, recenze)

Hekman

Nejde o narodni citeni :-), je to zkrátka stejný kostým:-) a podle traileru těžko soudit, ale přijde mi, že Coeni tam citují z více westernových klasik a zcela záměrně okatě - z Eastwoodových filmů, z Mrtvého muže, z joea...

Viko

Viko (hodnocení, recenze)

mm13

No, je prakticky stejný, to je právě to...a moc jiných "bílých" kostýmů ve westernech teda není, vlastně asi žádnej,..

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama