Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (312)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velká paráda. Sice se mi podle ohlasů ze světa i zdejší databáze zdá, že Coeni v posledních letech natáčejí filmy hlavně pro sebe a pro mě, ale proč by mi to vadilo, že. Každá povídka byla něčím jiná a každá byla skvělá, došlo na typický humor, na nepředvídatelné situace i na melancholické zamýšlení se o lidech a o životě, a já rozhodně nesouhlasím s tím, že povídky neměly pointy, protože je měly. Jen možná nebyly tak okaté a doslovné, jak by se někomu líbilo. Ano, myslel jsem si, že zlatokopecký příběh s Tomem Waitsem bude poslední a že to bude krásná tečka, ale když po jeho skončení začal další a pak přišel ještě poslední (typická coenovská anekdota), rozhodně jsem se nezlobil. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Musel jsem hledat, kdy naposledy ke mně dokázali Coenovi tak silně promluvit a došel jsem až k Tahle země není pro starý. Ani žánrově spřízněná Opravdová kuráž nebyla takhle komplexní a subžánrově rozkročená. Nejradši jsem za to, že se od začátku jednalo o film a ne o seriál, jak se původně tradovalo v médiích, než podobné zvěsti uťali sami tvůrci. Právě takhle, ve zdánlivě nesouvisejících příbězích svázaných smrtí, dvěma hodinkami a formálním čtením z knihy, zřetelně vyzní, jak krutý, bezútěšný a zároveň nekonečně romantický život na Divokém západě musel být. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Asi hlavní devizou tohohle filmu je, že je formálně i stylově hodně "nečekaný". Chce to autoská varlata z oceli, aby si řežiséři mohli dovolit složit film ze segmentů tak podivně rozháraných a nesourodých. A opět: málokdo kromě Coenů by si mohl dovolit natočit něco takového ve vysokorozpočtové produkci. V tom vidím jednoznačnou výjimečnost Bustera Scruggse. Jako ANO, je to fakt divnej, divnej film. A zřejmě nesplnil ničí očekávání. Což mi přijde vrcholně zábavný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prikláňam sa k väčšine užívateľov, ktorí tvrdia, že prvé dve poviedky sú najlepšie. V tom konzumnom slova zmysle určite áno - viac akcie, menej rečí. Z tých ďalších poviedok bola ešte výborná tá so Zoe Kazan - asi jediná poviedka (okrem tých prvých dvoch), ktorá ma príjemne prekvapila aj svojou myšlienkou a finálnym rozuzlením. Tie ostatné mi prišli v tomto smere akési nedoriešené. Len veľa rečí, ktoré vlastne nikam neviedli. Poviedka s dostavníkom napríklad bola z tohto pohľadu naozaj strašná. Na druhú stranu však natočené to bolo perfektne, bezchybná réžia a nádherná kamera. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Celý příběh je založený na konceptu jedntlivých povídek, ale s Filmem jsem ve výsledku velice spokojený. Nejzábavnější byla asi první povídka která následovala podobně zábavnou povídkou s mým oblíbým hercem Jamesem Franco, proto hodnotím první dvě (5ti hvězdami). Dále mě však třetí povídka o postiženém herci nebavila skoro vůbec(1 hvězda). Čtvrtá povídka o zlatokopovi to trochu napravila, ale ve výsledku stále průměrná (3hvězdy). Předposlední povídka byla naprosto skvělá hlavně kvůli závěrečné přestřelce s indiány (5hvězd). Naneštěstí závěrečná epizoda tomu opět pokazila průměr. U tlachání v dostavníku jsem se nebavil skoro vůbec a nejhorší, že to ani nikam nesměřovalo. Proto bych příhodu zhodnotil 1 hvězdou. Podtrženo, sečteno bych celý film zhodnotil 3-4 hvězdami, ale pokud se k filmu v budoucnu někdy vrátím, polovinu příhod nekompromisně přeskočím. 70% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Obrázek koně na zadní straně knihy je logo produkční společnosti bratrů Coenových – Mike Zoss Productions (Puxina)
  • V saloonu po odmítnutí hry s Dead Man's Hand vytasí Curly Joe (Clancy Brown) na Bustera (Tim Blake Nelson) Colt SAA 1873 (7.5 barrel – .45 Long Colt). Jedná se o revolver typu SAO (Single-action only), se kterým lze výstřel provést vždy až po natažení kohoutu do zadní polohy (kohout tak funguje jako pojistka), je tudíž nemožné, aby Buster za použití prkna od stolu způsobil tři výstřely tohoto Coltu bez opětovného natažení kohoutu, které provede Curly Joe pouze při dotazu: „And if I don't?“ a poté už nikoliv. (uncass)
  • Príbeh, ktorý rozpráva potulný umelec (Harry Melling) je "Ozymandias" od Percy Byshe Shelley. (toi-toi)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama