Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (312)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velká paráda. Sice se mi podle ohlasů ze světa i zdejší databáze zdá, že Coeni v posledních letech natáčejí filmy hlavně pro sebe a pro mě, ale proč by mi to vadilo, že. Každá povídka byla něčím jiná a každá byla skvělá, došlo na typický humor, na nepředvídatelné situace i na melancholické zamýšlení se o lidech a o životě, a já rozhodně nesouhlasím s tím, že povídky neměly pointy, protože je měly. Jen možná nebyly tak okaté a doslovné, jak by se někomu líbilo. Ano, myslel jsem si, že zlatokopecký příběh s Tomem Waitsem bude poslední a že to bude krásná tečka, ale když po jeho skončení začal další a pak přišel ještě poslední (typická coenovská anekdota), rozhodně jsem se nezlobil. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Limonádový Joe ****, Franco ***, Trupík ***, Zlatokop *****, Karavana ****, Ukecaní pasažéři **... Celkový dojem tak 70%. Má to super momenty, které jsem si pouštěl několikrát. Kdyby se to řízlo Tarantinem, mohlo to být údernější, některé povídky se vyloženě táhnou. Ale zlatokop má všechno, co má dobrá povídka mít. Karavana se táhne, ale závěr příjemně zvedne tep. Limonádník to celé dobře otevře a navrch sází černohumorné absurdní scény. Franco je takový ne moc výrazný okraj, Trupík je depresivní a trochu nudný (ale "kvokající Phytagoras" je super), a závěrečná těžce upovídaná povídka šla celkem mimo mě. Coeni tak navazují dalším trošku slabším kouskem, který je celkem těžký ukoukat naráz. Snad už příště! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

1.Nevím, kde se Coenovci inspirovali, ale mě to připadalo jako variace na Joea. Jen o něco brutálnější, absurdnější a nasáklá whiskou. Každopádně já se bavil a s hlavním hrdinou jsem si ty jeho songy spokojeně broukal. 90% 2. -SPOILER- Povídka o jedné zdánlivě jasné bankovní loupeži, která se hlavnímu hrdinovi vymkne z rukou a to jen proto, aby se místnímu strážci pořádku vymkla z rukou jeho poprava. Krev, sranda a nebetyčná smůla. 90% 3. Smutná záležitost reflektující i naší dobu. Beznohý recitálista a jeho principál se potýkají s nedostatkem diváků a tím i peněz. Na daném prostoru se Coeni až příliš často opakovali. 60% 4. Upřímně řečeno ono se toho tady moc neděje. Tom Waits kope a hledá zlatou žílu. Ale to údolí, ve kterém se příběh odehrává, je tak nádherné, že bych se na něj vydržel koukat jen tak. 70% 5. Vztahovka, která v podání hlavních aktérů působí mile neohrabaně a až příliš rozumně, ale přesto se jí nedá upřít romantický náboj. Výborná Zoe Kazan. 80% 6. Zábavná konverzačka, které dodá grády náboženský(?) podtext. slovní přestřelka mezi usedlou matronou a bonviánem byla parádní. 80% Celkově je škoda, že se víc povídek neneslo v duchu prvních dvou, ale i tak se jedná o povedený kousek nejen pro fandy westernů. Průměrných 80%. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Tom Waits a jeho setkání s Mr. Pocketem naprosto kraluje. Ta povídka má všechno, co bych si od krátkého příběhu tohoto žánru troufnul chtít. Zbylé povídky jsou buď velmi povedené (Liam Neeson) anebo v mých očích pouze Coenovsky průměrné (poslední dva příběhy). Nicméně i přes to jsem si film užil a pozitivum u mě rozhodně převládá. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bratia Coenovci a poviedkový western? Tešil som sa veľmi. Teraz som však trochu zmätený. Niečo je tam strašne super. Atmosféra, herci, výprava, Burwellova hudba, prenádherné exteriéry, bezuzdné násilie. Niektoré nápady sú tak šialené a zvraty kruto nečakané, že som sa smial nahlas (alebo si vravel: "Sakra, tak toto nemuseli!"). Trochu mám však dojem, že sa tu zabudlo na príbeh, jednotlivým poviedkam akosi chýbajú pointy - ak nerátam to, že väčšina hrdinov náhle skape, neraz uprostred vety. Je z toho teda akási absurdná poloartová dvojka pre Milión spôsobov, ako zomrieť na Divokom západe. Ale opakujem, je to zábavné. Miestami veľmi. Najmä prvé dve poviedky sú rozkošné miniatúry plné besného násilia - hneď prvá je westernový muzikál á la Limonádový Joe, akurát tu pri streľbe vybuchujú hlavy, odfrkujú končatiny a krv strieka v mohutných gejzíroch. Druhá je pocta Leonemu a tiež hýri krvavými nápadmi. Ďalšie poviedky sú omnoho pomalšie, rozvláčnejšie, skôr sa hrajú s atmosférou, v príbehu o vozovej kolóne je dokonca funkčná romantická línia. Je to celé skrátka taký guláš nápadov, ktorý drží pokope len vďaka coenovskej zručnosti, štýlu a očividnej chuti baviť (sa). Pre žánrových fanúšikov povinná jazda. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • V saloonu po odmítnutí hry s Dead Man's Hand vytasí Curly Joe (Clancy Brown) na Bustera (Tim Blake Nelson) Colt SAA 1873 (7.5 barrel – .45 Long Colt). Jedná se o revolver typu SAO (Single-action only), se kterým lze výstřel provést vždy až po natažení kohoutu do zadní polohy (kohout tak funguje jako pojistka), je tudíž nemožné, aby Buster za použití prkna od stolu způsobil tři výstřely tohoto Coltu bez opětovného natažení kohoutu, které provede Curly Joe pouze při dotazu: „And if I don't?“ a poté už nikoliv. (uncass)
  • Obrázek koně na zadní straně knihy je logo produkční společnosti bratrů Coenových – Mike Zoss Productions (Puxina)
  • Natáčalo sa v amerických štátoch Nebraska, Nové Mexiko, Colorado a taktiež vo filmových štúdiách Santa Fe v Novom Mexiku. (MikaelSVK)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno