Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (312)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Westernové povídky bratří Coenů s velmi solidním hereckým obsazením mě hodně lákaly, ve výsledku se u mě ale žádné velké nadšení nedostavilo. Celé záležitosti v žádném případě nepomohla rozmáchlá stopáž ani podivné závěry bez pointy. Nesnažím se předstírat, že jsem se nebavil, některé povídky mě bavily velmi, jenže jiné zase podstatně méně. Jsem každopádně rád, že jsem film viděl, ale na víc, než na lepší průměr, to u mě nedotáhl. / "First time?" / 3*+ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem měl dojem, že koukám na nějaké volné pokračování Všechny cesty vedou do hrobu.  Začátek byl totiž neskutečně vtipný. Druhý příběh mne zarazil svým koncem a pak už jsem z údivu občas nevyšel. Místy je film sakra drsný. Tenhle western je v podstatě složen z několika povídek ze své doby. Ta rozhodně nebyla jednoduchá a v tehdejší Americe jste mohli zařvat nejroztodivbnějšími způsoby čím se zase obratem vracím ke Všem cestám do hrobu, které toto hned v úvodu vysvětlují :-). Jinak nemám co dodat. Herci vybraní skvěle, kamera nádherná a ty lokace! Bože Severní Amerika má tak nádhernou přírodu ! Mrzí mne, že na sebe povídky alespoň nějak vzdáleně nenavazovaly. Film je vlastně prezentován jako kniha dobrodružných příběhů, co kapitola to jeden příběh z Divokého západu. A i ty příběhy jsou jakoby vytržené ze svých samostatných knih. U řady z nich netušíte proč někdo někam jede, nebo co ho vedlo k jeho konání. Prostě do nich se čtením první věty naskočíte... Podobně je to i s jejich konci, kdy také v podstatě nevíte co bylo dál... Asi to byl záměr, ale film to dost tříští a roztříštěno je to už tak těmi samostatnými příběhy. I tak ale dávám za 4 výstřely z coltu, protože jsem si to po dohrání hry Call of Juarez Gunslinger parádně užil! * * * * ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Limonádový Joe ****, Franco ***, Trupík ***, Zlatokop *****, Karavana ****, Ukecaní pasažéři **... Celkový dojem tak 70%. Má to super momenty, které jsem si pouštěl několikrát. Kdyby se to řízlo Tarantinem, mohlo to být údernější, některé povídky se vyloženě táhnou. Ale zlatokop má všechno, co má dobrá povídka mít. Karavana se táhne, ale závěr příjemně zvedne tep. Limonádník to celé dobře otevře a navrch sází černohumorné absurdní scény. Franco je takový ne moc výrazný okraj, Trupík je depresivní a trochu nudný (ale "kvokající Phytagoras" je super), a závěrečná těžce upovídaná povídka šla celkem mimo mě. Coeni tak navazují dalším trošku slabším kouskem, který je celkem těžký ukoukat naráz. Snad už příště! ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Ani jedna povídka mě nějak nezaujala... chybí tam příběh, humor či aspoň nějaký překvapivý zvrat. Navíc se mi moc nelíbí styl, kterým to bratři natočili. Je to až moc umělé. Bohužel. Vůbec jsem nepředpokládal, že s tímhle obsazením to může dopadnout až takhle špatně. Za nejlepší povídku považuju asi tu s Dudleym a Neesonem, ale taky to není nic světoborného. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Rozpačitá a nikterak významná coenovská westernová antologie, kde je pár povídek docela fajn (1, 2, 5), některé dost banální (3, 4) a jedna buď velmi těžko pochopitelná, nebo zkrátka jen o ničem (6). Určitě bych pochválil kameru (a to ji ani nemá na svědomí Coenovic dvorní kameraman Roger Deakins), respektive celkovou vizuální podobu filmu, hořký závěr pátého příběhu, pár šťavnatých černohumorných zásahů (ustřelené prsty) a fajn casting (Tom Waits je zlatokop jak z učebnice). Jinak ale tyhle (ne)romantické balady určitě patří do té horší poloviny filmografie jindy skvělých kultovních tvůrců. 60 % ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Príbeh, ktorý rozpráva potulný umelec (Harry Melling) je "Ozymandias" od Percy Byshe Shelley. (toi-toi)
  • Tim Blake Nelson, představitel Bustera Scruggse, zpíval své písničky sám, včetně závěrečného songu první povídky „When A Cowboy Trades His Spurs For Wings“, kde zpívá duet s Williem Watsonem, známým folkovým zpěvákem, který zde představuje pistolníka v černém Heralda z Demise. (Landauer)
  • Obrázek koně na zadní straně knihy je logo produkční společnosti bratrů Coenových – Mike Zoss Productions (Puxina)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama