Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní soudní thriller s milostnou zápletkou a předvídatelně >nečekaným< vyvrcholením, který však díky hereckým výkonům a uměřené řežijní práci úspěšně vyhnul se nějakým provařeným žánrovým klišé a i přes všechnu tu (v dobrém smyslu slova) rutinu nakonec i díky detailům a drobnostem v ději (třeba starý sprosťák a liška podšitá vyšetřovatel ve výslužbě, pomáhající obhajobě) působí i docela neotřele. Tži a půl hvězdičky tedy za film jako takový, za výborný herecký výkon J.B. (doslova >hrajícího si< na neviňátko tak, že uvěřit mu může jen zamilovaná ženská s profesionální deformací, že... ;-) pak z nutnosti zaokrouhleno nahoru. - - - - - (viděno v minulosti několikrát v tv, komentář přidán po zhlédnutí na dvd s původním zvukem a formátem obrazu 11.3.2008) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dobrá detektivka. Asi tak. Především díky několika zajímavým zvratům a výborné ústřední trojici herců a také režiséru Marquandovi. Samozřejmě bylo na pováženou to, jestli by si ti dva spolu začali, ale nakonec mi to nevadilo a bez pokukování po hodinách jsem to dokoukal s pocitem příjemného filmu. 80% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Předobraz thrillerů typu Basic Instinct, Jade nebo Presumed Innocent, který mě svou slabší první polovinou nedokázal patřičně vtáhnout do hry. S nástupem soudního přelíčení sice začne přituhovat, ale čepel Zubatého ostří se už nestihne vybrousit k dokonalosti - i přes závěrečný twist a solidní výkony kvarteta: klející Loggia, porcelánová panenka Close, Coyote dýmící jako komín pittsburské ocelárny a Bridges s očima zmoklého štěněte zlatého retrívra, co tragicky přišlo o oba rodiče. A nebo týden nepršelo, táta pes i máma fenka jsou naživu a on je podlý jezevčík..? „Fuck him, he was trash.“ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som bol v pokušení pridať filmu štvrtú hviezdičku, ale odolal som. Film bol primerane napínavý, s potrebnou gradáciou a herecké výkony dvoch hlavných predstaviteľov boli dobré, i keď sa žiadny herecký koncert nekonal. Potiaľ klady. K mínusom sa dá priradiť, že Zubaté ostrie je ďalším, už nespočítateľným filmom, ktorého významná časť sa odohráva v súdnej sieni, podobné zápletku som už videl v nejednom filme a nakoniec, netreba byť znalcom amerického práva, aby bolo možné spochybniť konanie postáv v závere filmu. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak předvídatelné, protože každou chvíli jsem měnila názor, jestli to udělal nebo ne. Stejně jak hlavní hrdina manipuloval s advokátkou, tak filmaři manipulují s divákem. Závěr je sice možná předvídatelný, nicméně odhalil identitu vraha v poslední minutě, jak se to na detektivku sluší a patří. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama