Reklama

Reklama

Dolittle

  • USA Dolittle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (200)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Dobrá volba vrátit Dolittla zpět ke kořenům, tedy do Anglie konce 19.století...Hlavně pryč od pitomého Eddieho...Není to čistá komedie a to je dobře...Je tam i smutek, smrt, a hajzlíci, ale zároveň i láska, dobrodružství, fantazie a přátelství...Přesně o čem je život a to by si měly děti pamatovat a učit se, protože primárně pro děti je film určen...I když se pobaví i dospělí, to ne, že né...Např. my jsme v kině potkali Jarka Nohavicu který šel se ženou na film taky...Jo a ještě musím vyzdvihnout výkon Roberta Downeyho,Jr. ...Za mě 85% ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Zúčastnila jsem se, stejně jako Dolittle, nebezpečné výpravy na český dabing do kina a ... je to velké zklamání. Českému dabingu můžu vytknout jen umělost zvuku a nepovedený překlad, který například z "husí kůže" udělal kachninu (to mi moc vtipné nepřišlo). Ale teď k tomu, proč je film špatný, NEHLEDĚ na dabing. Podle mě se jedná o film, který je příliš primitivní i na 6-leté děti. Děj nemá návaznost, je nelogický, nedotažený, nesmyslně odbočuje... a bez sebemenšího pochopení všechno dobře dopadne. A ne, nehaním tento výtvor jen tak. Byla jsem opatrná a na základě ostatních komentářů šla bez vysokého očekávání na skvělého Downeyho. Ale i bez očekávání přišlo (velké) zklamání, málo Downeyho a primitivní slátanina bez jakéhokoliv obohacení. Tohle se opravdu nepovedlo a Robert to nedokázal zachránit, i když byl tím nejlepším, co film nabízí. A i když v originále dabují kapacity, pro mě by to celkový dojem z odfláknutého děje stejně nezachránilo! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $175miliónov║Tržby USA $77,047,065║Tržby Celosvetovo $251,410,631▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,751,092║ Tržby za predaj DVD v USA $8,256,250║ Ďalšia rádoby zbytočnosť, nezachráni to ani Robert Downey Jr., nepomôžem ale skôr tam len tápa, je to tuctové a dosť nevyrovnané. Miestami dosť prepálené až gýčové, zábavnosť v závere padne úplne dole. /40%/ ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně hodně bolelo. Snímek Dolittle je totiž kýčovitou digitální slátaninou, v níž nalezneme nefunkční příběh, zoufale ploché charaktery a pitvořícího se Roberta Downeyho Jr., za něhož Vám i díky jeho velmi zvláštnímu přízvuku bude vážně hodně trapně. Posledním hřebíčkem do rakve tohoto "díla" jsou masivní přetáčky, což poměrně hodně uškodilo. Budete zde totiž svědky toho, jak doktor Dolittle vytáhne z drakova zadku dudy. Jop, kvůli tomuhle vyhodilo studio více jak 175 miliónů dolarů. Dobrý ne? „We've no choice but to embark on this perilous journey.“ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řekl, že si bude Downey Jr. po úspěchu Avengers, další projekty pečlivě vybírat, ale vzhledem k Dolittlovi, tomu asi tak nebude. Nemám nic proti rodinným filmům a chápu, že příběh, nebo logika nejsou ve většině případů u daných filmů tím nejdůležitějším. Bohužel to co se děje zde, zamotá hlavu i nejmenším a těm tak bude muset stačit pár slušně animovaných zvířat a humor založený v podobě prdění a jiných úspěšných propriet, kterými baví ty nejpodřadnější filmy pro celou rodinu. Dolittle se opravdu nepovedl a kdo Vám bude tvrdit, že to je pěkná pohádka pro děti, ten sprostě lže. Je to nudná a hlavně absolutně nesmyslná kravina a přítomnost ex Irona Mana, zde nepochopím. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (8)

  • Robert Downey Jr. stvárnil svoju postavu na základoch Dr. Williama Pricea. Dr. Price je významnou historickou osobnosť vo Welese a v jeho rodnom meste má dokonca postavenú aj sochu. (zajo91)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Ivoman)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Reklama

Reklama