Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřiadvacetiletá Carla (Juliette Lewis) je sympatická a pohledná mladá žena, která se od svých vrstevnic výrazně liší v jediném, ale podstatném bodě. Od narození je lehce mentálně postižená. Po letech strávených v soukromých speciálních školách dokáže Carla překonat všechna omezení, kromě jediného své milující matky Elizabeth (Diane Keaton). Carla chce žít vlastní život a její někdy příliš spontánní chování ve světě plném nebezpečí je pro milující a strachující se matku nepřijatelné. O to hůř se Elizabeth smiřuje s přirozeným faktem, že se její dcera poprvé v životě zamilovala. Carla a podobně postižený Danny (Giovanni Ribisi) se musejí postavit na vlastní nohy a vyvzdorovat si na světu právo na lásku a všechny radosti i starosti plnohodnotného obyčejného života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Cearomana 

všechny recenze uživatele

Hezky vymyšlený film, o dvou mentálně zaostalejších studentech, kteří usilují o život mezi normálními lidmi a bojují za svou lásku. Juliette a Giovanni byli ti praví herci pro ztvárnění dvou hlavních postav. Jediný co mě štvalo byl ten dabing, takže příště se na to radši budu dívat s originálním zvukem. ()

piglit 

všechny recenze uživatele

To se takhle sešel producent se scénáristou zamilovaných příběhů a přemýšleli, co tu ještě nebylo. A jeden z nich povídá: "Co kdybychom natočili zamilovanou romanci s debilama? To by se mohlo chytit..." "Jo. Dobrej nápad. Hoď to na papír, něco z toho vyleze. Hlavně, ať se pohybujou jako debilové, ale musej mluvit chytře, jinak to diváci nesežerou." A film The Other Sister byl na světě. ()

Reklama

Tessie 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky zpracován životní příběh, jehož hlavní hrdinové podají neuvěřitelně přesvědčivé výkony, to tady dlouho nebylo. Za mě film řadím hned vedle Rain Mana. Čisté a bezprostřední chování Carly a Dannyho bylo ztvárněno lehkým a nenátlakovým stylem byť z toho mohli udělat jeden velký ždímák. Každý si prostě zaslouží kousek toho svého štěstí. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu iná láska, iná sestra, iné dieťa a asi aj iná matka. Matka príliš upätá na svoju dcéru má na takéto svoje zmýšľanie dôvod, táto prvá časť filmu, ktorá rieši rodičov, bola excelentná. Ich rozhovory, hádky, rodinné stretnutia bolo radosť sledovať. Potom, bohužiaľ, nasleduje typické americké pokračovanie príbehu, ktoré ma mierne sklamalo. Po skončení filmu som si želal, aby film nebol americký, ale napríklad francúzsky, a ja by som mu mohol dať spokojne plný počet. –––– Vy chcete, aby zůstala malým dítětem po celý život, nebo jí poskytnete možnost, aby se stala dospělým člověkem? Nezávislostí získá Carla něco, co vy ani já ji nikdy dát nemůžeme. Důstojnost. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je třeba přijmout tu hru, ale pokud to divák udělá, dostane se mu jednoho z nejzajímavěji pojatých romanťáků. Není to bůhvíjaké umění, i když herecky na výši, ale je to lidské, místy trapné, místy roztomilé, místy velmi silné. Ústřední dvojice Lewis-Ribisi se vcelku herecky vytáhla, Diane Keaton jako matka je opravdu dokonale hrůzostrašná. Velmi potěšilo. 80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Juliette Lewis začala film natáčet jen velmi krátce poté, co se vrátila z léčebny. Pojišťovna, která měla být pro film najata, odmítla snímek kvůli této záležitosti pojistit, a proto vše zaplatil sám režisér Garry Marshall. (jezurka42)

Reklama

Reklama