Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Hned po prvních deseti minutách mi byl námět velice povědomý. No není divu, když jsem už dříve viděl poměrně nový snímek Manžel na zkoušku, který je až na pohlaví všech protagonistů dokonalou kopií téhle osmdesátkové komedie. Nutno však říci, že "dokonalou" je myšleno v příběhové linii, ovšem co se týče hereckého obsazení, má Overboard z minulého století o dvě třídy navrch. Kurt Russell i Goldie Hawn hrají své role skvěle a ani jejich hlášky nezaostávají. Dojem lehce kazí nepochopitelný "imitátorský" hlas nejmladšího Deanova syna a v některých momentech je humor až příliš přitažený za vlasy (a někdy narušuje plynulost děje, což mi přišlo škoda obzvlášť v jednom z vážnějších momentů), ale zato skvělá Silvestriho hudba povedeně vystihuje atmosféru této komedie, která byla ještě natočena v době, kdy jsme se nemuseli pozastavovat nad infantilností humoru některých současných komedií. Ideální oddechovka na klidný večer. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi sentimentální hollywoodská romantická komedie o tom, co je v životě skutečně důležité. Film je cílen na typického amerického diváka tak silně, že ty správné americké hodnoty zastává jako z udělání právě rodinka vidláků z nejzastrčenějšího amerického zapadákova. Za vlasy přitažený, leč ve výsledku velmi milý snímek... ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Docela překvapivě film funguje i dnes a když si člověk odmyslí ty strašné songy nebo otřesné ohozy, zábava je zaručena. Otřepaná struktura pobytu v diametrálně odlišném prostředí a sváření dvou prve neslučitelných charakterů je tu podána přijatelnou formou bez přemíry sentimentu. Hawnová i Russell mají komediální potenciál a tady se jej podařilo zúročit. 75% ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Kultovní komedií se může stát film pouze tehdy, má-li dobře sehrané herce, nenáročný příběh, pointu a výborné hlášky padající jedna za druhou. A přesně tohle jsou pro mě důvody, proč na Přes palubu nedám dopustit. Neodvažuji se počítat, kolikrát jsem viděla Goldie padat v noci do vody, sledovat jak se srovnává s tím, že byla malá tlustá děvka a kolikrát si Kurt hrál s tílkem stojíc u šatníku, ve kterém to rádi dělali. Samozřejmě z cedru :) Mám moc ráda tenhle film a považuji jej za jednu z nejlepších komedií všech dob. Přestože znám scény nazpamět, často si jej pustím na spravení nálady. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vskutku hodně úsměvný film a dobrá komedie. Goldie Hawn a Kurt Russell tvoří skvělý pár nejen ve skutečnosti ale i na filmovém plátně. Hlavně ta blonďatá rajda ve svých nejlepších letech byla vážně k sežrání a tady předvedla opět velmi solidní výkon – ani se nedivím, že se do ní Russell zakoukal. Místy bych jí sice nejraději nakopal prdel, ale jinak byla rozkošná. Kurt využil situace a dal jí pořádně co proto (v dnešní době už by asi tvůrcům hrozila i žaloba od nejrůznějších ženských spolků). U některých situací jsem se neskutečně nasmál. Není od věci si jednou za čas pustit nějakou tu starší komedii, která diváka skutečně pobaví a všecko se netočí jen kolem drog, sexu atd…60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Dean (Kurt Russell) Annie (Goldie Hawn) na oslavě jejích narozenin tvrdí, že je jí 29 let. To by ale znamenalo, že prvního syna, kterému je 13, porodila v 16 letech. (ter.s)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama