Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová je trochu nesmělá, a navíc vinou nemoderního účesu, nevzhledných brýlí a bazarového oblečení patří spíš k outsiderům. Přesto žije spokojeně s matkou, svobodomyslnou malířkou Helen, a nejlepší kamarádkou Lilly. Celý její život však převrátí naruby příjezd babičky Clarissy. Mia se překvapeně dozvídá, že babička je královnou malého evropského království Genovie, že její otec byl korunní princ a že je dědičkou trůnu. Matka jí vysvětlí, že podle dohody s otcem se o svém původu měla dozvědět až v osmnácti letech, babička se jí snaží objasnit, že její nástup na trůn ovlivní budoucnost malé země, protože o trůn se ucházejí i další zájemci. Navíc povolá šéfa bezpečnosti Joa, aby na princeznu dohlížel. Mia nakonec souhlasí, že bude brát lekce správného chování a získá tím čas rozhodnout se, zda přijme genovijský trůn. Mezitím musí řešit i běžné školní starosti, výsměch pohledného spolužáka Joshe, o jehož objetí sní, výčitky Lilly, že na ni nemá čas. Na ambasádu dorazí vizážista Paolo, který se svými asistentkami promění tuctovou středoškolačku v atraktivní dámu. Proměna má však i nemilé důsledky. Znechucená povykem je Mia rozhodnuta vzdát se trůnu. Jenže pak jí babička předá deník, a v něm Mia objeví dopis od svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (301)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film by měl mít upozornění, že je pouze pro dívky do patnácti let! Myslel jsem si, že Garry Marshall je expert na romantické komedie, ale na realizaci tohohle opravdu pitomého scénáře to není vidět. Hector Elizondo má smůlu, že hraje ve všech jeho filmech, takže je i tady. Proč vzala roli v něčem takovém Julie Andrews, ví nejspíš jen ona sama. U Anne Hathaway radši skončím s konstatováním, že vypadá dobře. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velká americká blbost, ale koukat se na to ještě dá. Asi je to tím, že takové filmy dávají v televizi pořád a já jsem na nich trochu vyrostl, ale já prostě nemám to srdce hodit tuhle teenagerovskou slátaninu někam do odpadu. Anne Hathaway se mi líbí a k Marshallovi chovám za Pretty Woman jistý respekt, takže jim udělám tu laskavost, že se na jejich společné dílo už nikdy vícekrát nepodívám a zůstanu u celkem vysokého hodnocení. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

nic moc, ale víc jsem ani nečekal. celej film vypadá jako zdrcnutá telenovela do dvou hodin a i ty dvě hodiny jsou hrozně moc, sice je pěkný že tvůrci se snažili vložit do filmu co nejvíc trapasů aby to bylo maximálně vtipný, ale většinou se jim to naprosto nepovedlo a vypadalo to spíš dost trapně. a co se týče originality, která by to mohl aspoň trochu zachránit, o tý se tady snad ani nedá mluvit. Je to hodně průměrná romantická komedie, ale koukat se na to ještě dá ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Dodnes si jej téměř dokonale pamatuju, protože mi několik let jel v jednom kuse. Dokonce mám pocit, že právě Anne Hathaway byla první herečkou, kterou jsem opravdu zbožňovala a měla ji za svůj vzor. Ty doby už jsou ale dávno pryč a když se dnes na Deník princezny dívám, už mi nepřijde ani tak vtipný a naprosto úchvatný, jak se mi zdál před lety, ale přece jenom se k němu ráda vracím a stále se u něj dobře bavím. Anne zde opravdu zazářila. Možná že jsem v hodnocení ovlivněná svými vzpomínkami z dětství, ale myslím si, že si čtyři hvězdičky rozhodně zaslouží. Pobaví, potěší i dojme a hlavně má nápad, oproti některým novějším Disneyovkám ... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ho asi dvakrát a nemám potřebu se dívat znova. Sice ta zápletka - teda moc nereálná, i když se mi zdá, že se nijak neopičí, aspoň teda já neznám film s podobným námětem, byla docela dobrá, ale jinak to nebyla žádná bomba. Nijak extra mě nenudil ani nenadchl. Taková vcelku vkusná romantická komedie kterak šedá myška ke štěstí přišla. Tenhle námět je ohraný, ale ono se nic moc jiného vymýšlet nedá... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Když Mia (Anne Hathaway) na začátku otevírá žaluzie, při pohledu zvenku je sklopí rukama. V dalším záběru, při pohledu zevnitř, jsou zase zatažené a otevírá je tyčkou. (Mr.Hudson)
  • Keď Mia (Anne Hathaway) rozbije počas večere pohár, čašník (Allan Kent), povedá: "To sa stáva". Herec povedal toto isté aj vo filme Pretty Woman (1990), keď Julii Roberts odletelo jedlo z taniera. Takisto tam hral čašníka. Keďže oba filmy režíroval Garry Marshall, nie je prekvapením, že sa v Denníku princeznej objavilo viacero hercov z Pretty Woman. (Raccoon.city)

Související novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama