Reklama

Reklama

Anděl svádí ďábla

TV spot
Komedie / Hudební / Erotický
Československo, 1988, 101 min

Hrají:

Božidara Turzonovová, Zdena Studenková, Josef Nedorost, Josef Větrovec, Miloš Kopecký, Jiří Korn, Marián Labuda st., Dagmar Havlová, Jana Paulová (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Už ani v nevěstinci si člověk nemůže být jistý... Píše se rok 1930 a luxusní nevěstinec Riviéra stále patří bývalé prostitutce Renátě (Z. Studenková), která se šikovně vdala za bankéře Justice (J. Hartl). Někdejší majitelka podniku Madam (B. Turzonovová) je teď pouhou ředitelkou. V hlavě jí však zraje plán na pomstu. Madam vyhledá profesionálního sňatkového podvodníka Jaroslava Voženílka (J. Nedorost), který vystupuje pod různými jmény, a nabídne mu tučný honorář. Jaroslavovým úkolem je vydávat se před Renátou za bohatého barona a svést ji. Předem informovaná policie pak může získat Renátiny kompromitující fotografie. Jenže žádný plán není tak dokonalý, jak si jeho strůjce přeje... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (43)

Fingon 

všechny recenze uživatele

První polovina druhého dílu je zajímavější než celý díl první - Nevěst(k)a Madam plánuje pomstu a docela se jí to daří. Následný zvrat a celý zbytek filmu je už ale dost o ničem. Scény už (většinou) nejsou tolik přesvícené jako v jedničce, hudební čísla jsou stejně otravná jako v předchozím filmu a tematikou se vlastně celá série včetně hlavní zápletky dost podobá pozdějšímu Playgirls, proti explicitnímu sexu však kontruje hereckým obsazením a kostýmy. Jsou lepší filmy - ale i horší. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Tak tady zvednu hodnocení, poměrně rozkolísané a kupodivu nižší než bych čekal. A světe div se i u "dvojky" byť byla trochu (jak bývá u dvojek), slabší... Proč? Mám rád historii, kostýmy, kabaret, burlesku... , tehdejší auta co už předcházely dnešním veteránům... jak ten čas letí... a samozřejmě hudbu, jako vždy precizního Jiřího Korna (zpěv, tanec, step), krásné sexy ženy (Božidara s tím svým pro mne jako vždy milým měkkým přízvukem), erotika, pěkné korzety a kostýmy (a ta "první dáma pralesu" :-) ) a prostě vše co tento film nabídl. Krom toho i páni (herci), prostě skvělé obsazení. Takže dámy a pánové za 4* :-) .... a ty intriky, mám rád také filmy a historky o slavných podvodnících typu Harryho Jelínka, což mi připoměl perfektní Nedorostův Ing. Roth, dále nastupující swing - paráda, kdo dělal texty k písním? (zatím se mi nepodařilo zjistit) ... no já nevím co ještě, prostě mne to bavilo... Jako fakt rána a rozdíl, když jsem si po tomto pustil "Pusinky" s mladýma Novákovou, Doležalovou.... ou au... hodnocení jsem musel dát nižší než ostatní. Asi stárnu :-) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Už v Sólu pro starou dámu Matějka dokázal, že širokoúhlé barevné kino zvládá na jedničku. Pokračování Anděla sráží snad jen příliš vleklá produkce, která se neuměla vyrovnat s faktem, že mělo jít o prostřední díl trilogie (proto ty alarmující sirény v samotném závěru). Děj se navíc neodehrává v roce 1933, jak bývá někdy mylně uváděno, ale na přelomu let 1930/1931, tedy pouhý rok po filmu prvním, což trochu komplikuje pro nepozorného diváka celou situaci. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Vcelku zbytečné a místy dost bezradné pokračování jedničky, které jen opakuje její již osvědčené postupy a vystřílí prach hned na začátku, kdy Madame Gábi osnuje pomstu. Žánr se ke konci láme, což je možná na škodu, smrt jedné z hlavních postav je v lehkonohé komedii dost přes čáru, ale budiž, vzhledem ke "konci starých dobrých časů" je to omluvitelné, vždyť i sám závěr je evidentní poklonou muzikálu "Cabaret", který pojednává o stejné době, ale dělá to jinak a nesrovnatelně lépe. Film za zhlédnutí určitě stojí, hlavě pro toho, kdo ocení profesionální výpravu a kvalitní hudební čísla. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

První film byl populární, tak se šlo do dvojky. Spousta atraktivních kostýmů a v době vzniku nejpopulárnějších hereček a herců, hodně zpěvu a tanců a na tu dobu asi jiskřivé erotično. Spíše kostýmní záležitost která velmi dlouho postrádá víceméně jakýkoliv děj a je spíše muzikálem s Jiřím Kornem v hlavní roli. Bohužel to ale ani vůbec nemá atmosféru první republiky a swingové éry, ale spíše tak Televarieté. Až v poslední čtvrtině filmu se najednou snaží dodat nějakou zápletku, ale je to najednou překotné, nepropracované a zmatené. Smutné kino. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Jediný film, v ktorom sa Božidara Turzonovová (Gabriela) vyzliekla. (Raccoon.city)
  • Zhruba v polovině filmu zazní v podkresu melodie, kterou její autor, skladatel Jiří Svoboda, později použil jako hlavní hudební motiv v koprodukčním seriálu Náhrdelník (od r. 1992). (quixote)
  • Ateliérové stavby architekta Vladimíra Labského v Hostivaři byly následně využity při natáčení televizního seriálu Cirkus Humberto (od r. 1988). [Zdroj: filmovyprehled.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama