Reklama

Reklama

Pomsta

  • Velká Británie Avengement
Trailer

Obsahy(1)

Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM MU DÁT PRVNÍ POMOC.“ … „MĚL ŠROUBOVÁK VRAŽENÝ V HLAVĚ TAK, ŽE MU KOUKAL Z ÚST. JAK KONKRÉTNĚ JSTE MU CHTĚL POMOCI?...“ /// Předně je třeba podotknout, že nejsem bohorovnej ctitel Scotta Adkinse. Jeho Boyka mě jen líznul a ostatní sólový kusy… Jeho další postava (Cain Burgess) se chová jako zvíře a i tak vypadá (s držkou plnou kovu a tělem, na kterým jako by hasili oheň lopatou…). Vězeňský rvačky, při nichž se lámou vazy a krev cáká z rozmlácených ksichtů a… cáká a cáká… K tomu příběhy, kterak se do lochu dostal, jak přišel k tý hubě… a že jako ušel (v tom lochu) dlouhou cestu. A klíčový slovo je POMSTA! No, takový béčko… (a kurva, co jsi čekal?). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím o napalmový jizvě. 2.) Brácha zdrhl z vězení. 3.) Thx za titule „vegetol.mp“ a „spero“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Avengement vypadá jako tuctové béčko, ale kupodivá má dovedně podávaný příběh se silnou atmosférou a hlavně boží špinavé bitky. Moc lepších hospodských rvaček jsem neviděl. Jako bonus se občas ozve náladový hudbební motiv, skládající poctu mistru Morriconemu. Tenhle film klame tělem a stejně jako Scott Adkins, i on v sobě skrývá ryzí kvalitu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

K filmu tu napísali už nejakí užívatelia predo mnou trojdielny román, alebo neviem čo to mal byť za pokus. Neviem, kto komentáre dlhé ako Marxov Kapitál vôbec číta. V krátkosti - film je o tom, že vyzeráte jak debil, prepustia vás z väzenia a idete si za pomstou. Takže nasleduje len násilie, bitka, zbrane a škaredé Angličanky, čo majú tridsať, ale máte chuť im vyplácať dôchodkové sporenie. To všetko v dosť surovom, ale často aj vtipnom štýle. Po svižnom úvode žiaľ tempo trocha opadne. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Adkinsove akčné pokusy ma nikdy príliš neoslovovali. Až do tohto filmu. Príbeh je doslova a do písmena primitívny... ale v tom najlepšom slovazmysle! Akcia vo väzení je vyslovene hmatateľne surová a brutálna. A najlepšie na tom je, že Adkinsovmu hrdinovi človek verí každý úder, každú utŕženú ranu a každý výbuch jeho animálnej zúrivosti. Skrátka basa v civilizovanej, tolerantnej, genderovo vyváženej a multikultúrnej Veľkej Británii je PEKLO a divák sa modlí aby neporušil momentálny núdzový stav a neskončil tam na doživotie. Za štyri odolné vylámané čeľuste! Apropo... ono je to neuveriteľne slušné aj po filmárskej stránke a choreografia bitiek je doslova geniálna. (24.11.2020) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zatím nejambicióznější Adkins. Evropská stylizace s neodolatelnou ústřední melodií připomínající 70s a 80s evropské gangsterky a kriminalky s Bel Mondem, potažmo přímá pocta Morriconemu Chi Mai se tu snoubí s typicky drsným britským humorem a svou celkovou koncepcí to až nápadně evokuje tvorbu Guye Richieho a jemu podobných. Akce je na nízkorozpočťák ucházející, místy správně drsná tak, jak to jen forma Adkinse dovolí. Potěší flashbacky z vězení a závěrečná jatýrka v hospodě. Jeden z mála filmů krále akčních béček, který nabízí trochu víc, než jen kopy a údery všech druhu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Po závěrečných titulcích následuje nezkrácený sestřih filmové scény, která byla ve filmu kratší. (Rominator)
  • Jako bojový koordinátor na filmu pracoval Dan Styles. Jako herec je uveden v titulcích u postavy Newbold. (Rominator)
  • Film se celý kompletně natočil ve Velké Británii. (herr_carter)

Reklama

Reklama