Reklama

Reklama

Millau Viadukt- most v oblacích

(TV film)
  • Česko Viadukt Millau: Most v oblacích (více)
Francie, 2016, 52 min

Režie:

Bruno Sevaistre

Obsahy(1)

Stavba jednoho z nejdokonalejších architektonických výtvorů 21. století, údolního mostu v Millau, je vynikajícím příkladem, který ukazuje, jak si dokážeme poradit s výzvami přírody, chceme-li navzájem spojit lidi nebo místa, která lidé obývají. Po více než deseti letech výzkumů a přípravy plánů, po nichž následovaly tři roky vyplněné nepřetžitými stavebními pracemi, byl viadukt předán v roce 2004. Díky své délce 2460 metrů a zhruba 36000 tun oceli, z níž byla zhotovena mostní konstrukce, je most uctíván jako symbol geniality britských a francouzských inženýrů. Most dostal tvar připomínající plachetnici, a tak vyvolává dojem, jako by se vznášel na obloze. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (8)

subic 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem teda čuměl. Navíc jako geodet jsem měl z toho sevřené půlky, protože toto měřit s tou požadovanou přesností, to si skoro ani neumím představit. Je to jeden z těch dokumentů, kdy nejen hlavní architekt a stavbyvedoucí popisují, co a jak, ale slovo dostal třeba i jeřábník, který pracoval denně ve výšce i přes 200m. Dokument taky ukáže, jak a co se testovalo ještě před samotnou stavbou. Opravdu příjemný dokument pro techniky a stavebníky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Moderní most pro milovníky mostů. K stažení https://ulozto.cz/file/m5jWmNmw2Pzi/millau-viadukt-most-v-oblacich-dokument-fr-2016-hd-cz-mkv#!ZJZmBGR2ZJHkZGx1ZzD3LwD1ZJDlL2y6HQVjLHc+pKIXFGIuZj== ()

Reklama

Kimacek 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný dokument. Divák ať laik či odborník je zapojen do celého procesu výstavby od samého počátku příprav až po vyvrcholení v podobě zátěžové zkoušky mostu. Takovýchto dokumentů není mnoho, stejně tak jako takovýchto staveb. Z dokumentu je vidět, že všichni aktéři do této monumentální stavby dali kuse sebe a snažili se vytvořit pozoruhodné dílo, které není okázalé, ale naopak svojí ladností nadčasové. Most je krásnou ukázkou spojení dobrého návrhu týmů architektů a špičkových inženýrů. Toto spojení se pak nádherně odráží v harmonickém tvaru mostu a jeho umístění v krajině. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Most, ktorý stojí na najvyšších pilieroch na svete vo výške viac než 300 metrov nad zemou. Úžasná stavba a unikátne obrázky v tomto dokumente, najmä z pohľadu žeriavnika - tam sa mi točila hlava už len predstavou, že sedím v stroji v takej obrovskej výške. Tento dokument pokrýva celú realizáciu diela, od budovania základov až po ťahanie pilierov a položenie mostovky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama