Reklama

Reklama

Utajené příběhy českých dějin - Série 2 (2019) (série)


Prokletí Štěchovického pokladu (S02E06)

(epizoda)

Obsahy(1)

Dokument se zabývá otázkou nacistických pokladů a skrýší umístěných na našem území nebo majících s českými zeměmi jinou souvislost. Mapuje mimo jiné tajné nacistické továrny na Liberecku, na Moravě i ve středních Čechách a utajované vědecké projekty, jejichž dokumentace může být obsahem „pokladů“, ale zabývá se také otázkou uměleckých sbírek uloupených nacisty i seznamů českých agentů gestapa a jiných nacistických služeb, kteří mohli být po druhé světové válce vydíráni, případně získáni pro působení v tajných službách Východu či Západu. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

curil 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé. Další z nových dokumentů o "Štěchovickém pokladu", kde jsou zveřejněny dosud neznámé skutečnosti. I když jsem viděl většinu dokumentů natočených reportéry z různých TV, tady jsou i pro mě nové zprávy. Ve filmu jsou uvedená konkrétní jména, je vše natočeno velice věrohodně. Brát vše za bernou minci? ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Také jsem viděl nějaké dokumenty o kopání tohoto "pokladu" kde mi bylo líto zbytečně vynaložených prostředků a času Mužíka a Gensela. Tento dokument mi konečně stručně objasnil motivace o co jde. Nacistická konta ve Švýcarsku, technologie moci, nadnárodní společnosti a tajné služby. Táhle se to celá desetiletí .Po roce 1989 v tom tedy má prsty i Omnipol. ()

Reklama

Reklama