Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost špatný film a slovo horor vůbec nechci použít, protože tento film spíše dopadl hororově, než byl nějakým hororem. Kvalitní triky, napětí nebo něco originálního ve filmu nenajdete. Film zdatně kopíruje snad všechny známé akční a hororové filmy do té doby natočené. Plusem je herecké obsazení s tehdy ještě zajímavým Rutgerem Hauerem, ale právě účinkování v takovýchto paskvilech mu podkopalo slibnou kariéru. Tuctová kravina. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Béčko jako vyšitý, přesto má něco do sebe i když nápady vykrádá, kde se dá ... Další z úsměvných vpomínek na mládežnická 90 léta. Hauer byl drsnej jak smirkáč, do party se přidá akademik Dickie a hurá vstříc hoňkoschovce s dábelským stvořením vzniklém křížením Vetřelce a Predátora po zaplavených Londýnských ulicích - 65 % ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VIDEL SI HO?" ,,KOHO? TO NEBOL ON, ALE POONDIATE ,TO´. " __ Názov filmu zrejme odkazuje na scénu, kedy Hauer netvora takmer prvý krát videl. A práve tento zvláštny názov je dôvodom toho, že o filme som sa prvý krát dozvedel náhodne až deň predtým, ako som ho videl. Tento žáner ma vždy dáko priťahoval a v ,,Zlomku sekundy" sa všetky jeho atribúty príjemne premiešavajú. Zatopený Londýn roku 2008 je priam špičkovou a originálnou lokáciou. Monštrum sa prvý krát odhalí až v závere, čo by v iných prípadoch bolo skôr príťažou, tu je však umne narábané s atmosférou strachu z nevideného a nepoznaného. Škoda len mnohých mytologicko-satanských a čo ja viem ešte akých bezúčelových nezmyslov, ktoré sa začnú s pribúdajúcou stopážov množiť a príbehu takmer nijako neslúžia. V štádiu rozpracovania sa ocitol aj ,,charakter" monštra (,,Som späť.") na ktoré sa síce nabalí kvantum skôr nezmyselných hypotéz, no bez toho, že by aspoň jedna z nich bola v závere dáko logickejšie vysvetlená. Čo však čakať od rýdzeho béčka s veľmi príjemnou stopážov? (674. hodnotenie, 70. komentár k filmu) ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jednoduchej, přímočarej béčkovej nářez. Rutger Hauer je maximální drsňák se strašným účesem a dostává pro jistotu slušňáckýho parťáka (klasika, co..), nejdřív jsem myslel, že ho hned mezi futrama oddělá, ale udržel se naštěstí...Hauer se celej film snaží hláškovat a docela se mu to daří. Kromě toho má naprosto brutálního protivníka, co vyrvává lidem srdce z těla jak na běžícím páse. Konec je lahůdkovej, inu Rutger je tady prostě nejdrsnější z drsných. Bez debat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak Maylam urobil veľmi dobre, že si svoje monštrum nechal pre publikum až do záverečnej sekvencie vo vačku. Napätie tým pádom vybudoval slušné. Keď si tak pomyslím, že by nám "to" ukázal niekde v polovici, tak by film stratil akékoľvek kúzlo. Ono to s tým zaplaveným Londýnom nie je až tak horúce, či skôr studené, takéto prostredie by sa dalo využiť určite lepšie. Ale Split second má svoju špecifickú atmosféru a najmä dvoch policajtov, ktorých by ste hneď chceli preplieskať a možno budete na konci na opačnej strane barikády a držať palce ich protivníkovi. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama