Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Je to jen pár dní, co jsem film viděl a už si nějak nemůžu vzpomenout o co šlo. Mám blbou paměť? No spíš bych řekl, že ten film je poměrně nezáživný. Nemám rád kartářky, neuznávám nějaké jasnovidectví a těchto sraček je film plný. Jestli mě měl konec nějak překvapit, tak to se tada vůbec nepovedlo. Ve filmu je silná atmosféra a i příběh je solidní, divák do konce neví, na čem je. Ale jinak to není žádná sláva, děj mě nedokázal natolik zaujmout a celkově mě to prostě nějak nesedlo. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Sam Raimi natočil takmer dokonalý film. Napínavý mysteriozný thriller s prvkami duchárskeho horroru. Vdova Annie Wilson dokáže pomocou špeciálnych kariet predpovedať budúcnosť, ale aj vidieť veci, ktoré sa už stali. S využitím tohto zvláštneho nadania pomôže polícii odjasniť vraždu mladej, promiskuitnej ženy. Odhalí tak vraha, ktorý spáchal "Takmer dokonalý zločin". **** ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

"You're the soul of this film, Mrs. Blanchett and you just have to keep doin', what you doin'." Téměř dokonalý zástupce žánru pevně stojící na něžných bedrech jedné blonďaté Australanky. Krom ní se mi do paměti vpálila i postava Buddyho (skvělý Ribisi) a do atypicky vidlácké role obsazný Keanu Reeves. 80% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziserovi sa v tomto filme podarilo navodit vynikajucu napinavu atmosferu s hviezdnym obsadenim. Zaujimave je vidiet sympataka Reevesa v zapornej ulohe. Cate Blanchett je na taketo typy uloh asi stvorena, tato rola jej proste sadla. Pripominala mi trosku Patriciu Arquette zo serialu MEDIUM, ale tento film ma vyssie kvality. Proste nemal som obrovske ocakavania a tak som spokojny...12.01.2009 ____ Cate Blanchett - (Annabelle Wilson) +++ Giovanni Ribisi - (Buddy Cole) +++ Keanu Reeves - (Donnie Barksdale) +++ Hilary Swank - (Valerie Barksdale) +++ Greg Kinnear - (Wayne Collins) +++ Katie Holmes - (Jessica King) +++ Scenar: Billy Bob Thornton, Tom Epperson +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle americký Jih rád. S tou jeho osobitě ponurou atmosférou, s jeho bažinami a starými domy, s buranskými městečky a se sektami, jejichž členové ve jménu spásy popíjejí strychnin...Sam Raimi ho má evidentně také rád. Protože jinak si nedovedu vysvětlit, proč by natáčel staromódní snímek jako je "Téměř dokonalý zločin". Ale je dobře, že usedl na režisérskou stoličku - neboť pod jeho vedením a zkušeným okem se "The Gift" mění z ryze průměrného scénáře na vizuálně a atmosférický zajímavý film, který vás sice ze spaní budit nebude, ale mrazení v zádech se mu vyvolat rozhodně podaří - i s přispěním skvělých herců s neselhávající Cate Blanchett v čele. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • V čase 1:41:20, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vstupuje do dětského pokoje, je možné si ve 3 záběrech všimnout 3 rozličných poloh rukou jejího syna v posteli. (Pavlínka9)
  • V roku 2014 sa Katie Holmes v rozhovore vyjadrila, že nemá problém byť na obrazovke hore bez: "Urobila som to už ako veľmi mladá (práve v tomto filme) a to bol ten správny čas. A ak by si to moja rola vyžadovala, urobila by som to znova. Myslím si, že ľudia musia prijať sami seba, svoju kreativitu a svoje telá." (Arsenal83)

Reklama

Reklama