Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Lepší průměrný český film. Největší selhání leží ve scénáři. Jestli si tvůrci filmu mysleli, že udělají nové Starce na chmelu, tak se šeredně spletli. Film nebyl špatný, ale časté malé chyby jako kopírované scény a slabé dialogy filmu moc nepřidaly. Spíš naopak. Herci, no nebýt Aničky Fialové a Martina Písaříka, tak to nestojí za nic. Vica Kerekes se mi tentokrát vůbec nelíbila a zkrachovalé hvězdy Novy jako Roman Vojtek či Adam Mišík nebo Václav Kopta opravdu filmu nedali vůbec nic. Kamera celkem pěkná a hudba a klasické písně jako Bosanova také ušly. Ale jinak v tom fakt moc není. ()

Savel 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad skvělého námětu, který byl nemilosrdně zprzněn ledabylým zpracováním. Z možné české Pomády, Glee, nebo aspoň Muzikálu ze střední je nudnější Kameňák. Je zbytečné vyjmenovávat, co všechno tam bylo špatně a už vůbec ne vyzdvyhovat ty dva pěkné muzikálové momenty. Pusťte si radši Starce na chmelu. ()

Reklama

holyterry 

všechny recenze uživatele

Fádní, trapný, odpuzující pokus představit mé generaci jeden z nejlepších muzikálů od našich českých tvůrců - Starci na chmelu. Když jsem zjistila, že je v tomto "muzikálu", kde se naštěstí až tak moc nezpívá, obsazený Mišík mi bylo hned jasné, že kvalita bude klesat už od začátku filmu. Čekala jsem něco víc od lidí, kteří se často v našich médiích a od mých známých označují za velmi talentované. Opravdu mě film nudil od začátku do konce. Postavy a děj jsou natolik špatně vymyšlené, že vše co se stalo, mi bylo úplně jedno a ani mě to trochu nezasáhlo. Ale nezvedá se mi z toho až tak moc žaludek a proto tento "muzikál" dostal jednu hvězdičku za snahu. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Parta mladých lidí tvrdě trénuje na hudební/taneční/talentovou soutěž a zažívá přitom první lásky/konflikty/zklamání - kolikrát už jsme tohle všichni viděli? Na rozdíl od režisérčina předchozího snímku (hysterické drama MY 2) tady alespoň vystupují sympatické charaktery ztvárněné talentovanými herci a zpěváky. Opravdu hezky se na to dívá, jenom dost zamrzí, když studenti konzevatoře nacvičují představení, ze kterého divák neuvidí ani chvilinku. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch mnoha poetických, až lehce ezoterických filmíků, kterými novodobá česká filmografie disponuje (př. Hany, Laputa, ...). Tahle sorta filmů se snaží být jako těžce artový film a tudíž to není pro šiřší obecenstvo. Je to spíše pro ty, kteří mají rádi psychologii a poetické konverzační blábolení. Tak přesně v těchto vodách pluje i tento (ne tolik zdařilý) "Muzikál." ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama