Reklama

Reklama

Uprostřed New Yorku vybuchne za bílého dne bomba. Atentátník zavolá šéfovi policie Walterovi a chce hrát hru „Simon říká“ s poručíkem Johnem McClanem. Walter se mu snaží vysvětlit, že McClane je suspendován, ale když Simon pohrozí, že nechá vybuchnout další budovu, nechá Walter Johna najít. Prvním jeho úkolem je jít do černošské čtvrti s transparentem, že nenávidí černochy. Všimne si ho černý prodavač Zeus a John mu při rozhovoru řekne, o co jde. V ten moment si ho však všimne i parta mladíků a vytáhnou na něj zbraně. Zeus Johnovi pomůže a společně ujedou taxíkem. Dostanou se na policejní stanici, kde se všichni snaží vypátrat Simonovu totožnost. Johnův kolega analyzoval Simonovu bombu, která je velmi propracovaná a součásti na ni byly nedávno ukradeny z jednoho skladu. Podle množství, které zmizelo, je jasné, že Simon může sestrojit obrovské množství bomb, které lze navíc odpálit rádiem, vysílačkou nebo mobilem... Simon znovu zavolá a spojí se s Johnem. Ví i o tom, že Johnovi pomohl Zeus, kterého zapojí do hry také. Za čtvrt hodiny musejí být oba u stanice metra, kam jim zavolá do budky. Po vyřešení jeho hádanky je pošle na další místo, kam musejí dorazit včas, jinak vyhodí do vzduchu vlak metra. John se snaží najít bombu v metru a Zeus jede na určené místo, kam bude Simon opět volat do telefonní budky. Simon to ale neuzná jako splnění úkolu, když přišel Zeus sám. John mezitím našel ve vlaku bombu, kterou vyhodí z okna a ta pak exploduje. Výbuch způsobí obrovské škody v metru i na povrchu, a protože se úkol téměř nedal splnit, myslí si John, že bomba měla vybuchnout právě tady, na Wall Street... Objeví se agenti FBI a několika dalších agentur, kteří si myslí, že za útoky stojí Peter Simon Gruber, bývalý důstojník německé armády, který je zároveň bratrem Hanse Grubera, jehož John před časem zabil v Los Angeles při útoku na budovu Nakatomi. Jeho pomocníky jsou Targo, bývalý důstojník maďarské armády a jeho přítelkyně Katya. Pak zavolá Simon a oznámí jim, že do jedné základní školy umístil jedenáct set kilo trhaviny a je načasovaná na třetí hodinu odpoledne. Nesmějí se pokoušet bombu deaktivovat a rozbušky prý fungují na frekvencích policie a FBI, takže nesmějí používat ani vysílačky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (754)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kdyz to nestihnes ty stihnu to ja kdyz to nestihnu ja stihnes to ty a co kdyz to nestihneme oba? no pak jsme v prdeli tohle pokracovani kultovni akcni serie uz mi tolik nesedlo porad se vyborne hlaskuje Willis dostal zdatnyho partaka v osobe Jacksona ale par vytek uz k tomuto filmu mam za prve pribeh uz mi tolik nesedi zkratka zaporak ma az tak prehnane genialni plan ze uz snad neni ani uskutecnitelnej a tim jak si z Mc Clanem hraje ale nezabije ho z toho dela spis Bondovku nez Die hard a Jeremy Irons mi proste nesedl desne prehrava a toho zaporaka proste nezvlada taky me trochu nastvalo to finale ktery je vylozene odflaknuty takze takhle 4* to ode mne jeste schyta ale narozdil od ostatnich nepovazuji tohle pokracovani za nejakou extra genialitu na jednicku a dvojku se to proste nechyta po vsech strankach lehce nadprumernej a z myho pohledu trochu nadhodnocenej film vic ani nahodou ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Normálně bych koukal na všechno, když tam bude běhat Bruce Willis nebo prostě někdo, komu budou říkat John McLaine. Tomu všemu bych dal za pět hvězd. Normálně. Tenhle díl ovšem úplná extáze nebyl. Nacpali to skvělými herci, udělali prvotřídního a v podstatě nezapomenutelného padoucha, Johnovi opět pěkně zavařili, ale stejně to jaksi není ono. Největší chyba se stala asi v okamžiku, kdy si tvůrci řekli, že vyženou Johna z uzavřeného prostoru a nechají ho běhat po něčem větším, třebas po městě. Nic naplat, v šestém pokračování bude John McLaine asi nějaký mezinárodní double agent či co. Jsou ovšem filmy, kde to s pokračováním jde z kopce daleko víc. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování tak trochu jinak skvělé serie. Jednička je legendární, McClaine na boso běhá po obrovské budově a po jednom zabíjí teroristi. Ve dvojce je to tak trošku podobné, akorát na letišti. Ve trojce už není nikde svázán, ale přesto zachraňuje NYC tím, že plní ukoly a má svého parťáka. záporáci hodně marní a celkový průběh už není tak dobře promazaný. Čtverka je o hodně lepší. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Spouste lidi se tento dil z tetralogie smrtonosnych pasti nelibi a i kdyz je pravda, ze atmosferu jiz nema takovou jako predesle dva snimky, stale McTiernan dokazal udrzet dobre tempo a spad. A nejvice pochvalit si zaslouzi genialni Jeremy Irons. Dokonale ztvranil bratra Hanse Grubera a vtiskl tomuto filmu svoji osobitost, ktery patri mezi me vubec nejoblibenejsi filmy ze vsech. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zasraný mobily, podělaný sráči! John McTiernan a Bruce Willis přibrali na palubu Jeremyho Ironse a černého rasistu Samuela L. Jacksona a s grácií se vrátili. Po revoluční jedničce a geniální dvojce, se nám dostalo vysoce kvalitního pokračování, jenž je prošpikované skvěle natočenou akcí (výživná je např. scéna s taxíkem v parku) a řízným humorem (Wall Street 112? Prosím!). Výborný, špičkově zrežírovaný akční film, u kterého jsem si užil i ten občas kritizovaný závěr a skvěle se po celou dobu stopáže bavil. Vynikající podívaná s neutuchajícím tempem od první do poslední minuty. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (71)

  • Film se stal nejvýdělečnějším filmem roku 1995. Vydělal přes 366 milionů amerických dolarů. Rozpočet filmu byl 90 milionů amerických dolarů. (DEXTER099)
  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 112 217 diváků, což znamenalo tržbu 3 901 951 Kč. Snímek se tak stal nejnavštěvovanějším filmem měsíce říjen 1995. (cinema_cz)
  • Produkcia postavila fontánu v Tompkins Square Parku len pre film. (WalterIK7)

Související novinky

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama