Reklama

Reklama

Horor Kočovníci smrti je celovečerním debutem známého amerického scenáristy a režiséra Johna McTiernana (PREDÁTOR, SMRTONOSNÁ PAST, HON NA PONORKU). Francouzský antropolog Pommier (PIERCE BROSNAN) před svou záhadnou smrtí v nemocnici „vdechne“ vlastní duši lékařce Henleyové. Žena pak v halucinacích prožívá jeho vzpomínky a vydává se na místa, která Pommier navštěvoval. Zjistí, že muž objevil v ulicích Los Angeles tajemné mladé lidi, kteří nepotřebují spát ani pracovat a kteří se zabývají výhradně zločinností. Jde o zlé duchy z nomádských pověstí, o jejichž existenci se antropolog dozvěděl při svých výzkumech. Bytosti zvané Inuádi se zhmotňují do lidské podoby v ulicích moderního velkoměsta a likvidují každého, kdo odhalí jejich pravou identitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Do jednej z los angeleských nemocníc privezú dezorientovaného, skrvaveného pacienta, čo niečo nesúvisle bľaboce po francúzsky. Je to známy antropológ, ktorý sa pred nedávnom prisťahoval spolu so svojou manželkou do Kalifornie. Skôr ako zomrie napadne doktorku Eileen Flaxovú. Od tej chvíle začne mať zvláštne vidiny a hypnotické stavy spojené s jeho poslednými dňami života. Zisťuje, že sa zaplietol s bandou tajomných "Kočovníkov smrti". Na základe toho, že hlavnú mužskú úlohu stvárnil (budúci agent 007) Pierce Brosnan som očakával, že to bude omnoho lepší a zaujímavejší film. ** ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Skôr by som uveril tomu, že toto dielo pochádza od Lyncha než od McTiernana. O horore v žiadnom prípade nemôže byť reč (s výnimkou záverečnej vcelku napínavej 10minútovky). O príbehu takisto, ten je na môj vkus priveľmi rozkúskovaný, zamotaný a ťažko stráviteľný. Čaro má akurát zopár dialógových pasáží Pierca Brosnana so svojou filmovou manželkou a jeden telefonát o nomádskych eskymákoch. 30% ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Na Pierce se dobře kouká, o tom žádná. Na film už tak ne, patrně se na tomhle béčku podepsala i doba jeho vzniku. Mysteriózní, no, jen kdyby mne těmi ohozy a pozérstvím entity nerozesmály. Zkrátka šel film s touhle tématikou udělat i jinak, první song super, pak už mne hudba doslova rušila. Ovšem nutno přiznat, že některé věci byly udělány slušně. Ta nejlepší s Piercem nakonec, pro holčičí oči excelentní! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„If you've never run from anything in your life, run from this. They're leading you into another world..“ Když se vám dostanou do hlavy vzpomínky antropologa Pierce Brosnana, můžete vidět jeho chlupatou hruď, ale i inuitské bubáky, na které nejsou páky.. Neo-noirová obrazová stránka, originální střih a atmosférická hudba přinášejí drtivé vítězství formy nad lehce matoucím obsahem. Vítězství, které natolik oslovilo majora „Dutche“ Schaefera, že si najmul autora, aby natočil jeho legendární leč.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nejsou tu, jsou to Inuádi!" Zvláštně ponurý a zneklidňující film, který nepřináší nijak převratný nápad, ale jehož zpracování je působivé. Hlavní hrdina, zcestovalý antropolog, se žene za tajemstvím podivné skupiny lidí (kteří vypadli z klipů 80.let), což ho nakonec stojí...život? Nesouhlasím s textem distributora, že svoji duši před smrtí vdechne mladé lékařce, spíše jen jakési vize či stopy z konce svého života, což potvrdí i samotný konec filmu. Místy syrová kamera nás vede po stopách posledních okamžiků antropologova života a vy cítíte, že dělá jednu chybu za druhou, ale nemůže si pomoci, jelikož tíha tajemství je tak veliká, že se už nelze zastavit, natož pak obráti a prchat... Výbornou hudbu B.Contiho doplňují excelentní sóla kytary, kterou ve svých pařátech třímá Ted Nugent. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v meste Santa Monica (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Druhý film, v ktorom hrá spevák a textár Josie Cotton, a zároveň jediný, v ktorom sa jeho meno objavilo v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Hlas profesora z Bostonu v telefóne patrí režisérovi Johnovi McTiernanovi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama