Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (788)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skutečně nádherný design, který je tím působivější, že ačkoliv jde o CGI animaci, takže by byl možný jakýkoliv pohyb kamery, jakýkoliv úhel pohledu, se plně drží pravidel hraného filmu - čímž evokuje, že ty úchvatné věci jsou hmatatelnou součástí našeho prostoru. Jakkoliv většinou lituju toho, že se animáky moc vážou pravidly fyzické kamery, taky je ten princip využitý na maximum. Byla opravdová radost ten film sledovat. Dokonce i příběh je dobrý a konečné momenty patřily k tomu nejemociálnějšímu u Pixaru - škoda, že v několika momentech se až moc spoléhá na klišé (rodina nesmyslně urputně odmítající hrdinův sen, a co mělo být to přiznání záporáka před kamerami?). Rozhodně nejlepší pixarovka pod Disneym a jedna z nejlepších vůbec. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Táto veľkolepá pestrofarebná smršť sa zachránila v druhej polovici, keď sa dofantazírovala k peknej pointe a napokon zachránila príbeh. Ten potreboval priveľa kľučiek a neuveriteľné množstvo slov, ktoré príbeh zabíjali. Našťastie všetko dobre dopadlo. Technicky je film na dobrej úrovni, ale to sme si už u Disney-Pixar zvykli. Lepší priemer. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase zase jeden animák, ktorý ma dokázal potešiť i po tej obsahovej stránke. Ide o zaujímavo spracovaný príbeh malého chlapca, ktorý sa túžil stať muzikantom. Pomôcť mu pritom majú jeho predkovia... Odhliadnuc od peknej animácie (u štúdia Pixar nič nezvyčajné) je príbeh prešpikovaný chytľavými songami, ktoré sa dokonca páčili aj mne, a to i napriek tomu, že mexickú hudbu moc nemusím. Na spoločne strávený filmový čas s deťmi je táto rozprávočka ako stvorená. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pixarovky po velkém spojení s Myšákem můžeme kritizovat za cokoliv. Máme tady vychtěné pokračování Aut, Nema, Příšerek nebo hrozivě špatného Dinosaura. Ale na druhou stranu se taky povedly Třetí Hračky, V hlavě a momentálně příjemně překvapili s Coco. Upřímně se mě do nejnovějšího animáku moc nechtělo a kdysi uprostřed noci jsem jej v s čistým srdcem vzdal, protože jsem se nedokázal jaksi popasovat s látkou. Jenže... o pár dní později jsem se houževnatě pustil do druhé projekce a ukázalo se že nad ránem zřejmě vnímám filmy krapet jinak a najednou se přede mnou objevil zajímavý kousek, který přes jistě ukrytý kalkul disponuje solidní hloubkou a za srdce vzít rozhodně umí. Takže výsledek je zcela určitě pozitivní. Kouzlo se tentokráte podařilo vyvolat s kdysi běžnou lehkostí a ony třeba dobře dopadnou i noví Úžasňákovi nebo Čtvrté hračky a zase bude fajn. 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $210,460,015Tržby Celosvetovo $807,816,196Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,490,220Tržby za predaj DVD v USA $27,426,997║ Dojemný príbeh, silný námet, Pixar má opäť svoju tvár, blyskli sa. /95%/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (26)

  • Miguela doprovází do podsvětí pes Dante. Jedná o bezsrsté plemeno mexický naháč, jehož tělesná teplota je o pár stupňů vyšší než průměrná tělesná teplota člověka. Už Inkové ho kvůli tomu využívali k léčbě revmatických onemocnění. Nemocní se psem často usínají a zvíře nahrazuje zahřívací lahev. Díky tomu, že nemá chlupy, je vhodný i pro alergiky. Jméno má podle italského středověkého básníka Dante Alighieriho (1265-1321). Jeho nejslavnější dílo „Božská komedie“ pojednává o autorově putování peklem, očistcem i rájem - na své pouti potkává slavné osobnosti z historie i svého vlastního života. (rikitiki)
  • Když Miguel běží kolem stánků na náměstí, můžeme si všimnout pověšených hraček, konkrétně Woodyho a Buzze Rakeťáka ze série Toy Story, která také pochází z Pixaru. A navíc si zde všimnou i Mikea (jako plyšáka) z filmu Příšerky s.r.o. (2001), které jsou také od Pixaru. (JesterKruger)
  • Aby byla hra na kytaru co nejautentičtější, tvůrci připevnili GoPro kamery na nástroje skutečných hudebníků a snímali pohyby jejich prstů. Z těchto záznamů pak vycházeli animátoři. (mrGhostly)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama