Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (116)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ta hra na tvrdost je strašně směšná a brání mi k nadprůměrnému hodnocení. Jinak s tím ani nijak zásadní problém nemám a vzhledem k tomu, jak je to celé vystavěné mě ani netrápila ta závěrečná část. Je sympatické, že se Patryk Vega nesnaží působit příliš západně a své filmy jasně ukotvuje ve východní Evropě. Prim tu hrají podivně vyhrocené charaktery, kde byste někoho kdo je alespoň částečně normální hledali těžko. To samozřejmě znemožňuje divákovi se s někým identifikovat a spíše než aby tak někomu fandil je zvědavý, co z tohoto bizarního mixu vzejde. Na druhou stranu ani to není v dnešní době málo. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Parádní Netflixová záležitost, kterou se nevyplatí ignorovat. Poláci jdou filmařsky čím dál rychleji na vrchol a kam se na ně, my Češi a vlastně asi i Slováci, hrabeme. Od první minuty to jede na plné obrátky, na vraždy se tady opravdu nečeká a než jsem se v podstatě stihla nadechnout, už byl film za půlkou. To je další plus, neskutečně to utíká, baví a hlavně překvapuje svou explicitní brutalitou, na to že se film natáčel tady za humny. Hlavní postavy jsou netradiční ženské charaktery s absolutně nepředvídatelným chováním a hodně zajímavým backgroundem. Celkově je to out of space a i myšlenka je tady hrozně super a svěží. Patryk Vega se toho opravdu nebojí a přesto, že pointa trošičku kazí ten veškerý wow efekt a je vyzrazená možná trošku moc brzy, zpracování a scénář je naprosto divoký náser a smršť brutálních úmrtí a svižné akce, až jsem čuměla, že se něco takového zrodilo zrovna tady kousek za hranicemi. Navíc musím dodat, že se tady stíhá nadhazovat v mezičase i opravdu vtipné momenty, takže občas fakt nevíte, jestli se smát, protože za vteřinu to má zase vážnou tvář, doslova. Tento film na Netflixu určitě nepřehlédněte. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak jak bych začal :o). Asi tím, že sem se tímto zaměřil na polskou kinematografii, to není džouk, ale fakt :o). Páč novejch filmů je teď málo a tak to začínám sjíždět podle států. Když už sem dal slováky, tak sem si řek, že to vemu k dalším sousedům. Tohle je špičková detektivka a to si nedělám srandu. Hodně se to podobá filmu Se7dm, taky sou tady vraždy každej den, taky sou pojmenovaný. Tady je to navíc dost brutální, třeba vidíš vostrou pitvu, nebo mozek, urvaný ruce a podobný poslký vychytávky. Pointa je fakt skvělá a já už sem si rači stáhnul další film od tědlech roztahovačnejch a mnohými lidmi nenáviděnejch sousedů :o) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Patryk Vega asi doma v klude svojho obyvaku videl americky Se7ven a chcel tento film nejak pretransformovat na polske realie. Ono Wroclaw je dost velke mesto, len ono to funguje len tak tak na pol plynu. Dialogy su sice na urovni, Vegova rezia tiez, skoda len toho, ze strasidelna atmosfera sa jaxi nekonala, nemal som sa coho bat : 72 % ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vemte dvě afektované (ex)policistky, jednoho úplně dementního prokurátora, naprosto neproveditelný, krvavý příběh, hloupé dialogy a máme tady krimi roku. No možná pro ostatní, pro mě však určitě ne. Kouká z toho jen chladný kalkul alá Skandinávie a s tímhle napodobenina nemá vůbec nic společného. Chvíli jsem uvažoval i to třech hvězdách, ale úplný konec mě jen přesvědčil v tom, že by to bylo vzhledem k těch předchozím devadesáti neskonale moc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • V autentických záběrech ze závodu nejvyšší polské plochodrážní ligy mezi Spartou Wroclaw a Wlokniarzem Czestochowa se mihne i český reprezentant Václav Milík, který v době natáčení filmu hájil barvy domácí Sparty. (klida)
  • Jak je již zvykem ve filmech Patryka Vegy, tak i v tomto snímku můžeme zahlédnout hned několik vozů české značky Škoda. (Skarface)

Reklama

Reklama