Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

(TV film)
  • USA Journey to the Center of the Earth (více)

Obsahy(1)

Nejnovějšího zpracování fantastického příběhu Julese Verna. Již sedm let je pohřešován manžel zámožné Alice Hastingsové. Právníci ho chtějí prohlásit za zmizelého. Mladá žena je ale přesvědčena, že její muž žije. Vyhledá proto známého darwinistu profesora Theodora Lyttona. Chce po něm, aby pohřešovaného manžela Caspera našel. Vše nasvědčuje tomu, že nezvěstný muž zamířil k pobřeží Nového Zélandu, kde stojí záhadná sopka opředená starými legendami. Tudy prý také vede jeskyněmi plnými zlata cesta do středu Země. Samozřejmě, že si profesor Lytton výjimečnou příležitost zúčastnit se pozoruhodné výpravy do neznámých končit nedá ujít. Na nebezpečné misi plné dobrodružství ho doprovází nejen synovec Jonas a samorostlý dobrodruh McNiff, ale nakonec i samotná Alice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

lxbch 

všechny recenze uživatele

Eh, na motivy jedné z mých nejoblíbenějších Verneovek je to opravdu jen a jen hodně volně (asi jako bílá trička amerických raperů). Byl bych rád, kdyby se dal vrátit čas a já se mohl znovu rozhodnout, jestli se na to budu dívat. Rozhodl bych se pro ne. Je na čase, abych vymyslel stroj času a mohl zamezit všem zážitkům z nudných filmů (s mými znalostmi fyziky to však půjde velice těžko). ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co mne pobavilo víc, zda neumělé kulisy, modré tkané či jak vyráběné kapradiny, figurky útočících kdovíčeho. Kombinace Jurských parků Tajuplného ostrova a podobných filmů, kombinace spíš směšná než cokoli jiného. Dokonce jsem chvíli cynicky dumala, jak se zbaví pohřešovaného a znovunalezeného manžela, když už láska vzplála kdesi jinde. Treat Williams očividně ztrácí dech, Tushka Bergen je jen unylou pohlednou tvářičkou a ani ti další to nevytrhli. Navíc na Hallmarku s reklamou co deset minut. Nesedět v práci, nedokoukala bych to ani náhodou. Jo, a Verne už má od toho otáčení v hrobě otlačené lokty i kolena. Ta * je za to, jak mne nechtěně pobavili, neb jako komedii to režisér zcela jistě nezamýšlel. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Režisér slušného MUŽA OD SNEŽNEJ RIEKY je v pekných sračkách. Na jednu stranu poteší retro verneovský prístup a Treat (napriek tomu, v čom teraz hráva) je stále sympaťák, keď sa však výprava dostala k sauroidom a promiskuitným domorodcom, stalo sa z toho peklo... Prvá polovica celkom slušný TV počin. Pri zrovnaní so STRATENÝM SVETOM s Hoskinsom je to aj tak bieda... ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelná slátanina, která má s Verneovou románovou předlohou společný jen název a motiv cesty do podzemí. Kdyby to starý dobrý Jules viděl, nejspíše by tvůrcům poslal v úhledném balíčku nějaký Vynález zkázy, aby je definitivně smetl z povrchu zemského a odeslal je do pekelných hlubin. Moje babička by řekla: "Škoda mluviť, hanba pluť". Překlad: pluť = plivat ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si za oceánem představují Verna (viz hodnocení na IMDb a komentář jakéhosi vzdělance z Long Islandu). Horší však je, že sám jsem tenhle film viděl poprvé místo výuky, lépe řečeno jako součást výuky, pro ilustraci Vernových románů a profesorka češtiny nic nenamítala. Asi je tu více efektů než ve starších zpracováních, ale naprosto chybí smysluplný děj. Když už nestačilo islandské putování ve stopách starého učence podle originálu, muselo být nahrazeno zrovna takovýmhle výcucem? A přitom to neustále dávají, sám jsem na to narazil už počtvrté. // popáté // pošesté : už by se na to mohli vykašlat. A oni to dávají znova a znovu!! Stále dokola!!! Je to na zblití!!! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama