Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (519)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $79miliónovTržby USA $103,860,290Tržby Celosvetovo $335,260,290Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,987,642Tržby za predaj DVD v USA $22,360,911║ V prvom rade film trpí hlavne na nie moc dobre vybratom režisérskom poste, Brad Peyton je len rutinér bez nápadov. Mňa ale v prvom rade zaujímalo čo to povie v 3D prevedení, nuž kvalitatívne sa to odvíja v rámci trikov, ktoré sú prevažne na priemernej úrovni, takže tu potom aj tak všetko funguje ako všeho všudy béčkovom filme. Jednoducho skresaný dej dosť zachraňujú v celku trefné vtípky s prašteným Luis Guzmánom, k tomu tu je očarujúca kočka Vanessa Anne Hudgens(na ňu sa nedá nepozerať/ a potom ešte stíhajte čítať titulky)). Osobne som od toho čakal viac, lebo daná predloha ponúkala nespútané možnosti a veľkoleposť a takto to ostalo ani len nie na pól ceste. /videl v kine 3D verziu: 50%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Svižná oddechovka, která neurazí nikoho kromě J. Vernea a jeho fanoušků. Děti se pravděpodobně budou smát z plných plic. Puberťáci si budou osahávat šukínka nad tou cigoňou a nám starším uvízne v mysli jen několik hezkých a kupa méně hezkých vzpomínek. Na kvalitní hlášku se člověk skutečně načeká, ale několikrát jsem se dočkal, což chválím. Animace je velmi líbivá. Dva herci jsou sympatičtí. Ovšem nelze přehlédnout naprosto stupidní úvod do děje a poté ani děj samotný. Je skutečně napsán výhradně dětem a nám starším nezbývá nic jiného než to respektovat a počkat si na třetí Expendables. S ohledem na přiměřenou stopáž dávám zesláblé 2*. Znovu bych do toho nešel. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to zkouknout, tedy v případě, že nehledáte skutečně výpravný film, jehož výrazní hrdinové podnikají vychytaná dobrodružství. Journey 2 je filmem spíše pro fanoušky 3D, přehnaných a na efekt dělaných triků, výrobků od firmy s nakousnutým jablkem, popř. pro fanynky nasvaleného Dwayne Johnsona nebo mladého Joshe Hutchersona. Naopak film rozhodně není pro fajnšmekry a obdivovatele děl významných spisovatelů s Julesem Vernem v čele, na to je až přespříliš čitelný a prostinký. No ale jako letní (resp. jarní) blockbuster by to fungovat mohlo. Klady: inspirace nejen z verneovek (i když hodně volná), let na včelách (čeho všeho se já ještě nedožiju), Johnsonova verze What a Wonderful World zahraná za doprovodu ukulele, Michael Caine (ten nezklame asi nikdy). Zápory: Vanessa Hudgens, trapnost Luise Guzmána nebyla vtipná, ale jen trapná, horší než první díl (sice o fous, ale je to tak), slabší efekty, 3D jako takové (subjektivní pocit). Jestli má ale zrovna tohle přivést dnešní malý fakany k dílům nejzásadnějších spisovatelů, tak za to bych ruku do ohně nedal ani náhodou. A Journey 3 přímo na Měsíc? To jako fakt? Ale co, aspoň tam najdou zbytky z fašistický základny... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film naštěstí vrší atrakce v takovém tempu, že jsem se ani neměl čas pozastavovat, jak je to celé nesmyslné. Takže se k němu paradoxně hodí stejně nesmyslný český název. Klasickou verneovku v tom už moc nenajdete, ale to nijak nevadí. Vanessa Hudgens je lepší než většina speciálních efektů, ale ty také nejsou špatné. Měl bych jim vyčítat očividnou nereálnost? Sakra, vždyť je to tajuplný ostrov! 3D je tentokrát také celkem slušné, takže o lehkou rodinnou zábavu je postaráno. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný výplach, který opravdu nemá větší ambice, než pobavit a pak zmizet v propadlišti 3D dějin. Logika je tady téměř v záporných hodnotách, ale to by mi ani tak nevadilo. Mnohem víc mi lezly na nervy záběry, které byly očividně určené jen pro 3D, ale jinak vypadají jako pokus ožralého grafika. Oceňuju hudbu a Johnsonovo odstřelování bobulek. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • Zatiaľ čo je vrtuľník zaparkovaný na zemi, je zreteľne vidieť, že časť pre pilota je oddelená od časti pre pasažierov. Keď vrtuľník vzlietne a naberie kurz na Tajuplný ostrov, prepážka oddeľujúca sekcie zmizne. (beso74)
  • V jedné ze scén je Gabato (Luis Guzmán) pokrytý ptačím výkalem, o scénu později má košili čistou a poté opět naopak. (LaserJet)
  • Alexander (Michael Caine), který rozhodne vydat se pro ponorku kapitána Nema „Nautilus“, si kapitána Nema zahrál ve filmu 20.000 mil pod mořem (1997). (LaserJet)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama