Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (519)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak teda nevim jestli je to mnou, nebo jestli jsou ty rodinný filmy pořád trapnější. Scénář a rozhovory mezi hlavníma hrdinama byli přímo k pláči a otec Vanessy byl naprosto ubohej. Co je jediné plus celého filmu, a vlastně jediný důvod proč se na to podívat, je naprosto úžasné vizuální prostředí. Oddychovka, kterou už znova fakt ne. 3* btw. perličky nakonec aneb to si z nás ti scénáristi dělaj srandu? Na začátku Vanessa tvrdí, že jejich helikoptérou se nikam neletí, protože se z toho 'ostrova' nikdo nevrátí. Když jí ale nabídnou tři tisíce dolarů okamžitě na to kývne. Na co jí budou peníze, když se už nevrátí? A další věc, oni tam skáčou po těch vajíčkách a hrozí se, aby ty vejce nerozbily a oni tak neprobudili toho ještěra. Když se ten ještěr ale probudí tak všichni seskočí na zem a běží kolem těch vajec. To je to nenapadlo udělat dřív? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemné překvapení! Formát 3D nebyl úplně špatný (má otřesná zkušenost s posledním H.Potterem, kdy bylo vše placaté, mě nadlouho odradila), pohádkové obrazy, napětí, obří hmyz (miluji hmyz a šup hvězdu navíc), vtip a kouzelné dobrodružství, které, ruku na srdce, by leckdo rád prožil. A kdo jiný by měl opět inspirovat než Jules Verne? (škarohlídům bych řekl, že znám několik mládežníků, co po Cestě do středu Země po něm sáhli). Vzorová ukázka rodinné zábavy podle Hollywoodu. Jak v pseudoromantických seriálech a telenovelách zde vzniká láska včetně hrdinského zachraňování, ba co víc, sladký konec je jak pohár se šlehačkou. Jenže, jak by měl končit rodinný film? Měli všichni zahynout? Copak je to horror (kde se to dá, někdy je i vítáno)? Nechápu pohoršení v některých komentářích...A osobně se mi líbily citace ze StarWars - honička mezi stromy i kličkování Nautilu. A nechci ani přemýšlet o tom, zda když něco smete vlna, může se to opět vynořit v plné kráse. Jde přece jen o zábavu a tu jsem si užil. Možná i tím, když jsem sledoval skvěle se bavící děti v kinosále. Jen malá výtka k žánru - fantasy? Prosim? A kde je sakra magie? ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ne, nezbláznila jsem se. Já se u téhle fantasmagorie královsky bavila! Jakmile začal Dwejn poučovat svého syna o tom, co zabírá na ženské ze všeho nejvíc a pak TA-BLE-TAMA střílel bobule na všechny strany, náhle mi začal chybět vzduch v plicích. Tak jsem se rozchechtala, až mi tekly slzy a lapala jsem po dechu. A to nebylo všechno. Film nabitý naprosto neuvěřitelnou nadsázkou a houmrem. Člověk nesmí čekat umění. Děj nemá hloubku a ani nemá smysl. Nejde se zamýšlet nad logičností a už vůbec ho srovnávat s tvorbou Julea Verna, je třeba jen vypnout a bavit se. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pár pěkných 3D triků, špičkování mezi Cainem a Rockem, několik WTF momentů (zpívající Rock, Rock odstřelující bobule prsními svaly, Rock mluvící...) a... vlastně nic. Cesta na tajuplný ostrov je naprosto zaměnitelná infantilní blbina, bohužel ne dostatečně zábavná, ani dostatečně dobrodružná. S dětmi v únoru do kina jedině na Huga! 50% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tento biják zachránil jedině Luis Guzmán, ale jinak je to pitomé a nicneříkající jako vánoční projev Mildy Zemana. A také tak vyumělkované. Řeknete si, že to s realitou nemá nic společného a tím nemyslím, že na mysteriozním ostrově žijí miniaturní savci a gigantický hmyz. Dejme tomu. To je asi jediné, co se vám bude líbit. Ale je to málo proti tomu, co vás tam bude štvát. Ničím to z řady podobných filmů na Verneho motivy nevybočuje. Je to jen modernější a uhlazenější a technicky na dobré úrovni. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • V jedné ze scén je Gabato (Luis Guzmán) pokrytý ptačím výkalem, o scénu později má košili čistou a poté opět naopak. (LaserJet)
  • Zatiaľ čo je vrtuľník zaparkovaný na zemi, je zreteľne vidieť, že časť pre pilota je oddelená od časti pre pasažierov. Keď vrtuľník vzlietne a naberie kurz na Tajuplný ostrov, prepážka oddeľujúca sekcie zmizne. (beso74)
  • Natáčení probíhalo na ostrově Oahu. (Dlee)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama